Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Στη τελική ευθεία...

Ακόμα δεν έχουμε νοιώσει ότι σε λίγες ημέρες διεξάγονται τοπικές εκλογές. Πέραν της υποτονικής προεκλογικής δραστηριότητας των συνδυασμών βιώνουμε και τον σκεπτικισμό των συμπολιτών μας. Η αποχή ελλοχεύει και απειλεί να μη καταγράψει την αντίθεση των συνδημοτών μας, στην κυβερνητική πολιτική, στο μνημόνιο και στον «Καλλικράτη».
Ας δούμε όμως πως έχει η κατάσταση μέχρι στιγμης:
Ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σαράντης παρότι δεν έχει πλέον να αντιπαλέψει συνδυασμούς του χώρου του, αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με τα αλληλομαχαιρώματα μεταξύ των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του. Οι κατηγορίες έχουν ένα πλατύ φάσμα δραστηριοτήτων. Υπονοούμενα για οικονομικά αλισβερίσια, για προσλήψεις, για ρουσφέτια και άλλα.
Τα περισσότερα βέλη συγκεντρώνει το παλικάρι από την Εύβοια, ο οποίος σημειωτέον στηρίζεται από τον εκμισθωτή του δημοτικού αναψυκτηρίου της πλατείας Άρη Βελουχιώτη, αλλά και εκδότη της εφημερίδας ανένταχτος δημότης. Τον κατηγορούν δε ότι εκτός από δεκάδες ρουσφέτια που τάζει, μερίμνησε να αμείβεται και στενός του συνεργάτης μέλος Δ.Σ. με αντάλλαγμα ...να συνδράμει στον προεκλογικό του αγώνα.
Κάποιοι άλλοι ξε..τρύπωσαν πάλι φιλοσαραντικό blog για να τα βάλει με τον Μαξούρα, κι όπως μας είπε και πρώην υποψήφιος του Σαράντη, ακόμα δεν είδαμε τίποτα...
Άλλοι, οι οποίοι ήθελαν να είναι υποψήφιοι σύμβουλοι του Σαράντη και κόπηκαν προσέτρεξαν στον Δανάκο, ο οποίος έχει συγκεντρώσει υποψηφίους συμβούλους όχι μόνο από τη δεξιά και την ακροδεξιά (ο γνώριμος μας από προηγούμενες αναρτήσεις Κουρκουμέλης έχει ήδη προσχωρήσει μαζί με τον τοπικό κομματάρχη του ΛΑΟΣ ) αλλά και από την δεξαμενή του συνδυασμού του Ταμπακίδη).
Ο Χριστόφορος Δανάκος, που έχει διατελέσει δήμαρχος Καματερού και ήταν υποψήφιος της ΝΔ το 2006, δεν κατάφερε να ενώσει τον χώρο αυτόν μιας και αρκετοί στηρίζουν ήδη Σαράντη, κάτι που προκαλεί αποσυσπείρωση του συνδυασμού του ΠΑΣΟΚ όπως και η «επιστροφή» στο μαντρί πρώην διαφωνούντων.
Αξιοσημείωτο είναι το κοινό σημείο των Σαράντη – Δανάκου στην προεκλογική τους τακτική, η αποφυγή της αναφοράς των κομμάτων στα οποία πρόσκεινται ή στηρίζονται.
Επιχειρώντας μια πρώτη εκτίμηση για τους συνδυασμούς της αριστεράς θα λέγαμε ότι η μεν «Λαϊκή Συσπείρωση» του ΚΚΕ με την πολιτική της τακτική έχει στενέψει τα όρια επιρροής της, μια επιρροή που στη συγκυρία θα μπορούσε να καταστήσει τον υποψήφιο δήμαρχό της Δ. Κατσαντώνη αντίπαλο του Σαράντη στο δεύτερο γύρο. Η προ μηνών ανησυχία του υποψήφιου του ΠΑΣΟΚ έχει αμβλυνθεί κατά πολύ μιας και βλέπει να απομακρύνεται το ενδεχόμενο αυτό.
Η δε «Αλληλεγγύη» με τον υποψήφιο της Π. Τερζόγλου, αντίθετα με ότι συνέβαινε σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, παρουσιάζει υψηλό βαθμό συσπείρωσης και έχει κατορθώσει να ανατρέψει το γενικότερο δυσμενές κλίμα που εκπέμπει ο χώρος του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, με την πολυδιάσπασή του στις περιφερειακές εκλογές.
Η εξωκοινοβουλευτική αριστερά δεν κατεβάζει συνδυασμό στο δήμο μας. Το ΚΚΕ (μ-λ) έχει πάρει ήδη θέση για άκυρο, λευκό, αποχή, ενώ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατεβάζει για την περιφέρεια τον συνδυασμό «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική» με επικεφαλής τον Άγγελο Χάγιο.

4 σχόλια:

  1. Η αναλυση που γινεται πλησιαζει αρκετα την πραγματικοτητα... Μπραβο καλη προσπαθεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΟΠΙΚΟΣ ΚΟΜΜΑΤΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΣ; ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ; ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ ΦΥΛΛΟΥ...
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο κομματάρχης δεν είναι κατ' ανάγκην να είναι πρώτος και "τη τάξει". Αν εσύ γνωρίζεις ότι είναι άλλου φύλου (με ένα λάμδα αγαπητέ)τότε ξέρεις και σε ποιον αναφέρθηκα."Συγχωρέστε" με που δεν γνωρίζω τα εσωτερικά της ακροδεξιάς των αγίων΄, δεν θα ασχοληθώ ξανά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΡΩΤΟΝ ΕΙΣΑΙ ΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή