Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Οι συναντήσεις για το πάρκο Τρίτση συνεχίζονται

Την Κυριακή 14 του Απρίλη 2013, 17:30 στο θεατράκι κάτω από τους προσκόπους
Το «Εγχείρημα μαζέματος» διευρύνεται με τη συμμετοχή ολοένα και περισσοτέρων συλλογικοτήτων της ευρύτερης περιοχής. Ανάμεσά τους, η Επιτροπή για τη Σωτηρία του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντ. Τρίτσης», ο Ελεύθερος Αγρός, η Αλληλεγγύη Αγ. Αναργύρων- Καματερού, οι Φίλοι του Πάρκου, το Αριστερό Σχήμα Ιλίου, η Πρωτοβουλία Πολιτών Ιλίου, το ΕΠΑΜ Ιλίου, ο Βοτανικός Κήπος της Πετρούπολης, η Κίνηση Σπάμε τους Μεσάζοντες Πετρούπολης. 
Στην προηγούμενη συνάντηση (7 του Απρίλη) αναπτύχθηκαν οι άμεσοι και επείγοντες στόχοι που είναι η επανασύνδεσης του ρεύματος (ΔΕΗ) και του νερού (ΕΥΔΑΠ) Παράλληλα, δήλωσαν ότι πρέπει να γίνει μια προσπάθεια ώστε οι επισκέπτες και χρήστες του πάρκου να πληροφορηθούν για το πάρκο, να πουν τη γνώμη τους για τα προβλήματα ή τα πλεονεκτήματα που έχει. Δηλαδή, να απαντήσουν τι είδους χώρος θέλουν να είναι αυτή η έκταση (π.χ. θέλουν να είναι χώρος για περίπατο, για εκδηλώσεις και σε τι μέγεθος, για αθλητικές δραστηριότητες, πάρκο με καφετέριες, για περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, για μουσικές εκδηλώσεις, για... (οτιδήποτε άλλο)).
Σ’ αυτό θα συμβάλλει ένα σταθερό κέντρο ανταλλαγής απόψεων και ταυτόχρονης λήψης αποφάσεων. Ένας τρόπος προς αυτή την κατεύθυνση μπορεί να είναι μία συνέλευση, δηλαδή μία ανοιχτή διαδικασία συλλογικοτήτων, παρατάξεων και μεμονωμένων προσώπων που θα θέτουν ζητήματα και έπειτα να υπάρχουν αποφάσεις από τους παρευρισκομένους. Το παραπάνω πλαίσιο δεν είναι δεσμευτικό. Αν κάποιος/α νομίζει ότι χωράνε και άλλα μπορεί να προτείνει κι άλλα (στόχοι, ζητήματα, τοποθετήσεις κλπ). Η δημιουργία αυτής της δομής απαιτεί την καλή πίστη όλων και μια ευρύτερη και αποτελεσματική συνεργασία για πολύ βασικά ζητήματα, όπως π.χ. του ενιαίου και δημόσιου χαρακτήρα του πάρκου. Επίσης, κατά τη συζήτηση έγιναν διάφορες προτάσεις για δράσεις, έκδοση ανακοινώσεων και καλεσμάτων κλπ και επιβεβαιώθηκε η ανάγκη να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια.
Στη συνάντηση της Κυριακής έγινε και ενημέρωση από τη συνεδρίαση του φορέα. Στη συνεδρίαση αυτή, εκτός των άλλων, έγινε ψηφοφορία για το αν θα παρίσταται η επιτροπή στις συνεδριάσεις του ΔΣ, όπου κατά ψήφισαν μόνον οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας και του Οργανισμού Αθήνας, και λευκό ο πρώην αντιπρόεδρος και πρώην εκτελών χρέη προέδρου του φορέα κος Μηλιώνης. Ζητήθηκαν έγγραφες προτάσεις και κατατέθηκαν τα διάφορα κείμενα που ήδη έχουν εκδοθεί. Η διοίκηση αυτή είναι προσωρινή και μια από τις αρμοδιότητές της είναι να τακτοποιήσει διαχειριστικά το πάρκο (λογιστικό κλείσιμο των προηγούμενων φορέων). Το χρέος για το ρεύμα είναι 50.000 ευρώ και η ΔΕΗ για να γίνει διακανονισμός απαιτεί άμεσα 20.000 ευρώ και τα υπόλοιπα με δόσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου