Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΕΣ

Το δημοτικό συμβούλιο συνεδρίασε με δέκα θέματα στην ημερήσια διάταξη του, την Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2009, αλλά το θέμα που μονοπώλησε το ενδιαφέρον ήταν αυτό των αυθαίρετων εργασιών που γίνονται στην κεντρική πλατεία εξαιτίας της παραχώρησης του δημοτικού αναψυκτηρίου σε ιδιώτη.

Ο δήμος είμαι εγώ
Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός ο κ. Σαράντης έπαθε κρίση υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων, υπεραμυνόμενος της επιλογής του να παραχωρήσει το αναψυκτήριο στους ιδιώτες, ισχυριζόμενος δε, ότι όλα γίνονται νόμιμα. Ήταν δε κατηγορηματικός: όσοι διαφωνούν μαζί του θέλουν την καταστροφή της πόλης. Και χαρακτήρισε τον επικεφαλής της Δημοτικής Αναγέννησης, «επικίνδυνο» για την πόλη.
Αυτό εννοούσε όταν έλεγε «νέοι άνθρωποι, νέες ιδέες, νέα ήθη» στο προεκλογικό του πρόγραμμα;

Απόπειρα φίμωσης
Επιχείρησε να μη δώσει τον λόγο στο στέλεχος της ΑΠΟΔΡΑΣΗΣ, Π. Τερζόγλου, αμφισβητώντας την ιδιότητά του, όταν ο Τερζόγλου έχει μιλήσει αρκετές φορές σε προηγούμενα δημοτικά συμβούλια, ως εκπρόσωπός της εν λόγω παράταξης.

Στον χορό των Τσουκάτων
Κατηγόρησε δε, τον Π. Τερζόγλου και την ΑΠΟΔΡΑΣΗ ότι «κάνουν πολιτική για να παίρνουν»! δεν ξέρουμε τι ήθελε να πει ο άνθρωπος. Όμως μάλλον το θράσος περισσεύει. Ο χώρος που εκπροσωπεί ο κύριος Σαράντης, είναι ο τελευταίος που μπορεί να κάνει μαθήματα ηθικής.
Καταλαβαίνουμε λοιπόν τον Τερζόγλου που ξεσπαθώνει στο blog του και χαρακτηρίζει τη συμπεριφορά του δημάρχου αλαζονική, καθεστωτική, αυταρχική, γκεμπελική κλπ;

Αναζητείται Glasnost (διαφάνεια)
Σε μια κρίση διαφάνειας και χρηστής διοίκησης, δήλωσε ότι δεν είναι υποχρεωμένος να δίδει στοιχεία των δημοτικών επιχειρήσεων στο δημοτικό συμβούλιο, απαντώντας στην αίτηση του Ραυτόπουλου για αποφάσεις και πρακτικά που αφορούν την παραχώρηση του αναψυκτηρίου καθώς και τον φάκελο του διαγωνισμού! Όταν λέμε ότι τις επιχειρήσεις τις θέλουν για υποκατάσταση των δημοτικών συμβουλίων, των εκλεγμένων οργάνων δηλαδή, μας κατανοείτε ελπίζω...


Ανοιχτή πάντα η παρένθεση Τρίγκα
Θυμάστε τα περί παρένθεσης Τρίγκα που θα έκλεινε η διοίκηση Σαράντη. Αναβάλλεται προς το παρόν μιας και ο πρώην δήμαρχος έχει μετατραπεί σε φανατικό υποστηριχτή και απολογητή των επιλογών του σημερινού δημάρχου. Αυτή η υποστήριξη σημαίνει κάτι, έχει κάποια αιτία; Με ενδιαφέρον θα θέλαμε να μάθουμε τι συμβαίνει.

Showman
Δυστυχώς είχα την «ατυχία» να μην παρακολουθήσω το νέο προχθεσινό σόου του κ. Σαράντη λόγω προσωπικών υποχρεώσεων. Δεν είναι η πρώτη φορά που η συμπεριφορά του, υποτιμά και προσβάλει τον τίτλο που φέρει. Δεν είναι η πρώτη φορά που δεν σέβεται τους πολιτικούς του αντιπάλους. Ασχημονεί ακόμα και σε επικεφαλείς παρατάξεων που εκπροσωπούν το μισό σχεδόν πληθυσμό της πόλης.
Θα του συνιστούσαμε να ξανασκεφτεί αυτή του την συμπεριφορά. Η αλαζονεία και ο αυταρχισμός δεν είναι καλός σύμβουλος. Και ας έχει κατά νου όπως λέει κι ο λαός, «καιρός φέρνει τα λάχανα καιρός τα παραπούλια»!

Μνήμες
Προκειμένου να θυμηθούν οι παλιότεροι και για να μαθαίνουν οι νεώτεροι, η διαφωνία μας μόνο όψιμη δεν είναι. Τόσο η παράταξη της Δημοτικής Αναγέννησης, όσο και ο «Παρατηρητής» με σχόλιο του, είχαν εκφράσει την αντίθεσή τους και για το προηγούμενο «κατασκεύασμα» από το έτος 1996, παρακαλώ. Δείτε το ξανά ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου