Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

ΟΜΕΡ ΠΡΙΟΝΗΣ ΕΚΕΙ, ΟΜΕΡ ΠΡΙΟΝΗΣ ...ΚΙ ΕΔΩ;


Γράφει ο Δημήτρης Φεργάδης

Αναδημοσιεύσουμε από τον «ΚΑΙΡΟ» της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας της 8/3/09 σελ. 62:
«Ομέρ Πριόνης και στο Μαρούσι. Ο δήμαρχος προτείνει να γίνει υπόγειο γκαράζ κάτω από την πευκόφυτη πλατεία Γαρδέλη, χωρίς, λέει, να κόψει τα δέντρα, που θα μεταφυτεύσει. Στον Άγιο Γεώργιο τον ψεύτη.
- «Πού τους βρίσκετε, ρε ’σεις, και τους ψηφίζετε όλους αυτούς τους τοπικούς άρχοντες…».
Προς τι η αναδημοσίευση; Ρωτάει «αυθόρμητα» ο «ανυποψίαστος». Όχι, όχι, μην ανησυχείτε. Δεν υπαινίσσομαι τίποτα. Απλά τα αντανακλαστικά μου είναι, λίγο, ευαίσθητα, περίεργα και με συνειρμούς αλλόκοτους. Να, λέω τώρα… Μέσα στο 2009 ο προαστιακός, πιθανώς, μπαίνει σε λειτουργία. (Άλλο αν ο σχεδιασμός ήταν για το τέλος του 2008). Όπου να ’ναι ο σταθμός επι-αποβίβασης στο 301 τελειώνει. Οι ανάγκες για θέσεις πάρκινγκ θα πολλαπλασιασθούν. Ο πευκώνας είναι εκεί. Ένα υπόγειο γκαράζ κρίνεται αναγκαίο. Η εξυπηρέτηση του πολίτη υπέρτατη αξία και υποχρέωση. Η «επίκληση» του δημοσίου συμφέροντος, γνωστή «καραμέλα» πιάνει τόπο. Η ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα) παρακολουθεί και «συμπαρίσταται» ασμένως σε… τέτοιους προβληματισμούς.
Λίγο το ’χετε, λοιπόν, μετά από όλα αυτά, να ξεφυτρώσει ένας νέος, ευαίσθητος, Ομέρ Πριόνης και στους Αγίους Αναργύρους; Λέω τώρα... Για το καλό μας ασφαλώς. Αυτά… και φρόνιμο είναι να τα παίρνετε όλα τοις… μετρητοίς, ιδιαίτερα τώρα, σε περιόδους… χρηματοπιστωτικής κρίσης, Περιβαλλοντικής ευαισθησίας Πάρκου… γειτνιάζοντος, έτι δε και κενού εκ τραίνων σταθμού.


ΑΝΑΡΤΉΘΗΚΕ ΑΠΌ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΤΙΣ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009 1:13 ΜΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου