Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Δικάζονται επειδή συμμετείχαν σε κινητοποίηση

Συνεχίζεται έξι χρόνια μετά, η προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων του λαϊκού κινήματος με σκοπό την τρομοκράτηση όσων αγωνίζονται και αντιστέκονται. Για αύριο έχει οριστεί η δίκη των 11 διαδηλωτών που συμμετείχαν σε κινητοποίηση που είχε γίνει έξω από τη χωματερή στα Ανω Λιόσια στις 21 Ιούνη 2005. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι αυτές της στάσης και της αντίστασης και της παρακώλυσης συγκοινωνιών.
Η κινητοποίηση είχε γίνει στην είσοδο του Στρατοπέδου ΜΑΚ, με σκοπό να εμποδίσουν τη μεταφορά λυματολάσπης στη χωματερή. Η τότε κυβέρνηση της ΝΔ είχε αντιμετωπίσει την κινητοποίηση με χημικά και δακρυγόνα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις κάτοικοι και να μεταφερθούν στο νοσοκομείο, ενώ 12 διαδηλωτές είχαν συλληφθεί.
Το κατηγορητήριο αφορά τους: Χάρη Κωστόπουλο, στέλεχος του ΚΚΕ, Γιάννη Παπαναή, πρόεδρο τότε του Σωματείου Εργαζομένων στους Δήμους Ανω Λιοσίων - Πετρούπολης - Φυλής, Στέφανο Βλάχο, δήμαρχο Πετρούπολης, εκείνη την εποχή (αυτοί οι τρεις χαρακτηρίζονται ουσιαστικά ως υποκινητές) και τους κατοίκους Γιάννη Σιάνο, Νίκο Παναγιωτόπουλο, Κώστα Κόκκινο, Βασίλη Τσομπάνη, Νίκο Μητρόπουλο, Κώστα Παπαγιάννη, Κυριακή Συρίγου και Σταύρο Κασκαρίκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου