Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Περί ακροδεξιού Κουρκουμέλη

Το Σάββατο, σε ρεπορτάζ για τις εκ δεξιών υποψηφιότητες στο δήμο μας, έγραψα «για πρόθεση υποψηφιότητας από τον ακροδεξιό Κουρκουμέλη, θαυμαστή του Λυκούργου» και εκ παραδρομής αναφέρθηκα σε «δημοκρατική συμμαχία» και όχι «δημοτική συμμαχία» όπως είναι ο τίτλος της κίνησής του.
Ο φερόμενος λοιπόν ως υποψήφιος δήμαρχος Ελευθέριος Δ. Κουρκουμέλης «θίχτηκε» από τον χαρακτηρισμό «ακροδεξιός» και μας έστειλε στο mail μας απαντητική επιστολή του συνοδευόμενη μετά φωτογραφίας του.
Στην επιστολή του, μας δηλώνει ότι ανήκει πολιτικά στην Νέα Δημοκρατία και μας θυμίζει ότι είναι το κόμμα που «μας νομιμοποίησε», μας χαρακτηρίζει ως «θερμούς οπαδούς του εθνικού διχασμού, κάτι από Γράμμο, Βίτσι και πηγάδα Μελιγαλά» (προφανώς ομιλεί για το Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας), μας υποδεικνύει να μελετήσουμε την ιστορία των πολιτικών συστημάτων και ότι προτίθεται να μας κάνει ...δωρεάν φροντιστήριο. Φυσικά και δεν κάνει λόγο ότι περιδιαβαίνει τα καφενεία με στέλεχος του τοπικού ΛΑΟΣ και ότι έχει τη στήριξη του κόμματος αυτού.
Χωρίς να έχουμε πρόθεση να συνεχίσουμε ένα τέτοιο διάλογο, σας αφήνουμε να απολαύσετε και μόνοι σας την επιστολή του, όπως ακριβώς μας την έστειλε...
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ " ΠΕΡΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥ ΚΟΥΡΚΟΥΜΕΛΗ "
Απαντώντας στο απο 18 Σεπ.2010 ΄΄Περί ακροδεξιού ΚΟΥΡΚΟΥΜΕΛΗ΄΄
δημοσίευμά σου όπου εκτός απο την πνευματική σου ανεπάρκεια , την πολιτική σου στειρότητα , την πολιτική και ηθική σου γύμνια που χαρακτηρίζεται απο έλλειψη σεβασμού και ανθρώπινης αξιοπρέπειας, μου θυμίζεις θερμό οπαδό του ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΧΑΣΜΟΥ.Κάτι απο Γράμμο , κάτι απο Βίτσι, Μακρυγιάννη, και κάτι απο Πηγάδα του Μελιγαλά. Εκτός όμως απο αδαής είσαι και κάκιστα πληροφορημένος. Φαίνεται ότι υπολοίπεσαι κατά πολύ στα προσόντα απο αυτούς που πρεσβεύεις . Προκειμένου όμως να σε αποτρέψω μιάς και είμαστε σε περίοδο οικονομικής κρίσεως να σπαταλάς τα λεφτά σου στίς χαρτορίχτρες για τον σε ποιό χώρο ανήκω πολιτικά , χάριν ιστορικής δικαιοσύνης, θα σου γνωρίσω ότι ανήκω στον χώρο αυτόν που σας νομιμοποίησε , (Ν.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ) ώστε σήμερα να έχετε την δυνατότητα να εκλέγετε αντιπροσώπους στή Βουλή και ασφαλώς να εκφράζεσθαι ελεύθερα. Αυτό βέβαια λέγεται ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ αγαπητέ μου, κύριε ? και η Ελευθερία είναι μια απο τις αιώνιες αρχές που η Δημοκρατία εκτρέφει. Είναι ακόμη η Δημοκρατία τίτλος ευγενίας αγαπητέ μου ,κύριε ? κάτι που για σας αποτελεί λέξη άγνωστη στό λέξικό σας. Οσο αφορά τα σχόλια για τον συνδυασμό μου ,την Ανεξάρτητη Δημοτική Συμμαχία και όχι ''Δημοκρατική Συμμαχία " για την οποία αναφέρεσθαι (χαρακτηριστικό πολιτικής καφενείου),είναι ένας ανεξάρτητος συνδυασμός με νέους ανθρώπους, προερχόμενους απο όλους τους πολιτικούς χώρους που σεβόμενοι τις πολιτικές ιδεολογίες όλων των πολιτών, δεν διστάζουν να αποποιηθούν τις κομματικές τους ταυτότητες και άλλους φραγμούς για να τολμήσουν μία επιλογή ,της οποίας το αποτέλεσμα θα συνιστά τουλάχιστον η αναμπόδιστη προσπάθεια για ένα καλύτερο μέλλον. Εκτός τους υποψηφίους που προέρχονται απο τον χώρο τον οποίο πρεσβεύετε τους χαρακτηρίζετε και αυτούς κύριε Σολωμέ ως ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥΣ. Ας αποβάλλετε λοιπόν το προσωπείο του δήθεν εκσυχρονιστή ,ας αποβάλλετε την υποκρισία των μεγάλων λέξεων, των κακομεταχειρισμένων αυτών λέξεων που συγκοινούν τις μάζες και φροντίστε να αποκαταστήσετε τίς χαμένες αξίες και την ελεύθερη πολιτική σκέψη. Οταν δε αποφασίσετε να μελετήσετε την θεωρία των πολιτικών συστημάτων ,να είστε σίγουρος , ότι για σας παρέχω δωρεάν φροντηστήριο.
Ελευθέριος Δ. Κουρκουμέλης
Υποψήφιος Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού
Υ.Γ.
Λυκούργος: Αθηναίος ρήτορας και πολιτικός , μαθητής του Πλάτωνος και του Ισοκράτη.Διαχειρίσθηκε τα οικονομικά των Αθηνών και έκτισε πολλά λαμπρά οικοδομήματα.

Υ.Γ. ...δικά μου
1. Η φωτογραφία του Λυκούργου μήπως, λέω μήπως, δεν είναι του Λ. των Αθηνών αλλά εκείνου της Σπάρτης;
2. Για τους φίλους του blog σχετικά κείμενα περί ακροδεξιάς, ΛΑΟΣ, κλπ



6 σχόλια:

  1. ne ne ne, o Likourgos tis Spartis ine,...anatrixiasa me tin epistoli tou tipou, panagia voitha,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η φρασεολογια και το στυλ για καποιους που γνωριζουν συγκεκριμενο πολιτικο στιγμα.
    Εξ αλλου γιατι να το κρυψωμεν ολοι μας εχουμε πολιτικο στιγμα
    Αληθεια που ηταν ο υποψηφιος δημαρχος οταν γινονταν ο αγωνας για το εργο σκανδαλο του προαστιακου?

    Οσο για το ονομα μου ειναι στη διαθεση του οποιουδηποτε για να προλαβω τυχον σχολια περι ανωνυμιας
    απλα μου αρεσει το ονομα αυτο
    μιας και οταν με βαφτισαν δεν με ρωτησαν οι δημοκρατες χριστιανοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΚΙΔΟΤΗ, ΑΝΩΝΥΜΕ ΚΑΙ ΛΥΚΟΥΡΓΕ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΧΩΡΟ ΠΡΟΕΡΧΕΣΤΕ; ΜΗΠΩΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΧΑΝΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΡΕΝΤΗ; ΤΕΤΟΙΑ ΦΡΑΣΕΟΛΟΓΙΑ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΗΔΙΕΣ. ΞΑΦΝΙΚΑ ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΕΓΙΝΑΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ; ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΛΟΚΑΜΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε (ΕΚΔΟΤΕΣ ΨΕΥΤΟΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ) ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΦΡΑΣΕΟΛΟΓΙΑ.

    ΜΙΑ ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. e, si pou nomizis oti ise patriotis,davatzides tou laou poli tha thelate na iste, alla den ginete pia..iste fadasmata pou thelete na anaviosete alles epohes,pou anepistrepti pigan sto hronodoulapo tis istorias..krima ilpiza pos kati allaxe sti nootropia kapion..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΓΝΩΡΊΖΕΤΕ ΌΤΙ Ο κ. ΔΑΝΑΚΟΣ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ Ν.Δ. ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ; ΞΕΡΕΤΕ ΌΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΤΗΣ Ν.Δ. ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ ΣΙΧΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΟΝ κ. ΔΑΝΑΚΟ ΚΑΙ ΤΟΝ κ. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟ, ΑΛΛΑ ΕΚΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΤΟΝ κ. ΑΝΥΦΑΝΤΗ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΔΑΝΑΚΟΥ; ΕΠΙΣΗΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΌΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ κ. ΔΑΝΑΚΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΨΗΦΙΖΟΥΝ; ΕΜΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ; Η Ν.Δ. ΠΩΣ ΔΙΝΕΙ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ Σ' ΕΝΑΝ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΗ; ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΕ; ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ!!! ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΝ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εσύ ο από πάνω...

    Αλήθεια, εσύ πού τα γνωρίζεις όλα αυτά;
    Μπορείς να μας πεις;

    Μήπως έχεις κάτι πιο πειστικό σε λάσπη για να ρίξεις;
    Γιατί με αυτές τις γελοιότητες δε νομίζω να σε πάρει στα σοβαρά και κανένας...
    Τουλάχιστον εμένα με έκανες και γέλασα...


    Στέφανος Δανάκος
    (ναι, ο γιος του Χριστόφορου Δανάκου...αυτός που δεν τον ψηφίζει και δεν τον εμπιστεύεται)

    Υ.Γ.: Σε περιμένω μια μέρα από το εκλογικό μας κέντρο, για να μας πεις από κοντά αυτά και άλλα πολλά που ίσως να ξέρεις κι εμείς να μην γνωρίζουμε για τους εαυτούς μας...
    Υ.Γ.2: Όσο για την τελευταία σου φράση αγαπητέ φίλε...ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΣΥ ΔΕ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΝΑ ΛΕΣ ΨΕΜΑΤΑ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή