Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Σύσκεψη του ΚΚΕ για τους παιδικούς σταθμούς

Σύσκεψη-συζήτηση για την κατάσταση στους παιδικούς σταθμούς και τη θέση του ΚΚΕ πραγματοποίησε το βράδυ της Δευτέρας, στο δημοτικό χώρο «Πευκώνα», η ΚΟ Αγίων Αναργύρων - Καματερού του ΚΚΕ. 
Την εκδήλωση άνοιξε η Σέβη Κοσμοπούλου, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Δυτικών Συνοικιών και εκλεγμένη του ΚΚΕ στο Δήμο Αγ. Αναργύρων - Καματερού, ενώ ομιλητής ήταν ο Δημήτρης Κατσαντώνης, επικεφαλής των εκλεγμένων του ΚΚΕ στο Δήμο Αγ. Αναργύρων - Καματερού. 

Μεταξύ άλλων, επισήμανε ότι «αυτήν την περίοδο χιλιάδες γονείς αναζητούν μια θέση στους παιδικούς σταθμούς, εκ των οποίων σχεδόν οι μισοί θα βρεθούν αποκλεισμένοι, όπως, επίσης, άνεργοι, ΕΒΕ, μετανάστες. 
Συγκεκριμένα, στο δήμο υπάρχουν 7 παιδικοί σταθμοί, 3 βρεφικά τμήματα (μόνο στους Αγίους) που εξυπηρετούν 60 βρέφη, ενώ οι εργαζόμενοι είναι 39 μόνιμοι (25 Αγ. Ανάργυροι - 14 Καματερό) και 27 συμβασιούχοι, εκ των οποίων 14 μέσω ΜΚΟ. 
Τα τροφεία επιβλήθηκαν για πρώτη φορά το 2008 και αυξήθηκαν το 2011 με την ενοποίηση των δυο δήμων. Κυμαίνονται από 25 έως 150 ευρώ με βάση εισοδηματικά και επαγγελματικά κριτήρια, ενώ σε μια λογική διαχείρισης της φτώχειας η διοίκηση του δήμου αποφάσισε το 2013 μειώσεις και απαλλαγές, όταν πλέον απαιτείται κατάργηση των τροφείων για να ανασάνει κάπως η λαϊκή οικογένεια».
«Το ζήτημα των παιδικών σταθμών πρέπει να γίνει υπόθεση του εργατικού - λαϊκού κινήματος, με αιτήματα: 
  • Άμεση κρατική επιχορήγηση στους δήμους.
  • Να γίνουν δεκτά όλα τα παιδιά Ελλήνων και μεταναστών.
  • Άμεση αξιοποίηση κρατικών και δημοτικών κτιρίων. 
  • Να καταργηθούν τα τροφεία και οι πληρωμές από τους γονείς. 
  • Να μην κλείσει κανένας σταθμός. Να μη γίνει καμιά απόλυση. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις. 
  • Αποκλειστικά κρατικοί, δημόσιοι, δωρεάν, σύγχρονοι και ασφαλείς παιδικοί σταθμοί με κτιριακή επάρκεια, καταλληλότητα, υποδομή, ποιότητα του φαγητού, μόνιμο, εξειδικευμένο και επαρκές προσωπικό.
  • Ενιαίος φορέας προσχολικής αγωγής, ενιαίο παιδαγωγικό πρόγραμμα και χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. 
Καλούμε τους γονείς να μην τσαλακώσουν τα όνειρά τους και τις ανάγκες των παιδιών τους στους σχεδιασμούς της πλουτοκρατίας».

Δημοσίευση: 902.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου