Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Προεκλογική αναδίπλωση Σαράντη για τον Άτταλο;

Οι κάτοικοι συνεχίζουν ενωμένοι, αποφασισμένοι και χωρίς αυταπάτες τις διεκδικήσεις τους με:
Συγκέντρωση στην πλ. Αττάλου, Κυριακή 6 Απριλίου 2014, ώρα 11 π.μ.
Διαβάζουμε στην ανακοίνωση της Ανοιχτής Λαϊκής Συνέλευσης Αττάλου
Πόσες αναδιπλώσεις μπορεί να κάνει άραγε ένα Δημοτικό Συμβούλιο;
Παρακολουθήσαμε άλλη μια στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο που προκαλέσαμε ως Ανοιχτη Συνέλευση Αττάλου-Αγίου Νικολάου για το θέμα της εισφοράς γης, με την απόφασή του για προσωρινή αναστολή της είσπραξης μέχρι την ψήφιση κάποιας τροπολογίας.
Ας παρακολουθήσουμε την πορεία της αναδίπλωσης, «κοινώς κωλοτούμπες», από την αρχή.
Τον Ιούλιο του 12 μας έστειλε τα ληστρικά ραβασάκια για τις εισφορές με περίσσια βιασύνη, μέσα στο κατακαλόκαιρο, που, όπως είναι λογικό, οι περισσότεροι κάτοικοι έλειπαν σε διακοπές και η αντίδραση δεν θα ήταν δυνατή. Στην πρώτη αντίδραση που ζητούσαμε να ακυρώσει την απόφαση και να αναστείλει επ’ αόριστον την είσπραξη, ο δήμαρχος έβγαλε ανακοίνωση όπου μας δήλωνε: «έτσι κι αλλιώς ο νόμος προβλέπει υποχρεωτικά το δικαστικό προσδιορισμό της οριστικής τιμής μονάδας…».
Στη συνέχεια μετά από την πίεση που άσκησαν οι κινητοποιήσεις μας, η διοίκηση του Δήμου δέχτηκε αυτό που αρνούνταν αρχικά, τον εξωδικαστικό συμβιβασμό και την κατάργηση του δικαστηρίου όπου υπήρχε ο κίνδυνος να οριστεί υψηλότερη τιμή.

Την ίδια μέρα σύγκλισης του Δημοτικού Συμβουλίου, στο οποίο λήφθηκε η παραπάνω απόφαση, ο δήμαρχος κυκλοφόρησε ανακοίνωση στην οποία δήλωνε ότι δεν μπορεί να γίνει ορισμός τιμής παρά μόνο στο δικαστήριο!! Στη συνέχεια, παρόλο που η διοίκηση κατέληξε σε απόφαση να δεχτεί ένα μέρος των αιτημάτων μας, τον εξώδικο συμβιβασμό , αφού εμείς επιμείναμε για την επ΄ αόριστον αναβολή και για τη μείωση της τιμής στα 20-30 ευρώ τιμές ΄86 όταν δόθηκε η εντολή για την πράξη εφαρμογής ,από τον τότε Δήμο .Δεν θα πληρώσουμε την καθυστέρηση εμείς που δεν φταίμε.
Στη συνέχεια η διοίκηση άλλαξε ρότα και προχώρησε σε μια πρόταση προς την κεντρική εξουσία για νομοθετική ρύθμιση. Η κίνηση αυτή βολεύει το δήμαρχο και την πλειοψηφική παράταξη του δήμου, διότι μεταθέτει την ευθύνη στην κεντρική διοίκηση, χωρίς να αναλαμβάνει ο ίδιος καμιά πολιτική ευθύνη για να συγκρουστεί ,προκειμένου να υποστηρίξει τα λαϊκά συμφέροντα. Και έρχεται τώρα στο πρόσφατο συμβούλιο να αποφασίσει την αναστολή μέχρι τη νομοθετική ρύθμιση.
Όλη αυτή η παλινδρομική συμπεριφορά του κου Σαράντη και της διοίκησης του Δήμου αποδεικνύει περίτρανα ότι δεν υπάρχει εκ μέρους τους καμιά ευαισθησία για τις πληγές που ανοίγει η φορομπηχτική πολιτική τους για τις οικογένειες των κατοίκων του Αττάλου. Φανερώνει η συμπεριφορά τους ότι το μοναδικό ενδιαφέρον είναι η είσπραξη του συγκεκριμένου χαρατσιού και όποιου άλλου του επιτάσσει ο ρόλος που του έχει ανατεθεί από τον επαίσχυντο «Καλλικράτη», δηλαδή τοο μακριού χεριού του κράτους. Ακόμη και όταν υπάρχει η δυνατότητα να πάρει ο δήμος μια φιλολαϊκή απόφαση, η συγκεκριμένη πλειοψηφία αρνείται να την πάρει.
Η όποια υποχώρησή τους ως σήμερα είναι αποτέλεσμα της δικής μας πίεσης και όχι της φιλολαϊκής πολιτικής της παράταξης της πλειοψηφίας και όσων συμφωνούν με αυτήν.
Και η απεύθυνσή τους σε μια κοινοβουλευτική πλειοψηφία που έχει νομοθετήσει ,όλη αυτήν την καταστροφή για το λαό, αυτό αποδεικνύει: ότι τάσσονται με αυτούς που μας έφεραν ως εδώ, που νομοθετούν ακόμη και τον τρόπο που θα μας πάρουν τα σπίτια. Πώς μπορούμε να τον εμπιστευτούμε; Πως μπορούμε να εμπιστευτούμε όλους αυτούς που υλοποιούν τις επιταγές της τρόικα και της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τα γνωστά αποτελέσματα; Αυτούς που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών που προκειμένου να κερδίσουν δε διστάζουν να εγκαταστήσουν τα εργοστάσια καύσης σκουπιδιών σε λίγα μέτρα απόσταση από κατοικημένες περιοχές, σκορπώντας τις αρρώστιες και το θάνατο;
Δεν βολευόμαστε με τα ψίχουλα. Απαιτούμε την αναβολή επ΄ αόριστον της είσπραξης και να πάρει το δημοτικό συμβούλιο την πολιτική απόφαση για μείωση της τιμής στα 20-30 ευρώ ανά τετραγωνικό που ήταν η τιμή το 1986.
Να απαντήσουμε στην προκλητική θέση του δημάρχου, «ότι πρέπει να πληρώσουμε για να αναμορφωθεί το Καματερό». Αν θέλει να αναμορφώσει το Καματερό να τα απαιτήσει από τον προϋπολογισμό του κράτους αφού εμείς έχουμε πληρώσει πολλαπλές αναμορφώσεις ως τώρα!
Εμείς θα μπορούμε να πληρώσουμε όταν οι μισθοί μας θα είναι ικανοποιητικοί και η ανεργία θα απαλειφθεί.
Κυριακή, 6 του ΑΠΡΙΛΗ 11 Π.Μ. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΤΤΑΛΟΥ
ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου