Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Παραχώρηση Πευκώνα: Καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης

Οι ελεύθεροι χώροι ανήκουν στο λαό!
Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη απόφαση της διοίκησης Σαράντη να παραχωρήσει στην εταιρεία με την επωνυμία STUDIO LIVE την εκμετάλλευση για τους μήνες Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο του θεάτρου «Μάνος Ξυδούς» στον Πευκώνα (πρώην γήπεδο Τέννις). Η απόφαση αυτή πάρθηκε κατά πλειοψηφία σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Παιδείας του δήμου όπου ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης καταψήφισε την εισήγηση του προέδρου του Οργανισμού.

Πρακτικά όλες οι εκδηλώσεις του επόμενου διαστήματος, από τα τμήματα του δήμου, τους πολιτιστικούς συλλόγους κτλ, θα τελούν υπό τη σκέπη της εταιρείας. Αλήθεια ποιος θα εγκρίνει την πραγματοποίηση μιας εκδήλωσης; Οι ιδιοκτήτες της εταιρείας; Εκτός από τη δυνατότητα που δίνεται στην εταιρεία να πουλάει αναμνηστικά είδη και αλκοολούχα ποτά, χαρακτηριστικό του πνεύματος της απόφασης είναι ότι η εταιρεία θα έχει την ευθύνη για την τεχνική ασφάλεια, τη συντήρηση και την καθαριότητα του χώρου καθ’ όλη τη διάρκεια του τριμήνου. Κατά τα άλλα, πρόκειται για «δημόσιο χώρο»…
Η απάντηση της διοίκησης του δήμου στους περιορισμούς προσλήψεων και τη δραστική περικοπή της κρατικής χρηματοδότησης είναι να πάρει μια απόφαση που αποτελεί «μνημείο» εμπορευματοποίησης χώρου που ανήκει στο λαό της πόλης. Αποδεικνύεται ψευδεπίγραφη η σπουδή της στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου να ονομάσει «Πολιτιστικό Πάρκο» τον ενιαίο χώρο που περιλαμβάνει την Ελιά του Πεισίστρατου, το θέατρο «Μάνος Ξυδούς», τον Πευκώνα και τμήμα των πρώην χώρων ΟΣΕ. Επιπλέον, αποτελεί προσβολή στη μνήμη του σπουδαίου καλλιτέχνη Μάνου Ξυδούς, το όνομα του οποίου φέρει το θέατρο ύστερα από ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, η πρεμιέρα του χώρου να γίνει κάτω από συνθήκες «πολιτιστικής ανταποδοτικότητας».
Καλούμε το λαό της περιοχής να ακυρώσει στην πράξη την απόφαση της δημοτικής αρχής και να περιφρουρήσει τους ελεύθερους χώρους ως χώρους αναψυχής, πολιτισμού και αθλητισμού με ελεύθερη και δωρεάν χρήση.
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ – ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου