Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Για την «Τράπεζα χρόνου»

ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΟΝΙΟΣ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΡΟΝΟΥ-ΦΤΩΧΕΙΑΣ
ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ-ΑΓΩΝΑΣ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΗΜΟΥ
Ανακοινώθηκε ότι η πλειοψηφία της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων, που συντάσσεται με την παράταξη του δήμαρχου, προωθεί την «Τράπεζα χρόνου», καλώντας όποιον γονέα έχει «χτυπηθεί» από τη μνημονιακή πολιτική κυβέρνησης – Ε.Ε. φτάνοντας στην ανεργία και την εξαθλίωση να προσφέρει, στην ουσία, δωρεάν εθελοντική δουλειά.
Μας προβληματίζει η στάση της Ένωσης, που αντί να καλεί τους γονείς σε συντονισμένους αγώνες με μαθητές – καθηγητές του Δήμου ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, τους καλεί να υποταχτούν σε αυτήν, να μοιράσουν την φτώχεια τους, στο όνομα μιας κακώς νοούμενης «Αλληλεγγύης».
Ενημερωνόμαστε διαδικτυακά ότι τα μισά μέλη (!!!) της Ένωση Γονέων είναι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, με την πλειοψηφία τους να εντάσσονται στη δημοτική παράταξη του κ. Σαράντη και δύο-τρεις στους «Ανεξάρτητους – Ασυμβίβαστους» της Δεξιάς του Δήμου.
Μιλάμε για την ίδια Δημοτική Αρχή του κ. Σαράντη που εφάρμοσε και στήριξε τις μνημονιακές πολιτικές των τελευταίων κυβερνήσεων – Ε.Ε. – τρόικας, εφάρμοσε πιστά τον Καλλικράτη και με ό,τι αυτό συνεπάγεται: Ιδιωτικοποίηση δημοτικών υπηρεσιών, ανταποδοτικότητα, φορομπηξία, ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί, αύξηση δημοτικών τελών, ένταξη στο ΤΑΙΠΕΔ δημοσίων χώρων κ.ά., οδηγώντας τους δημότες σε φτώχεια, ανεργία και εξαθλίωση.
Τώρα οι ίδιοι έρχονται να μας «σώσουν» με επιδοτούμενα προγράμματα ΕΣΠΑ της Ε.Ε.
Η λογική τους είναι απλή: δεν θέλουμε να αλλάξει αυτή η πολιτική, θέλουμε να απαλύνουμε τα βάσανά σας. «Αγωνιστές» της μιζέριας!!!
Πιστεύω ότι όλοι οι γονείς πρέπει να οργανωθούμε μέσα από ανοιχτές επιτροπές Αγώνα μαζί με μαθητές-καθηγητές για την υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν παιδείας κόντρα στη συμβιβασμένη ηγεσία της Ένωσης.
Υ.Γ.: Άραγε η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ τι θέση παίρνει για την «Τράπεζα χρόνου» του ΕΣΠΑ.
ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ
Νεοκλής Κακός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου