Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ο.ε. 2008

Δριμύ κατηγορώ απ' το σύνολο της αντιπολίτευσης

Κατά τη συζήτηση που διεξήχθη στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Τσώκος και Νικητόπουλος άφησαν «σκιές» για την οικονομική διαχείριση από τη δημοτική αρχή.

Ο κ. Τσώκος κατήγγειλε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που του προσκόμισε η οικονομική υπηρεσία του δήμου, επί έντεκα μήνες εμφανίζεται μηδενική χρηματοδότηση προς τα Νομικά πρόσωπα. Εύλογα ρώτησε το πως πλήρωναν αυτά την μισθοδοσία των υπαλλήλων τους αφού δεν είχαν πάρει τις επιχορηγήσεις. Έως και η Ορκωτή λογίστρια που ήταν η κύρια εκπρόσωπος και παρουσιαστής του απολογισμού δήλωσε άγνοια και παρέπεμψε στις αναλυτικές εγγραφές.

Ο κ. Νικητόπουλος, (οι απόψεις του βρίσκονται στον ιστολόγιο του) κατέθεσε πρόταση προς τη δημοτική αρχή να κληθούν «οι Επιθεωρητές του Υπουργείου Οικονομικών για να πραγματοποιήσουν έλεγχο στα «πεπραγμένα» του Δήμου ώστε να φανεί η πραγματικότητα».

Από τη μεριά της Δημοτικής Αναγέννησης ο Σωτήρης Ραυτόπουλος στάθηκε κυρίως στην ουσία που απορρέει από αυτόν τον απολογισμό που δεν είναι άλλη από την απόδειξη της επιβάρυνσης που δέχονται οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα της περιοχής από τη φορομπηχτική πολιτική της δημοτικής αρχής του κ. Σαράντη.

Αναφέρθηκε στα συγκριτικά στοιχεία της έκθεσης των ορκωτών λογιστών, όπου διαπιστώνεται ότι η αύξηση των εσόδων από φόρους και πρόστιμα είναι της τάξης του 39,40% και των εσόδων από τέλη και δικαιώματα 21,32%.
Ταμειακά οι εισπράξεις του έτους 2008 για το σύνολο φόρων και των τελών ήταν 4.553.568,48€ έναντι 3.930.386,47 του 2007, δηλαδή αυξημένες κατά 623.182€, δηλαδή ποσοστό 15,86%.
Οι υποχρεώσεις του δήμου από δάνεια είναι 7.945.485,16€ από 6.142.570€ που ήταν το 2007, αυξήθηκαν δηλαδή κατά 29,35% περίπου.
Εδώ αξίζει να αναφέρουμε ότι ο δήμαρχος τούτη τη φορά – αναφερόμενος για άλλους δήμους που έχουν μεγαλύτερα δάνεια – παραδέχθηκε ότι πράγματι τα δάνεια επιβαρύνουν τους κατοίκους μέσω των δημοτικών τελών.
Το αλαζονικό, ειρωνικό, απαράδεκτο ύφος της δημοτικής αρχής δεν έλειψε κι αυτή τη φορά.

Κριτική στον οικονομικό απολογισμό έκανε και η παράταξη της Απόδρασης στο site της http://www.a-po-drasi.gr/?p=564

Υ.Γ. Πριν από τη συνεδρίαση – επιτέλους – άρχισαν να αποδίδονται στους δημοτικούς συμβούλους οι αποζημιώσεις από τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου (έτους 2007).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου