Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Απολογισμός δημοτικής αρχής έτους 2012

Δευτέρα 15 Ιουλίου και ώρα 19:00 στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου
Έχουμε κι άλλη φορά αναφερθεί στην «λογοδοσία», όπως λεγόταν παλαιότερα, της δημοτικής αρχής για τα πεπραγμένα της (ΕΔΩ). Όπως επίσης ότι η διαδικασία αυτή που γίνεται χρόνια τώρα, γίνεται γιατί είναι υποχρεωτική από το νόμο. Ανεξάρτητα από το αν αυτή η διαδικασία συμβάλει στην ενημέρωση και στην δημιουργική συζήτηση για τα πεπραγμένα του δήμου, αυτό που προκαλεί τριβές μεταξύ των παρατάξεων του δήμου είναι ο χώρος διεξαγωγής. Η δημοτική αρχή επιμένει σε έναν χώρο, ακατάλληλο να δεχτεί τους συμπολίτες μας. Αυτόν της αίθουσας συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, έναν χώρο πολύ μικρό για τέτοια διαδικασία.
Ο δημοτικός σύμβουλος της «Αλληλεγγύης» Γιάννης Γκολφινόπουλος με μια ωραία δηκτική φωτογραφία έκανε σχετικό post σε σελίδα των Αγίων Αναργύρων στο facebook και αναφέρει:
«Στην 11η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου (25 Ιουνίου 2013) η διοίκηση του δήμου και ο κ. Σαράντης αποφάσισαν τη διεξαγωγή της «ειδικής συνεδρίασης απολογισμού πεπραγμένων της δημοτικής αρχής» - σε ότι αφορά την οικονομική κατάσταση - την Δευτέρα 15 Ιουλίου και ώρα 19:00 στην ...αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου παρακαλώ (!) Είναι παράνομο θα μου πείτε; Όχι δεν είναι. Μήπως δεν είναι δημόσια και ανοιχτή; Όχι, ούτε κάτι τέτοιο ισχύει. Απλά ο κ. Σαράντης έχοντας μπει σε προεκλογική τροχιά, δεν αρέσκεται μάλλον σε δημόσιο ανοιχτό διάλογο για τα πεπραγμένα της διοίκησης. Δεν αρέσκεται στον δημιουργικό αντίλογο και την κριτική που του ασκεί η αντιπολίτευση και δεν αρέσκεται και στην κριτική των δημοτών. Προτιμάει να είναι «κοντά στους δημότες», αλλά όταν και όπου ο ίδιος το επιλέγει, και μάλιστα χωρίς τον κίνδυνο να εκτεθεί από την κριτική που του ασκεί η αντιπολίτευση στο δημοτικό συμβούλιο. Εμείς με τη σειρά μας προτείναμε και «προκαλέσαμε» τον κ.Σαράντη σε ουσιαστικό δημόσιο απολογισμό, σε ανοιχτό χώρο (π.χ. πλατεία, προαύλιο σχολείου κλπ.) ή ευρύχωρο κλειστό κλιματιζόμενο χώρο λόγω της αυξημένης θερμοκρασίας της περιόδου (π.χ. Πολυχώρος Μαρία-Έλενα). Σε μια συνεδρίαση που θα επικοινωνηθεί σωστά και θα μπορεί να υποδεχτεί έναν ευρύ αριθμό δημοτών και κατοίκων. Που θα αποδεικνύει ότι η ενασχόληση με τα κοινά είναι ευθύνη όλων μας και όχι κάποιων «ειδικών» εκπροσώπων, ότι η τοπική αυτοδιοίκηση είναι η ελπίδα για τη συλλογική και αλληλέγγυα διαδρομή προς μια δίκαιη, ελεύθερη και δημοκρατική κοινωνία και που θα ευθυγραμμίζει τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών, της κάθε γειτονιάς, με τις κατευθύνσεις των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου που βαρύνεται τυπικά αυτής της ευθύνης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου