Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Κινητοποίηση Λαϊκών Συνελεύσεων για το χαράτσι της ΔΕΗ

Σάββατο, 10 Δεκέμβρη 2011
Με συγκέντρωση στην διασταύρωση Φυλής και Καματερού (στάση Μανάρα) και πορεία συνέχισαν τη δράση τους οι λαϊκές συνελεύσεις Γεροβουνού, Αττάλου και Άγιου Τρύφωνα...

1 σχόλιο:

  1. Το πρώτο εξώδικο προς τη ΔΕΗ από πολίτες της Πιερίας

    Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να πληρώσουν μέσω ΑΤΜ μόνο την αξία του ρεύματος και τα δημοτικά τέλη και να αρνηθούν την πληρωμή του ειδικού τέλους.

    Χθές, Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011, 122 λογαριασμοί πολιτών που πλήρωσαν μέσω ΑΤΜ μόνο την αξία του ηλεκτρικού ρεύματος και όχι το χαράτσι του ειδικού τέλους ακινήτων, στάλθηκαν με εξώδικο προς τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην Αθήνα, από την ομάδα νομικών της πρωτοβουλίας πολιτών «Κόντρα στο ρεύμα». Η συγκέντρωση των λογαριασμών αυτών πραγματοποιείται εδώ και δύο εβδομάδες, ενώ άλλοι τόσοι βρίσκονται σε στάδιο καταγραφής, ώστε να κατατεθούν επίσης στην ομάδα τις επόμενες ημέρες.

    Οι λογαριασμοί συγκεντρώνονται καθημερινά 12:00 – 13:00 στην είσοδο του Δημαρχείου και κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή 19:00 – 20:00 στον κεντρικό πεζόδρομο, στο ύψος της Κεντρικής Πλατείας.

    Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να πληρώσουν μέσω ΑΤΜ μόνο την αξία του ρεύματος και τα δημοτικά τέλη και να αρνηθούν την πληρωμή του ειδικού τέλους. Αναμένουμε την οριστική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αντισυνταγματικότητα του νόμου και την οριστική κατάργηση του ειδικού τέλους. Ήδη υπάρχει σχετική απάντηση του ευρωπαίου επιτρόπου Ενέργειας σύμφωνα με την οποία η επιβολή του ειδικού τέλους είναι παράνομη αφού αντίκειται στην ευρωπαϊκή οδηγία 2009/72, για την υποχρέωση των κρατών μελών να παρέχουν στους οικιακούς καταναλωτές το δικαίωμα να προμηθεύονται ηλεκτρική ενέργεια. Με βάση την οδηγία η υποχρέωση αυτή δε συσχετίζεται με τις φορολογικές υποχρεώσεις των καταναλωτών.

    Κανένα νοικοκυριό χωρίς ρεύμα

    Η οριστική μας νίκη κατά του άδικου νόμου είναι κοντά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή