Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ

Συν-καπνιστές τα μάθατε;

Τα Καζίνο εξαιρούνται των μέτρων για το κάπνισμα.
Όσοι λοιπόν θέλετε να απολαύσετε το τσιγαράκι σας μπορείτε να επισκεφτείτε άνετα τους ναούς του τζόγου. Εκεί η δημόσια υγεία δε κινδυνεύει!

Ρύθμιση για καταστήματα κάτω από 70 τ.μ.
Αν τα καταστήματα που θα δηλωθούν ως «χώροι καπνιζόντων» είναι πάρα πολλά, από 1η Ιανουαρίου 2010 θα καταργηθεί και αυτή η «εξαίρεση». Αυτά είπε ο Υπουργός Αβραμόπουλος σήμερα το πρωί στο mega. Έτσι απλά! Όπως είπε ότι όσοι δεν θέλουν να προστατεύσουν την υγεία τους θα το κάνουμε εμείς ως κράτος, όπως το ‘χε πει κι ο Φίρερ...
Ας διαβάσουμε τι είχε γράψει η Λιάνα Κανέλλη στον Ελεύθερο Τύπο της 20ης Απριλίου 2008. Είναι άλλη μια φορά απολαυστική


Λιάνα Κανέλλη: “Φερετζές του φασίστα η επίθεση στη νικοτίνη”

«Το τσιγάρο μπορεί και να εύχομαι να μην το είχα αρχίσει. Είναι όμως προσωπικό μου ρίσκο. Δεν είναι συνήθεια της παρανομίας μήτε προϊόν εγκλήματος, λαθρεμπορίου, ξεπλυμένου χρήματος ή λεία άδικου πολέμου. Καπνίζω και πληρώνω γενικούς και ειδικούς φόρους. Όπως όλοι όσοι εργάζονται, περπατούν, οδηγούν, πίνουν, επιζούν ανάμεσα σε κτίρια αμιάντου, κοτόπουλα διοξίνης, τρελές αγελάδες, AIDS, απεμπλουτισμένο ουράνιο...Καπνίστρια ναι. Είμαι. Όχι Ταλιμπάν. Δεν ανήκω στην αρεία φυλή των υγιών, αλλά μάλλον στους σύγχρονους Ινδιάνους της Γης καθ’ οδόν προς τα γκέτο των νικητών καουμπόηδων.
Δεν υπάρχει πια έξω από την ελεύθερη αγορά μήτε μέσα της τίποτε δημόσιο ως αγαθό. Ούτε η υγεία μου. Το δημόσιο χώρο τον διακόρευσαν προ πολλού βρίζοντας ξένοι φαντάροι, αύρες, αμέτρητες κάμερες παντού.
Δεν νοείται ατομικό δικαίωμα χωρίς αυτοδιάθεση και αυτοπροσδιορισμό της δράσης και της κατάστασης του σώματος. Του καθενός. Ναι σε όποια ενημερωτική εκστρατεία κατά του καπνίσματος. Όχι στην καταστολή, και δη τη βίαιη, που κρύβεται ως γενικότερη πολιτική πίσω από τις τουλίπες του καπνού ενός τσιγάρου. Άλλο ο κοινός κοινωνικός χώρος κι άλλο ο δημόσιος. Άλλο η εικόνα κι άλλο η ουσία. Το σώμα μου, μου ανήκει. Καθορίζω πώς ζει και πώς πεθαίνει.
Η δημόσια υγεία προσδιορίζεται από την πολιτική. Το επίσημο σύνθημα περί σώματος της ναζιστικής Γερμανίας ήταν: «Το σώμα σου ανήκει στο έθνος. Το σώμα σου ανήκει στον Φίρερ. Έχεις την υποχρέωση να είσαι πάντα υγιής». Το έπος της βίαιης εξυγίανσής μου είναι που αρνούμαι να τραγουδήσω. Απειρες σοβαρότερες από το κάπνισμα απειλές υλοποιούνται στη νεοπολίτικη παγκοσμιοποιημένη αγορά. Χωρίς προειδοποίηση. Απ’ τη φτώχεια ως τον πόλεμο χάνονται εκατομμύρια ανθρώπινα μηδενικά που δεν καπνίζουν.
Εκατό εκατομμύρια είναι οι χρήστες των παιδεραστικών πορνοsites. Αυτοί που εσχάτως αποφάσισαν να εξοντώσουν τους φτωχούς 37 κρατών με όπλο την πείνα για να καθαρίσουν δήθεν την ατμόσφαιρα με βιοκαύσιμα είναι οι εμπνευστές της αντικαπνιστικής εκστρατείας που διεξάγεται από την Ουάσιγκτον ως τις Βρυξέλλες με μεθόδους ταυτόσημες της ναζιστικής. Διαμελίζουν τα ατομικά δικαιώματα όπως και τη Γιουγκοσλαβία κατά το χάρτη του Γ’ Ράιχ. Στα αντικαπνιστικά δωμάτια των βρετανικών και μπερλουσκονικών ξενοδοχείων υπάρχουν ανιχνευτές καπνού, αλλά όχι κατάχρησης του minibar και της φιλοξενίας επ’ αμοιβή πορνών, πόρνων και παιδόφιλων. Η ουσία είναι αλλού. Η επίθεση στη νικοτίνη τείνει να γίνει ο φερετζές του φασίστα. Η υγεία μπορεί να είναι χρηματιστηριακή λοταρία αλλά όχι ατομική επιλογή. Κέρδος-κόστος. Το τσιγάρο φαίνεται. Το κάπνισμα είναι κοινωνικά αποδεκτό. Πρέπει να μάθεις να φέρεσαι όπως σου λένε για να μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν χωρίς να φαίνονται. Αύξηση ασφαλίστρων ιδιωτικών εταιριών. Κανείς που χτυπήθηκε από καρκίνο χωρίς να έχει καπνίσει στη ζωή του δεν δικαιούται έκπτωση στα νοσήλια ή την κηδεία.
Πρώτοι οι ναζί έδωσαν τη ρατσιστική χροιά στον καπνιστή κι έπεισαν τις μάζες για τις καλές προθέσεις τους περί των υπολοίπων. Για τους ναζί οι καπνιστές ήταν «αναρχικά, εβραϊκά ή μπολσεβίκικα οργανικά κύτταρα (sic). Υπάνθρωποι υπόπτου φυλετικής καθαρότητας και απολίτιστοι νέγροι ταιριαστοί με παρακμιακή τέχνη και μουσική τζαζ». Οι γιατροί του Φίρερ και ο ίδιος ο Χίτλερ στιγμάτιζαν το κάπνισμα ως «δύναμη του κακού στην υπηρεσία της πολιτισμικής παρακμής και της ξηράς μέθης, ως αυνανισμό των πνευμόνων (sic), ως μαζικό φαρμακολογικό πείραμα με θανατηφόρες διαστάσεις». Ο Χίτλερ χάριζε ρολόγια σε όσους αξιωματικούς του έκοβαν το κάπνισμα. Η Εύα Μπράουν δεν έπρεπε απλώς να καπνίζει μπροστά του. Ο Μπιλ Κλίντον επισκίασε το πούρο του Κάστρο με το πούρο της Μόνικας Λεβίνσκι. Πάντως ο Τσόρτσιλ (πούρο), ο Στάλιν (πίπα), ο Ρούσβελτ (τσιγάρο) πρόβαλαν τη φωτό τους φουμάροντας ως αντίδοτο στην εικόνα του άκαπνου Χίτλερ. Αλήθεια, κάπνιζε ο πιλότος που έριξε τις βόμβες στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι;
Πάντως με τη βοήθεια του πρώτου ηλεκτρονικού μικροσκοπίου της Siemens, το Γ’ Ράιχ κατέληξε στο επιστημονικό συμπέρασμα ότι οι νέοι Γερμανοί στρατιώτες στο Ανατολικό Μέτωπο πέθαναν κυρίως από το πολύ κάπνισμα!... Όσο οι εκστρατείες κι η επιστήμη θα πλησιάζουν στον Μέγκελε, τόσο θα πνίγουμε στον καπνό των τσιγάρων την κούραση μιας μάχης που γίνεται σε λάθος κόσμο, με λάθος θύματα και κυρίως λάθος απόλαυση ελλείψει άλλων κινήτρων καλύτερης ζωής. Συμφωνώ. Το τσιγάρο είναι αργός θάνατος. Θα το κόψω όταν αφαιρέσω το δικαίωμα στην τάξη που κυβερνά να συντομεύει τη ζωή των πολλών».

2 σχόλια:

  1. Η κυρία Κανέλλη μάλλον συμμαζεύτηκε μετά από το κράξιμο που άκουσε από τα Blogs. Εμφανίστηκε στην Κοινωνία του Mega δηλώνοντας ότι δεν θέλει να επιβάλλει σε κανέναν μη καπνιστή το καπνό του τσιγάρου της και είπε ότι είναι υπέρ χώρων που θα είναι αμιγώς καπνιστών ή μη καπνιστών. Άντε με το καλό να καταλάβει ότι και ο μη καπνιστής εργαζόμενος έχει δικαιώματα. Στη τελική η καπνοβιομηχανίες είναι μεταξύ των στυλοβατών του καπιταλισμού τον όποιο και αντιμάχεται το κόμμα στο οποίο ανήκει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διαβασα το κειμενο με αρκετη καθυστερηση.Εβαλε πολλα στο τραπεζι η κ. Κανελλη.Συμφωνω μαζι της για τα ατομικα δικαιωματα φτανει να μην θιγονται των αλλων.
    Δεν μπορω να ξεχασω την δεκαετια του 70 μετα την μεταπολιτευση αλλα και αρχες του 80 σε συνελευσεις κομματικες αλλα και αλλες το τι γινοταν και οταν τολμουσα να ζητησω να μην καπνιζουν με ειρωνευοντουσαν
    αυτος κι αν ηταν φασισμος
    ετσι για ναμ ην ξεχναμε

    ασε για τους κλειστους τοπους δουλειας,οπουο μη καπνιζων υποχρεωνονταν να υπομενη αλλα και να αναπνεει τον καπνο των αλλων που του ελεγαν οτι αν δεν του αρεσει να παει να βρει δουλεια
    αλλου
    Μιλαμε λοιπον για σεβασμο αυτων που δεν επελεξαν τον αργο θανατο
    Οσο για τον Φυρερ ας μην γελιομαστε οτι οι φασιστες χρησιμοποιουσαν και χρησιμοποιουν σωστες αποψεις για διαφορα θεματα και τις ανακατευουν εξυπνα για να κανουν τη δουλεια τους
    Οι αρχαιοι ελεγαννους υγιης εν σωματι υγιες

    ΑπάντησηΔιαγραφή