Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Να διαμορφωθεί ο χώρος στον Εσταυρωμένο

Η περιοχή των Μυκονιάτικων, από την μεριά της εισόδου της πόλης στην οδό Δημοκρατίας εδώ και 8 χρόνια «ταλαιπωρείται» από τα έργα του προαστιακού. Έργα, όμως, τα οποία, σύμφωνα με τους κατοίκους, έχουν σταματήσει γιατί «...το τμήμα από το σταθμό του προαστιακού μέχρι την Εκκλησία του Εσταυρωμένου θα εγκαταλειφθεί ως έχει, λόγω πέμπτης γραμμής που ζητά το στρατόπεδο και λόγω του υποσταθμού της ΔΕΗ...» όπως τους ενημέρωσε ο υπεύθυνος του έργου της ΕΡΓΟΣΕ. Είδαν κι απόειδαν, λοιπόν, και συνέταξαν επιστολή, συγκέντρωσαν υπογραφές – κάτοικοι και ενοικιαστές – και ζητούν την άμεση παρέμβαση του Δήμου. Αυτό που πρέπει να προσεχθεί είναι ότι η ιδέα της πέμπτης γραμμής του προαστιακού, η οποία θα εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο το στρατόπεδο δεν έχει εγκαταλειφθεί, παρά τις παλαιότερες διαβεβαιώσει της δημοτικής αρχής.
Ολόκληρη η επιστολή προς το Δήμο Αγίων Αναργύρων

ΥΠΟΨΗ κ. Γιώργου-Δρόσου Παππά, Αντιδημάρχου Πόλης Αγίων Αναργύρων
ΘΕΜΑ: Παρέμβαση Δήμου για διαμόρφωση χώρου στη λεωφόρο Δημοκρατίας 
Οι πιο κάτω υπογραφόμενοι, κάτοικοι ή ενοικιαστές στη συνοικία Μυκονιάτικα, του Δήμου Αγίων Αναργύρων, μετά από ενημέρωση που είχαμε από τον υπεύθυνο του έργου της ΕΡΓΟΣΕ, ότι το τμήμα από το σταθμό του προαστιακού μέχρι την Εκκλησία του Εσταυρωμένου θα εγκαταλειφθεί ως έχει, λόγω πέμπτης γραμμής που ζητά το στρατόπεδο και λόγω του υποσταθμού της ΔΕΗ, αποφασίσαμε, αγανακτισμένοι από αυτήν την εξέλιξη, να απευθυνθούμε σε σας και να ζητήσουμε την παρέμβαση σας ώστε το έργο να ολοκληρωθεί και στην πλευρά της συνοικίας μας.
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, ότι οι κάτοικοι και ενοικιαστές στη λεωφόρο Δημοκρατίας, έχουμε υποστεί από το 2005 που ξεκίνησε το έργο μέχρι και σήμερα, Φεβρουάριος 2013, αφάνταστη ταλαιπωρία από τους θορύβους των μηχανημάτων, την κατεδάφιση των σπιτιών και τους τόνους μπαζών και χώματος που μεταφέρθηκαν, περιμένοντας ότι κάποτε θα τελειώσουν προς όφελος του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου και θα δούμε κι εμείς το χώρο διαμορφωμένο, όπως έχει γίνει στην οδό Κωνσταντινουπόλεως, Μην ξεχνάτε ότι στην δική μας περιοχή οι γραμμές έχουν βυθιστεί, ένα επιπλέον μειονέκτημα, ενώ πιο πάνω από το σταθμό έχουν υπογειοπηθεί. Εκεί που περιμέναμε ότι θα τοποθετηθούν και στην πλευρά τη δική μας υαλοπίνακες για ηχομόνωση, όπως στην πλευρά του Δημοτικού και ότι το έργο θα ολοκληρωθεί, μαθαίνουμε για την εγκατάλειψη και μη ολοκλήρωση του έργου.
Ζητάμε, ο Δήμος Αγίων Αναργύρων - Καματερού, να παρέμβει άμεσα ώστε να διαμορφωθεί ο χώρος από το σταθμό έως και την αερογέφυρα στον Εσταυρωμένο, στην πλευρά της λεωφόρου Δημοκρατίας, αλλά και να πιέσει και τον εργολάβο να τοποθετήσει υαλοπίνακες για ηχομόνωση εκατέρωθεν των σιδηροδρομικών γραμμών, διότι υπάρχουν όχι μόνο καταστήματα αλλά και κατοικήσιμα σπίτια. Μην ξεχνάτε ότι το μέρος αυτό αποτελεί και την είσοδο στην πόλη μας.
Περιμένουμε τη συμπαράσταση του Δήμου Αγίων Αναργύρων - Καματερού.
ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ 6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013, ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου