Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Σύσκεψη της Λαϊκής Επιτροπής για τον Πευκώνα

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015 8 το βράδυ στο Α' ΚΑΠΗ Αγίων Αναργύρων
(Ν. Πλαστήρα & Κλεισούρας 2)
Οι ελεύθεροι χώροι είναι περιουσία του λαού
Σύσκεψη διοργανώνει η Λαϊκή Επιτροπή Αγίων Αναργύρων - Καματερού ενάντια στην πρόσφατη προκλητική απόφαση της δημοτικής αρχής της πόλης να παραχωρήσει το θέατρο «Μάνος Ξυδούς» σε επιχείρηση για να το εκμεταλλευτεί τους καλοκαιρινούς μήνες.Η σύσκεψη θα γίνει την Παρασκευή 12 Ιούνη στις 8 το βράδυ στο Α' ΚΑΠΗ Αγ. Αναργύρων.
Η επιχείρηση θα έχει το δικαίωμα διοργάνωσης συναυλιών και άλλων εκδηλώσεων και πώλησης, μεταξύ άλλων, αναμνηστικών, cd και αλκοολούχων ποτών. Ταυτόχρονα θα αναλάβει την ευθύνη για την καθαριότητα, συντήρηση και πυρασφάλεια του χώρου. Με λίγα λόγια, η εταιρεία θα κάνει κουμάντο για τρεις(;) μήνες σε ένα δημοτικό χώρο που ανήκει στο λαό του δήμου.

Στο κάλεσμά της η Λαϊκή Επιτροπή επισημαίνει ότι «μπροστά σε αυτήν την εξέλιξη κανείς δεν μπορεί να μείνει απαθής. Απαιτείται τώρα λαϊκή παρέμβαση και πάλη για ελεύθερους χώρους που θα εξυπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες για πολιτισμό, αθλητισμό και αναψυχή χωρίς καμία επιβάρυνση».
Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι πρότινος ο χώρος του θεάτρου ήταν γήπεδο τένις. Η απόφαση να μετατραπεί σε θέατρο ελήφθη ομόφωνα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγ. Αναργύρων – Καματερού στις 12 Μάη 2015.
Επίσης οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ με το ψηφοφέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης ζήτησαν να συζητηθεί εκτός ημερήσιας διάταξης στην αυριανή (9 Ιούνη) τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το θέμα της -κατά πλειοψηφία απόφασης- του Δ.Σ. του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Παιδείας να παραχωρήσει για τρεις μήνες την εκμετάλλευση του θεάτρου «Μάνος Ξυδούς» στην εταιρεία STUDIO LIVE.
Πηγή: 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου