Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ - Γενική Συνέλευση Γονέων


Κυριακή, 22 Μαΐου 2011, ώρα 5:30 μ.μ. στο Πάρκο Τρίτση (καταστήματα Natura)
Ανακοίνωση - καταγγελία εξέδωσαν οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι με το ΚΚΕ και την οποία μοίρασαν σήμερα στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, σχετικά με την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Τρίτης, 17 Μαΐου, της οποία εκτενές απόσπασμά παρουσιάσαμε βιντεοσκοπημένο (βλέπε ΕΔΩ). 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Οι εκλεγμένοι του ΚΚΕ στο Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού καταγγέλλουν τη στηριζόμενη από το ΠΑΣΟΚ δημοτική αρχή ως συνεπή και πρόθυμο εκφραστή της αντιλαϊκής πολιτικής πλουτοκρατίας, EE, κυβέρνησης.
Η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Τρίτη 17.5.2011 υπήρξε ακόμα μια απόδειξη αυταρχισμού και πλήρους υποταγής στην αντεργατική-αντιλαϊκή επίθεση.
Αρχικά προτείναμε στο σώμα ψήφισμα με το οποίο καλούσαμε το δημοτικό συμβούλιο να αποδοκιμάσει τη ρύθμιση για 40ωρη απασχόληση στο δημόσιο και να αποφασίσει ότι δε θα δεχτεί καμιά αύξηση του ωραρίου για τους εργαζομένους του Δήμου. Η δημοτική αρχή το μόνο που είχε να πει ήταν η τήρηση της νομιμότητας και φυσικά καταψήφισε την πρόταση μας.
Αμέσως μετά, αιφνιδιαστικά και εκτός ημερήσιας διάταξης, έφερε προς συζήτηση το θέμα του καθορισμού του ύψους των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς. Προτείναμε να αναβληθεί η συζήτηση για επόμενη συνεδρίαση προκειμένου να ενημερωθούν οι γονείς. Η διοίκηση αρνήθηκε και προχώρησε στην ψήφιση της πρότασης της. Καταψηφίσαμε την εισήγηση της διοίκησης και καταγγείλαμε τον τρόπο που ήρθε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, με προφανή στόχο την εξασφάλιση της μικρότερης δυνατής λαϊκής αντίδρασης.
Κατά τη συζήτηση του θέματος, ζήτησε το λόγο η γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αγίων Αναργύρων, εκπρόσωπος της παράταξης που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ, για να θέσει υπόψη του δημοτικού συμβουλίου τα προβλήματα των εργαζομένων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Ο πρόεδρος του Δ.Σ. Π.Τσελέκας απαγόρευσε στην εκπρόσωπο των εργαζομένων να τοποθετηθεί. Στις διαμαρτυρίες μας για τη στάση του προέδρου, ο δήμαρχος Ν. Σαράντης απάντησε με ύβρεις. Μετά την εξέλιξη αυτή, καταγγείλαμε την προσπάθεια φίμωσης της εκπροσώπου των εργαζομένων, καθώς και την απαράδεκτη στάση δημάρχου και προέδρου του Δ.Σ. και αποχωρήσαμε από τη συνεδρίαση.
Καλούμε το λαό των Αγίων Αναργύρων - Καματερού να βγάλει συμπεράσματα. Να οργανώσει την πάλη του για :
>Κατάργηση των τροφείων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.
>Να δημιουργηθούν σταθμοί που θα καλύπτουν τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.
>Να έχουν οι εργαζόμενοι στους σταθμούς, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι, μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
> Καμιά αύξηση του ωραρίου.
Οι εργαζόμενοι να πιστέψουν στη δύναμη τους, να συμπορευτούν με το ΚΚΕ, στην πάλη για τη Λαϊκή Εξουσία όπου θα γίνουν αφέντες του πλούτου που παράγουν.
Άγιοι Ανάργυροι-Καματερό
18 Μαΐου 2011
ΟΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ-ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου