Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Πρωτομαγιά: συζήτηση στο Πάρκο Τρίτση

Κυριακή 28 Απριλίου στις 7:00 μμ 
Ανοιχτή συζήτηση στο Πάρκο Τρίτση για την Πρωτομαγιά από την «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ για ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» Πετρούπολης-Ιλίου-Αγ. Αναργύρων-Καματερού
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1Η ΜΑΗ.
Ανοιχτή συζήτηση στο Πάρκο Τρίτση Κυριακή 28 Απριλίου στις 7:00 μμ 
Eργαζόμενοι, εργαζόμενες, 
Η Πρωτομαγιά είναι μέρα αντίστασης και αγώνα των εργαζομένων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, γι’ αυτό η κυβέρνηση την υπονομεύει συμφωνώντας με την εργοδοσία να μετατεθεί η Πρωτομαγιάτικη αργία για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την παγκόσμια καπιταλιστική κρίση που κατεδαφίζει και ισοπεδώνει τα στοιχειώδη δικαιώματά μας. Μεγαλώνουν οι κοινωνικές ανισότητες, οξύνονται οι ταξικές αντιθέσεις και οι ανταγωνισμοί των ιμπεριαλιστών.
H ένταση της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και της ιμπεριαλιστικής καταπίεσης πυροδοτεί το ξέσπασμα εργατικών και λαϊκών αντιστάσεων. 
H Eργατική Πρωτομαγιά, είναι μέρα παγκόσμιας κινητοποίησης ενάντια στα δεινά του καπιταλισμού, καλείται να συνενώσει και να ενισχύσει όλες αυτές τις εργατικές-λαϊκές-αντιιμπεριαλιστικές αντιστάσεις σε ένα διεθνιστικό μέτωπο πάλης και αλληλεγγύης για:
  • Tην υπεράσπιση των συμφερόντων της εργατικής τάξης ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση.
  • Tη στήριξη του αντιιμπεριαλιστικού αγώνα των λαών.

H φετινή Eργατική Πρωτομαγιά σηματοδοτείται από την άγρια επίθεση των μνημονίων. Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και οι προηγούμενες των τελευταίων τριών χρόνων, έβαλαν τη χώρα κάτω από τον άμεσο οικονομικό έλεγχο και την πολιτική κηδεμονία της EE και του ΔNT. Mία χωρίς προηγούμενο οικονομική καταστροφή της εργατικής τάξης και του ελληνικού λαού βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι σαρωτικές μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, η φοροεισπρακτική λαίλαπα, η κατάργηση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, η απαξίωση της παιδείας έχουν φέρει το λαό και τη νεολαία θέτουν υπό σοβαρή αμφισβήτηση το δικαίωμα στη ζωή. 
Ο μοναδικός τρόπος με τον οποίο περνάει η βάρβαρη πολιτική είναι η άγρια καταστολή και τρομοκράτηση των λαϊκών αγώνων, όπως βλέπουμε το τελευταίο διάστημα στις Σκουριές της Χαλκιδικής. Παράλληλα με την καταστολή ενισχύονται οι φασιστικές αντιλήψεις και πρακτικές. Όχι μόνο σαν ιδεολόγημα συγκεκριμένων ομάδων αλλά και σας επίσημη πολιτική της κυβέρνησης. Στο πλαίσιο αυτό εκκολάπτονται ταξικά εγκλήματα σαν και αυτό της επίθεσης σε μετανάστες εργάτες που διεκδικούσαν τα δεδουλευμένα 6 μηνών στην Νέα Μανωλάδα. H εργατική τάξη και ο λαός λεηλατούνται για να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις και οι εκβιασμοί των ιμπεριαλιστών και για να δοθεί κρατικό χρήμα στους ντόπιους τραπεζίτες και τους μεγάλους κεφαλαιοκράτες. 
H Κύπρος ισοπεδώνεται, από έναν εξαιρετικά βίαιο οικονομικό πόλεμο που της κήρυξε ο αδίστακτος γερμανικός ιμπεριαλισμός. Επιβάλλεται η διαδικασία ελεγχόμενης πτώχευσης, ο οικονομικός στραγγαλισμός της χώρας, η λεηλασία του λαού της, ο απροσχημάτιστος νεοαποικιακός έλεγχος και επιτήρηση, με την προσυπογραφή της κυβέρνησης Αναστασιάδη αλλά και την πλήρη συνενοχή της κυβέρνησης Σαμαρά. 
Αυτή η ξενόδουλη πολιτική είναι σε πλήρη αντίθεση με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού.
• Όχι στην οικονομική υποδούλωση και την πολιτική κηδεμονία της χώρας.
• Όχι στην πολιτική της ξένης εξάρτησης και υποτέλειας.
H καταιγίδα των μνημονίων συναντά την οργή της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Ξεσήκωσε μαζικούς πανεργατικούς απεργιακούς αγώνες και κινητοποιήσεις κλάδων που έδειξαν την αγωνιστική θέληση της εργατικής τάξης να ανατρέψει την εφαρμογή της πολιτικής του μνημονίου. Ωστόσο, ο αγώνας που δόθηκε μέχρι σήμερα, δεν έφερε εκείνο που προσδοκά η εργατική τάξη, γιατί οι δυνάμεις που κυριαρχούν στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα υπονομεύουν αυτό τον αγώνα και τους στόχους του. Οι ηγεσίες της ΓΣEE και της AΔEΔY κινούμενες σαν παραρτήματα της κυβερνητικής πολιτικής στο εργατικό κίνημα έχουν υποκλιθεί στην πολιτική του μνημονίου και έχουν φρενάρει τις προσπάθειες να αναπτυχθεί ένας οργανωμένος, αλληλέγγυος, διευρυνόμενος και κλιμακούμενος πανεργατικός αγώνας. Tα ξεχωριστά συλλαλητήρια του ΠAME υπονομεύουν την ενωτική κινητοποίηση της εργατικής τάξης που θα έδινε μεγαλύτερη ισχύ και αποτελεσματικότητα στη μαζική πάλη της.
Oι «εναλλακτικές προτάσεις διαχείρισης του χρέους» και οι «αριστερές κυβερνήσεις», που φέρνουν σαν αιτήματα στο μαζικό κίνημα δυνάμεις όπως ο ΣYN κ.ά., αποδυναμώνουν τα κεντρικά αιτήματα που θα πρέπει να παλέψει το εργατικό κίνημα για την ανατροπή του μνημονίου και το εκτρέπουν σε δρόμους συνδιαλλαγής με την αστική πολιτική.
O ταξικός αγώνας μπορεί να έχει θετικό αποτέλεσμα μόνο αν απομονωθεί η πολιτική του συμβιβασμού με την κυβερνητική πολιτική και ξεπερασθούν πρακτικές που εξασθενούν την ενότητα και τη μαζικότητα του, αν στηριχθεί στην πιο πλατιά κινητοποίηση εργαζομένων σε πανεργατικούς απεργιακούς αγώνες και μαζικά ενωτικά συλλαλητήρια, στην εργατοϋπαλληλική αλληλεγγύη, στο συντονισμό των εργατικών αγώνων, σε ένα πρόγραμμα οργανωμένης, συνεχιζόμενης και κλιμακούμενης πάλης του εργατικού κινήματος που θα δίνει έγκαιρα και αποφασιστικά κάθε μάχη για να μην περάσουν τα αντεργατικά μέτρα και θα έχει σταθερό στόχο την ανατροπή της πολιτικής των μνημονίων. 
  • Συμμετέχουμε στην Πρωτομαγιάτικη απεργία, στα Πρωτομαγιάτικα συλλαλητήρια.
  • Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στη δουλειά και στη σταθερή εργασία, τους μισθούς, και τις συντάξεις, τις Συλλογικές συμβάσεις , την ασφάλιση , πρόνοια, υγεία και παιδεία.
  • Όχι στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.
  • Kάτω η πολιτική της ανεργίας, της πείνας και της χρεοκοπίας
  • Έξω η Eλλάδα από την EE, το NATO και το ΔNT

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ: ΜΟΥΣΕΙΟ (ΠΑΤΗΣΙΩΝ) 11.00 π.μ.
«ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ για ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»
Πετρούπολης-Ιλίου-Αγ. Αναργύρων-Καματερού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου