Σάββατο 7 Μαρτίου 2009

ΤΑ ΑΚΑΤΑΛΑΒΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ...ΚΡΙΣΗΣ

Σε περίοδο οικονομικής κρίσης, όπως τώρα, όποιο κράτος είναι πιο βαθιά στην κρίση και δεν έχει, λέει, χρήμα, μπορεί να βρει!!!
Ο «αργυραμοιβός» Σαν Κλώντ Τρυσέ, ο «σαράφης» της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), γι’ αυτό το λόγο είναι… εκεί πού είναι.
Το θέμα είναι να παζαρέψεις, ανάλογα με την «οικονομική σου κατάσταση» το σωστό επιτόκιο. Και, στο παρασκήνιο, βέβαια, κάποια άλλα «πραγματάκια». Γι’ αυτό, εξ άλλου, προβλέπεται και η «γερμανίδα γκουβερνάντα».
Χρήμα, όμως, υπάρχει. Μπόλικο, πολύ μπόλικο και καπιταλιστικά σοφά κατανεμημένο. Στους λίγους. Πού, ασφαλώς, κερδίζουν. Πολλά σήμερα. Αλλά πού θέλουν πολύ περισσότερα αύριο.
Τώρα, πώς γίνεται… Πολύ χρήμα να υπάρχει. Πολλά αγαθά να υπάρχουν και ταυτόχρονα πολύ φτώχεια και περισσότερη ανασφάλεια, αυτό, ομολογώ, πώς δεν το ξέρω. Και, όπως φαίνεται, δε χρειάζεται να το ξέρω. Ούτε εγώ, ούτε εσύ.
Αρκεί πού το ξέρει το κεφάλαιο. Και κάνοντας την ανάγκη…φιλότιμο (!!!) αφού μη πουλώντας αγαθά δεν κερδίζει όσα θέλει, κερδίζει όσα θέλει πουλώντας το χρήμα ακριβά.
Καταλάβατε, τίποτα;
Δημήτρης Φεργάδης


Το παρόν κείμενο αναρτήθηκε στο blog της Δημοτικής Αναγέννησης στις 7 Μαρτίου 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου