Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς του δήμου

Άγιοι Ανάργυροι - Καματερό: Το 57% των αιτήσεων εγγραφής στους παιδικούς σταθμούς δε θα ικανοποιηθεί
Καταγγελία των, εκλεγμένων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», δημοτικών συμβούλων του ΚΚΕ
Η διοίκηση του δήμου Αγ. Αναργύρων - Καματερού ανακοίνωσε τα στοιχεία για τη μοριοδότηση των αιτήσεων εγγραφής στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του δήμου. Από τα στοιχεία προκύπτει ότι το 57% των αιτήσεων δε θα ικανοποιηθεί.
Όπως τονίζουν οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ, εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», σε δήλωσή τους: «Και από τα φετινά στοιχεία, αποδεικνύεται ότι η κατάσταση είναι εκρηκτική και χρόνο με το χρόνο χειροτερεύει. Με το πρόσχημα της κρίσης, η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ έρχεται να δώσει καίριο χτύπημα και στην προσχολική αγωγή, αποκλείοντας μαζικά από το δικαίωμα αυτό χιλιάδες παιδιά λαϊκών οικογενειών. Η προσχολική αγωγή είναι βασική ανάγκη και όχι πολυτέλεια. Βάζει τις βάσεις για έναν ολοκληρωμένο άνθρωπο.
Οι 39 μόνιμοι και αορίστου χρόνου υπάλληλοι, που προσφέρουν καθημερινά στους παιδικούς σταθμούς του δήμου, παρά το γεγονός ότι υπερβάλλουν εαυτόν, δεν επαρκούν για να καλύψουν στοιχειωδώς τις ανάγκες, παιδαγωγικές και επικουρικές. Ταυτόχρονα, έχει δημιουργηθεί μια απαράδεκτη κατάσταση με την πολιτική πρόσληψης συμβασιούχων, που ανακυκλώνει την ανεργία και με την απασχόληση εργαζομένων από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις με καθεστώς γαλέρας. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η διοίκηση του δήμου αποφάσισε την πρόσληψη συμβασιούχων για τους παιδικούς σταθμούς με δίμηνες συμβάσεις.
Η σημερινή κατάσταση δεν είναι ούτε φυσικό φαινόμενο, ούτε αναγκαίο κακό. Είχαμε προειδοποιήσει, και στις τοπικές εκλογές του 2010, ότι η Τοπική Διοίκηση είναι αναπόσπαστο κομμάτι του καπιταλιστικού κράτους. Ο "Καλλικράτης", ως συνέχεια προηγούμενων αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων, είναι στην υπηρεσία των αναγκών του κεφαλαίου. Προωθεί τη διευκόλυνση και ενίσχυση της επιχειρηματικής δράσης, την πιο βαθιά και πλατιά προώθηση των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, την πλήρη ανατροπή σε τομείς όπως οι εργασιακές σχέσεις, η Παιδεία, η Υγεία, ο Πολιτισμός και ο Αθλητισμός, τη χειραγώγηση του λαού.
Είναι μεγάλες οι ευθύνες της διοίκησης Σαράντη. Στήριξε το προηγούμενο διάστημα και συνεχίζει να στηρίζει την κυρίαρχη πολιτική, στρατευμένη στην υπεράσπιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι υπέρ της ανταποδοτικότητας, της τοπικής φορολογίας και των Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Έκανε προπαγάνδα υπέρ του "Καλλικράτη". Αποδέχτηκε τη μεταφορά της αρμοδιότητας των παιδικών σταθμών στους δήμους χωρίς τους ανάλογους πόρους και το 2008 επέβαλε τροφεία. Οι όποιες μεμονωμένες αποφάσεις της για απαλλαγές από τροφεία και μειώσεις σε αυτά, είναι στο πλαίσιο διαχείρισης της ακραίας φτώχειας.
Συνυπεύθυνες για τη σημερινή κατάσταση είναι οι δημοτικές αρχές που στήριξαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ.
Ο λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα από τον ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για δύναμη που υποβάλλει τα διαπιστευτήριά της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το κεφάλαιο και οι προτάσεις του είναι στην κατεύθυνση διαχείρισης του καπιταλισμού, μακριά από τις λαϊκές ανάγκες. Είναι αποκαλυπτική η στάση των δυνάμεών του στην Τοπική Διοίκηση, ιδιαίτερα εκεί όπου ασκούν διοίκηση.
Είναι ελεεινός και βρώμικος ο ρόλος της φασιστικής Χρυσής Αυγής που ενοχοποιεί τους μετανάστες και τα παιδιά τους για τα προβλήματα των παιδικών σταθμών, προσπαθώντας να δηλητηριάσει με το ρατσισμό τις λαϊκές συνειδήσεις, την ίδια στιγμή που αφήνει στο απυρόβλητο όσους πραγματικά ευθύνονται. Αποτελεί τον πιο ωμό εκπρόσωπο της εξουσίας των μονοπωλίων και οι εργαζόμενοι πρέπει να την απομονώσουν.
Το ζήτημα των παιδικών σταθμών δεν είναι ζήτημα μόνο των εργαζομένων σε αυτούς και των νέων ζευγαριών. Πρέπει να γίνει υπόθεση του εργατικού - λαϊκού κινήματος με αιτήματα:

  • Άμεση κρατική επιχορήγηση στους δήμους. 
  • Να γίνουν δεκτά όλα τα παιδιά Ελλήνων και μεταναστών. 
  • Άμεση αξιοποίηση κρατικών και δημοτικών κτιρίων. 
  • Να καταργηθούν τα τροφεία και οι πληρωμές από τους γονείς.
  • Να μην κλείσει κανένας σταθμός. Να μη γίνει καμιά απόλυση. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Αποκλειστικά κρατικοί, δημόσιοι, δωρεάν, σύγχρονοι και ασφαλείς παιδικοί σταθμοί με κτιριακή επάρκεια, καταλληλότητα, υποδομή, ποιότητα του φαγητού, μόνιμο, εξειδικευμένο και επαρκές προσωπικό.
  • Ενιαίος φορέας προσχολικής αγωγής, ενιαίο παιδαγωγικό πρόγραμμα και χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Σήμερα υπάρχουν οι υλικές προϋποθέσεις για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.
Ο λαός πρέπει να πιστέψει στη δύναμή του. Να συσπειρωθεί στα ταξικά σωματεία στους χώρους δουλειάς και στη λαϊκή επιτροπή στη γειτονιά. Να οικοδομήσει τη λαϊκή συμμαχία για να γίνει αφέντης στον τόπο του.
Ο αγώνας για την ολοκληρωμένη προσχολική αγωγή, για παιδικούς σταθμούς στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών, συνολικά για τα λαϊκά προβλήματα, είναι σήμερα περισσότερο από ποτέ άρρηκτα δεμένος με την πάλη για την ανατροπή του εκμεταλλευτικού καπιταλιστικού συστήματος.
Καλούμε τους γονείς να μην τσαλακώσουν τα όνειρα και τις ανάγκες των παιδιών τους για τους σχεδιασμούς της πλουτοκρατίας. Να συμπορευτούν τώρα με το ΚΚΕ».
ΠΗΓΗ: 902.gr
Για τα στοιχεία δείτε ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου