Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

ΟΜΗΡΙΑΣ ...ΣΥΝΕΧΕΙΑ

ΝΕΑ ΑΝΑΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ 27-5-2010, ΕΝΩ ΕΙΧΕ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ενώ ξεκίνησε κανονικά η δίκη για τους συμπολίτες μας – μέλη της Επιτροπής Αγώνα – για την πλήρη υπογειοποίηση του προαστιακού, το δικαστήριο στο μέσον της διαδικασίας διέκοψε και όρισε νέα δικάσιμο την 27η Μαΐου 2010.
Σημειώνεται ότι μάρτυρες κατηγορίας ήταν οι Κ. Λέπουρας (ΟΣΕ) που έλειπε και Δ. Κωνσταντέλλος (Αστυνομία) και υπεράσπισης οι Ν. Σαράντης και Σ. Ραυτόπουλος. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας η υπεράσπιση πρότεινε και ως μάρτυρες τους Μ. Κετεποζίδη και Π. Τερζόγλου, οι οποίοι όμως δεν έγιναν δεκτοί επειδή είχε ξεκινήσει η δίκη.
Η διαδικασία ξεκίνησε με την κατάθεση ως μάρτυρα κατηγορίας του αστυνομικού Δ. Κωνσταντέλλου, ο οποίος καταθέτοντας δήλωσε μεταξύ άλλων ότι δεν θυμάται κανέναν από τους κατηγορούμενους, δεν τους γνωρίζει και ότι τα ονόματά που αναφέρει στην κατάθεσή του, αλλά και τον χαρακτηρισμό «πρωτοστάτες» του τον υπέδειξαν ανώτεροι αξιωματικοί του.
Στη συνέχεια κλήθηκε ως μάρτυρας υπεράσπισης ο Δήμαρχος Ν. Σαράντης, ο οποίος κατέθεσε ότι η συγκέντρωση των κατοίκων ήταν ειρηνική, οι αναβολές ή καθυστερήσεις που αναφέρει ο ΟΣΕ, αν έγιναν σίγουρα δεν οφείλονταν στην συγκέντρωση των κατοίκων, η οποία ήταν μια ειρηνική διαμαρτυρία για το κόψιμο εκατοντάδων πεύκων και στο αίτημα της υπογειοποίησης των γραμμών.
Στο σημείο αυτό κι ενώ οι καταθέσεις του αστυνομικού και του δημάρχου, καθώς και οι απαντήσεις που έδωσαν στους συνηγόρους υπεράσπισης, είχαν κάνει έωλα τα επιχειρήματα κατηγορίας η εισαγγελέας πρότεινε να διαβαστεί η κατάθεση του υπαλλήλου του ΟΣΕ Κ. Λέπουρα, ο οποίος δεν προσήλθε ή να διακοπεί η συνεδρίαση και να επαναληφθεί η δίκη. Στην αντίδραση των συνηγόρων υπεράσπισης να μην διαβαστεί η κατάθεση, το δικαστήριο αποφάσισε να επαναληφθεί η δίκη για τις 27 Μαΐου 2010 ώστε να προσέλθει ο μάρτυρας και να του επιβληθεί ποινή 120€ και τα δικαστικά έξοδα.
Δικηγόρος των κατηγορουμένων μας δήλωσε ότι η δίκη αναβλήθηκε την ώρα που είχε καταρρεύσει το κατηγορητήριο.
Επίσης, την νέα αυτή αναβολή την υποδέχτηκαν με απογοήτευση και έντονο προβληματισμό και όλοι οι παριστάμενοι που είχαν προσέλθει για εκδήλωση αλληλεγγύης και συμπαράστασης.
Κοινή εκτίμηση είναι ότι η ποινικοποίηση των αγώνων αποσκοπεί στην τρομοκράτηση των κατοίκων, ώστε να καμφθούν οι όποιες αντιδράσεις μέχρι την ολοκλήρωση των έργων.
Οι συνεχείς αναβολές ουσιαστικά επιχειρούν να κρατήσουν σε ομηρία όχι μόνο τα μέλη της επιτροπής αγώνα που σέρνονται στα δικαστήρια, αλλά το σύνολο των κατοίκων της περιοχής για να μην εγείρουν διεκδικήσεις για ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων από το καταστροφικό σχεδιασμό και υλοποίηση του έργου.
Να σημειωθεί ότι για την δίκη είχε κληθεί και πολυπληθής ομάδα αστυνομικών για την «περιφρούρηση της τάξης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου