Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Α Π Ε Ρ Γ Ο Υ Μ Ε!!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 11 ΜΑΗ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11.00 πμ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
ΚΑΤΩ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται να ανακοινώσει και να ψηφίσει ένα βάρβαρο πρόγραμμα διάλυσης των εργαζόμενων και της κοινωνίας. Το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Σταθερότητας, εάν εφαρμοστεί, θα γυρίσει την εργαζόμενη πλειοψηφία σε κατάσταση απόλυτης υποταγής στις δυνάμεις του κεφαλαίου. Νέες μειώσεις μισθών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, νέο επαχθές ασφαλιστικό τη στιγμή που τα ταμεία κατέχουν δις € κρατικά ομόλογα, κατάργηση των κοινωνικών παροχών και των επιδομάτων ανεργίας. Μαζί με αυτά έρχονται να προστεθούν το κλείσιμο εκατοντάδων σχολείων, πανεπιστημίων και νοσοκομείων, το μαζικό ξεπούλημα της δημόσια περιουσίας, από την ενέργεια ως τα νερά και από λιμάνια και τα αεροδρόμια έως τα νησιά και τα δάση.
Το Μνημόνιο έχει χρεοκοπήσει στα μάτια της πλειοψηφίας των εργαζόμενων, καθώς αποκαλύπτεται ότι δεν έγινε για να «σώσει την χώρα», αλλά τους τραπεζίτες και τους «δανειστές», συντρίβοντας την κοινωνία. Ταυτόχρονα από διάφορες πλευρές του κατεστημένου, πληθαίνουν οι προτάσεις για την «αναδιάρθρωση» ή επιμήκυνση του χρέους», δηλαδή της χρεοκοπίας του λαού. Η κατεδάφιση του επιπέδου ζωής μας επιδιώκεται να είναι ισοπεδωτική. Κυβέρνηση και εργοδότες, μεγαλοεκδότες και καναλάρχες, ΝΔ και ΛΑΟΣ, θέλουν και πάλι το λαό στη γωνία, τρομοκρατημένο από την απειλή της χρεοκοπίας, άφωνο και άβουλο μπροστά στο μέγεθος της κοινωνικής καταστροφής.
Η κρίση σφραγίζει τις εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα στην Ελλάδα, στην ΕΕ και διεθνώς. Η λήψη αντιλαϊκών μέτρων σε όλη την Ευρώπη, από τις «χρεοκοπημένες» χώρες του Νότου ως τις «πλούσιες» χώρες του Βορρά, δείχνει ότι η συντριβή των εργατικών δικαιωμάτων είναι απόλυτη ταξική επιλογή του ευρωπαϊκού κεφαλαίου. Ο περιβόητος «μηχανισμός στήριξης» που θα ληστεύει τους λαούς, μαζί με το «Σύμφωνο για το ευρώ», δείχνει πως προωθούν ένα πανευρωπαϊκό "Μνημόνιο διαρκείας".
ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗΦΟΡΑ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ.
Για να σταματήσει η καταστροφή της κοινωνικής πλειοψηφίας, πρέπει να ανατραπεί η επίθεση, τα αντιλαϊκά μέτρα, το μνημόνιο και η κυβέρνηση που το εφαρμόζει, το «σύμφωνο για το ευρώ». Να ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες, σε σύγκρουση με το κεφάλαιο, την ΕΕ και το ΔΝΤ.
Για να ανατραπεί το καταθλιπτικό τοπίο απαιτείται συνολικός, πανεργατικός αγώνας. Όλοι οι διάσπαρτοι αγώνες να συγκροτήσουν σε ένα ισχυρό αντίπαλο δέος στο δημόσιο τομέα, τις ΔΕΚΟ και τον ιδιωτικό τομέα, εργαζόμενων και ανέργων, Ελλήνων και μεταναστών εργατών, «μόνιμων» και ελαστικά απασχολούμενων. Να γυρίσουμε την πλάτη στις υποταγμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίας των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και να οικοδομήσουμε μέσα στα σωματεία μας την αγωνιστική ταξική ενότητα. Να ανταποκριθούμε στην επείγουσα αναγκαιότητα για πραγματικούς αγώνες διαρκείας, όπως ταιριάζει στην ιστορική εποχή που ζούμε.
Δεν είναι ανίκητοι. Οι μικροί και μεγάλοι αγώνες των εργαζόμενων, η μαχητική Κερατέα, η πολυήμερη κατάληψη του Δημαρχείου της Αθήνας, η απήχηση του κινήματος «δεν πληρώνω», έχουν προκαλέσει ρωγμές στον τοίχο που μας ορθώνουν. Οι εξεγέρσεις των λαών της βόρειας Αφρικής και της αραβικής χερσονήσου κλονίζουν τα αντιδραστικά καθεστώτα και δείχνουν τις δυνατότητες της μαζικής ανατρεπτικής δράσης.
* Να μην πληρώσουμε την κρίση και το χρέος σε ρήξη με την ΕΕ, το ΔΝΤ, το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του. Διαγραφή του χρέους.
* Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Νομοθετική απαγόρευση των απολύσεων. Λιγότερη δουλειά-δουλειά για όλους. Κατάργηση της ελαστικής εργασίας.
* Όχι στο πρόγραμμα ξεπουλήματος της δημόσια περιουσίας. Να επιστρέψουν τώρα στο δημόσιο όλες οι επιχειρήσεις που ιδιωτικοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια (ΟΤΕ, λιμάνια, Ολυμπιακή κλπ).
* Επίδομα ανεργίας ίσο με τον βασικό μισθό, σε όλο το διάστημα ανεργίας. Διαγραφή των χρεών των ανέργων στις τράπεζες, πλήρης και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
* Δωρεάν δημόσια παιδεία, υγεία, συγκοινωνίες, κοινωνικές υπηρεσίες.
* Αύξηση της φορολόγησης του κεφαλαίου, κατάργηση του ΦΠΑ και των έμμεσων φόρων στα είδη λαϊκής ανάγκης.
ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου