Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Σ’ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΡΕΥΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ 13/11 ΚΑΙ ΩΡΑ 11Π.Μ.ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ
ΣΤΟΝ ΑΤΤΑΛΟ 8ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ
Το ξέρουμε όλοι. Το ειδικό τέλος ακινήτων (λέγε με «χαράτσι της ΔΕΗ») δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας ακόμα εκβιασμός προς όλους μας. Είναι μέρος των βάρβαρων μέτρων κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ που πάρθηκαν και θα συνεχιστούν…
Η χώρα ολόκληρη αντιστάθηκε στις 19-20 του μήνα και είπε το δικό της «όχι» στις 28 Οκτώβρη και έτσι επιβάλλεται να συνεχίσουμε.
Για να έχουμε αποτέλεσμα όμως πρέπει να οργανωθούμε στις γειτονιές μας, εμείς οι ίδιοι, χωρίς να περιμένουμε κανένα σωτήρα, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει.
Κινητοποιούμαστε εμείς οι ίδιοι, κινητοποιούμε τους γείτονες, τους φίλους, τους συγγενείς μας και φτιάχνουμε δίκτυα αυτό-οργάνωσης στις γειτονιές μας. Μαζεύουμε ονόματα, τηλέφωνα και διαθεσιμότητες.
Μπορούμε να κάνουμε πολλά. Να μερικές ιδέες – προτάσεις:
  • Παρεμβαίνουμε συλλογικά, δυναμικά και καταγγέλλουμε τη δημοτική αρχή Αγίων Αναργύρων – Καματερού που πήρε θέση υπέρ του χαρατσιού
  • Επαγρυπνούμε για τη στιγμή που το συνεργείο του εργολάβου θα εμφανιστεί στη γειτονιά μας για να κόψει το ρεύμα. Κάνουμε φασαρία, καλούμε όλους τους γείτονες με στόχο να μην επιτρέψουμε στο συνεργείο «να κάνει τη δουλειά του».
  • Απαιτούμε από τους εργαζόμενους της τοπικής ΔΕΗ να μπλοκάρουν τις διαδικασίες διακοπής ρεύματος και από κοινού να διαμορφώσουμε αγώνες εργαζομένων και χρηστών ενέργειας.
  • Οργανώνουμε αποκλεισμούς κτιρίων και καταλήψεις σε υποκαταστήματα της ΔΕΗ.
  • Καταθέτουμε συλλογικά τους λογαριασμούς μας στα ταμεία τους και αρνούμαστε την πληρωμή τους.
  • Ανταλλάσσουμε τεχνογνωσία μεταξύ μας και «εκπαιδευόμαστε» στην επανασύνδεση ρεύματος όχι στα κρυφά, όχι φοβισμένα, αλλά συλλογικά και δημόσια, χωρίς ντροπές ή ενοχές.

Παίρνουμε τη ζωή, τις υποθέσεις μας στα χέρια μας. Δεν υπάρχουν κάποιοι «ρομπέν των φτωχών» που θα δώσουν λύση στα προβλήματά μας. Είμαστε όλοι μας Η ΛΥΣΗ…
Ας αρχίσουμε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου