Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Συνέλευση γονέων και κηδεμόνων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Τετάρτη 3/10 στις 6.30 μμ στον Πευκώνα 
(απέναντι από το παλιό δημαρχείο).
Την Tετάρτη έχουμε την πρώτη συνέλευση της χρονιάς η οποία ξεκίνησε με τεράστια προβλήματα,όπως περιμέναμε ότι θα γίνει και το φωνάζαμε σαν σύλλογος τα 2 τελευταία χρόνια.
Στους σταθμούς 3,4 και 5 έχουν πάρει μέχρι στιγμής 60 παιδιά στον καθένα (απο 120 που έπαιρναν τα προηγούμενα χρόνια. Ελάχιστα καλύτερη είναι η κατάσταση στον 2ο. Για το Καματερό δυστυχώς δέν έχουμε ακόμα στοιχεία,άν ξέρει κάποιος άς ενημερώσει.
Επίσης ο δήμος έστειλε επιστολές σε γονείς που χρωστάνε τροφεία να τα πληρώσουν απειλώντας ότι σε αντίθετη περίπτωση θα τα στείλει στην εφορία Σε επικοινωνία μας με τον δήμαρχο μας είπε ότι αφορά περίπου το 30% των παιδιών. 
Είναι απαράδεκτο σε μία περίοδο που η πλειοψηφία των γονέων δυσκολεύεται να καλύψει τις βασικές ανάγκες της οικογένειας (και κάποιοι δυστυχώς δέν καταφέρνουν ούτε αυτό) να τους ζητάει ο δήμος επιπλέον χαράτσια απο αυτά που επιβάλει το κεντρικό κράτος.Η δημοτική αρχή θα πρέπει επιτέλους να σταθεί αρωγός δίπλα στους γονείς που περνάνε πολύ δύσκολα λόγω της βάρβαρης πολιτικής λιτότητας που μέχρι χτές(;) στήριζε.
Καλούμε τους γονείς των παιδιών που φιλοξενούνται στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, τους γονείς των παιδιών που δέν βρήκαν θέση σε αυτούς όπως και τους γονείς των οποίων τα παιδιά έχουν φύγει και τώρα καλούνται να πληρώσουν το χαράτσι να έρθουν την τετάρτη 3/10 στις 6.30 στον Πευκώνα.
Επίσης καλούμε τις ενώσεις γονέων Αγίων Αναργύρων και Καματερού,τους εργαζόμενους στους σταθμούς και το σωματείο εργαζομένων του δήμου ώστε να δούμε πώς από κοινού θα αποτρέψουμε την απαξίωση των β/σ.
Ζητάμε
1.Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ώστε να ξεκινούν κάθε χρόνο οι β/σ χωρίς προβλήματα.
2.Δωρεάν β/σ για όλα τα παιδιά 
3.Αμεση επαναλειτουργία του 1ου β/σ. 
4.Σύγχρονους και ασφαλείς β/σ.Να φτιαχτούν νέοι. 
5.Να βελτιωθεί η μέριμνα για την ασφάλεια και την σίτιση,να εμπλουτιστεί το εκπαιδευτικό έργο.
6.Αμεση κατάργηση των τροφείων-να μήν σταλεί κανένα χρέος στην εφορία.

Υ.Γ. Αν κάποιοι δέν λαμβάνουν μηνύματα απο το brefonipiakoi@googlegroups.com να στείλουν ένα μήνυμα για να μπορέσουν να μπούν στην λίστα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου