Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Οι χώροι του ΟΣΕ ανήκουν στο λαό

Συγκέντρωση, ενάντια στο ξεπούλημα των χώρων του ΟΣΕ, την Τρίτη 25/2 στις 14:00, στο παλιό Δημαρχείο - αίθουσα δημοτικού συμβουλίου
Την Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2014, λίγο μετά τις 11:00 π.μ. στέλνεται σε e-mails πρόσκληση για σύγκλιση έκτακτου δημοτικού συμβουλίου για τις 2 το μεσημέρι με θέμα «Έγκριση σύμβασης παραχώρησης ακινήτων του ΟΣΕ στον Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού» όπου η αιτιολόγηση του επείγοντος είναι το: «γεγονός της επιτάχυνσης των διαδικασιών ηλεκτροδότησης κοινοχρήστων χώρων, επειδή εγκυμονούν κίνδυνοι για την ασφάλεια των κατοίκων»!! (Το σχέδιο της σύμβασης)

Το θέμα δεν πέρασε τελικά την Παρασκευή, λόγω μη επαρκούς -αυξημένης- πλειοψηφίας που χρειαζόταν (έλειπαν σύμβουλοι της διοίκησης, μεταξύ αυτών και ο Δήμαρχος), αλλά, έρχεται ξανά σε Τακτική Συνεδρίαση την Τρίτη 25/2 στις 14:00.
Πίσω από τον ψευδεπίγραφο τίτλο της παραχώρησης ακινήτων χώρων του ΟΣΕ, κρύβεται η μία και μόνη αλήθεια. Η δημοτική αρχή «βάζει πλάτη» στο ξεπούλημα της περιουσίας του ΟΣΕ και μάλιστα με επαίσχυντο τρόπο.
Άκουσον – άκουσον. Παραχωρείται στον Δήμο από τον ΟΣΕ, όχι για πάντα και κατ’ αποκλειστική κυριαρχία, αλλά για μόλις 30 χρόνια, η χρήση των πεζογεφυρών, του ποδηλατοδρόμου και του χώρου απέναντι από το 301, όπου έχουν δημιουργηθεί τα γηπεδάκια και κάτω από την επικυριαρχία του ΟΣΕ ή της ΓΑΙΑΟΣΕ. Όσο για δε εκείνα τα περίφημα «αντισταθμιστικά» που διαφήμιζαν, όλα τέλος. Ο «πλούσιος» Δήμος μας θα αναλάβει όλα τα κόστη, έως και την συντήρηση των ασανσέρ!
Με τη σύμβαση αυτή η διοίκηση Σαράντη υπογράφει την παραίτηση του δήμου από όλους εκείνους τους χώρους που χρησιμοποιήθηκαν στο παρελθόν από τον ΟΣΕ για την διέλευση των τρένων (π.χ. γραμμές Πελοποννήσου) ή χρησιμοποιήθηκαν για τις ανάγκες των μεταφορικών μέσων και των επιβατών του ΟΣΕ (π.χ. Σταθμός ΟΣΕ, γκαράζ).
Οι χώροι αυτοί δεν είναι χώροι εμπορεύσιμοι. Έχουν πληρωθεί πολλαπλώς από το λαό και ανήκουν στο λαό.
Ανακοινώσεις και καταγγελίες ήδη έχουν εκδώσει οι δημοτικές παρατάξεις «Αλληλεγγύη, η δύναμή μας» και «Ασυμβίβαστη πορεία», όπου μας καλούν να παραβρεθούμε στην αυριανή συνεδρίαση.
Ο «Παρατηρητής», από τον Αύγουστο του 2011 (βλέπε ΕΔΩ) προειδοποιούσε ότι ανάμεσα στα ακίνητα που διαχειρίζεται η ΓΑΙΑΟΣΕ και έχουν ενταχθεί στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, είναι και ο παλιός σιδηροδρομικός σταθμός Αγίων Αναργύρων, και πρόκειται να δοθεί για εκμετάλλευση από ιδιώτες με «σύμβαση παραχώρησης». (βλέπε σχετικό πίνακα, σελίδα 4) Στην ίδια ανάρτηση, δεν είχαμε καμιά απορία για το τι θα πράξει «αυτή η Δημοτική Αρχή, που είναι βασιλικότερη του βασιλέως». Ξέραμε και ξέρουμε... Γράφαμε δε αυτολεξεί: «Η ιδιωτικοποίηση είναι ιδεολογία τους και την έχουν κάνει πράξη, ήδη, εδώ στην πόλη μας, στα «δικά» μας ακίνητα και χώρους, βλέπε κεντρική πλατεία». Όμως, γράφαμε και ρωτούσαμε «…τους θεσμικούς εκπροσώπους της μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Αγίων Αναργύρων –Καματερού, πως σκοπεύουν να κινητοποιήσουν και οργανώσουν το λαό της περιοχής – όλο το λαό – ώστε, να αποκρούσει αυτά τα σχέδια – κι όχι μόνο – στο σήμερα κι όχι σε κάποιο αόριστο αύριο».
Για τη Δ.Ο.Υ. Αγίων Αναργύρων
Να σημειώσουμε ότι στο σφυρί έχει βγει και το κτήριο της Δ.Ο.Υ. Αγίων Αναργύρων, όπου ο διαγωνισμός εκποίησης, ναι μεν, έχει πραγματοποιηθεί, αλλά, «το Ζ' κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου έχει μπλοκάρει προσωρινά την υπογραφή της σύμβασης πώλησης που έγινε για τέσσερις ουσιαστικές και καθοριστικές πλημμέλειες». Δείτε ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου