Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΜΑΤΕΡΟ

Σύμφωνα με «έγκυρες» αυτοδιοικητικές πηγές, ο Δήμος μας ενώνεται τελικά με το Καματερό σε ένα δήμο, στο πλαίσιο του σχεδίου Καλλικράτης.
Αντιδράσεις από πλευράς Καματερού δεν έχουν ακόμα αναφερθεί, λέγεται όμως ότι ο νυν δήμαρχος Νικήτας Καμαρινόπουλος θα οργανώσει δημοψήφισμα.
Την ένωση με το Καματερό την ήθελαν και οι δύο δήμαρχοι Ιλίου και Αγίων Αναργύρων. Εκτίμηση όμως είναι ότι η απόφαση αυτή πάρθηκε μιας και ο Δήμος Αγίων Αναργύρων κινδύνευε να "χαθεί" εκλογικά περισσότερο από αυτόν του Ιλίου.
Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρξει και με αυτήν την επιλογή πρόβλημα. Και οι δύο δήμαρχοι, Αγίων Αναργύρων και Καματερού, οι οποίοι εκλέχτηκαν με το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ (Σαράντης και Καμαρινόπουλος) δεν χαίρουν της εκτίμησης και φυσικά της προτίμησης των συμπολιτών τους. Αλλά και στις δημοτικές εκλογές του 2006 τα ποσοστά τους ήταν αρκετά χαμηλά, περίπου στο ¼ των ψηφοφόρων, με έντονες εσωκομματικές αντιπαλότητες που κατέληξαν σε ξεχωριστούς συνδυασμούς. Η πολιτική διαχείρισης που ακολούθησαν οι εκλεγέντες μεγάλωσε αυτές τις αντιπαλότητες, παρά τις μίκρυνε. Το κομματικό επιτελείο του ΠΑΣΟΚ, αρμόδιο για θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, ευελπιστεί πάντως ότι με την ενοποίηση αυτή θα ελαχιστοποιηθούν οι εσωκομματικές αντιδράσεις και στον ενιαίο πλέον δήμο, η μάχη για την εκλογή θα «παιχτεί» - πάντα για δεύτερο γύρο μιλάμε - μεταξύ υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, με πιθανότερο τελικό νικητή τον πρώτο.
Στις εκλογές του 2006 ο Σαράντης έλαβε στον πρώτο γύρο 26,55% και ο Καμαρινόπουλος 25,49%.
Εκτιμήσεις για τις υποψηφιότητες.
Το ΠΑΣΟΚ θα έχει ως υποψήφιο τον νυν δήμαρχο Αγίων Αναργύρων Νίκο Σαράντη.
Το ΚΚΕ μάλλον θα επιλέξει ως επικεφαλής τον υποψήφιο του στο Καματερό, Δημήτρη Κατσαντώνη.
Στη Νέα Δημοκρατία θα γίνει «πόλεμος». Όλοι θέλουν να είναι επικεφαλείς. Ο Δανάκος του Καματερού δεν γίνεται αποδεκτός από τους Αγιαναργυριώτες. Ο Τρίγκας δεν έχει καμία τύχη και στους δύο δήμους. Πιθανόν να επιλεγεί κάποιο «όνομα» από τους μη εκλεγέντες βουλευτές της Β’ Αθηνών.
Αίνιγμα η επιλογή στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και οι επιλογές των «ανεξάρτητων» συνδυασμών και των δύο δήμων.
Τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών του 2006.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου