Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

ΔΗΜΑΡΧΕ, ...ΜΗΝ ΟΡΚΙΖΕΣΑΙ

ΟΙ 9+1 ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ που έγιναν 11 ΕΦΙΚΤΟΙ ΣΤΟΧΟΙ, 11 ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ
Δεσμεύομαι, δεσμευόμαστε για τα παρακάτω θέματα.
Από τώρα σας καλούμε να μας ελέγχετε καθημερινά για την τήρηση αυτών των δεσμεύσεων.
Νίκος Σαράντης
Υποψήφιος Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων – Καματερού
Τι λέει σήμερα και τι έλεγε το 2006.
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
Δεσμευόμαστε ότι με την οργάνωση της ενιαίας δημοτικής αστυνομίας ο δημότης θα νοιώσει πιο ασφαλής στην γειτονιά του. Βασική προτεραιότητα είναι η συγκρότηση Επιχειρησιακού Κέντρου για την πρόληψη της εγκληματικότητας και τη χάραξη πολιτικών ασφάλειας του πολίτη, με τη συνεργασία όλων των Αρχών.
ΤΙ ΕΛΕΓΕ ΤΟ 2006
Δεσμευόμαστε, με την οργάνωση της δημοτικής αστυνομίας, να κάνουμε τον πολίτη να νοιώσει ασφαλής στην Πόλη του. Βασική προτεραιότητα είναι η συγκρότηση Επιχειρησιακού Κέντρου για την πρόληψη της εγκληματικότητας και τη χάραξη πολιτικών ασφάλειας του πολίτη, με τη συνεργασία όλων των Αρχών.
ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
Δεσμευόμαστε να παρέμβουμε στο μέτρο του δυνατού και να στηρίξουμε την τοπική αγορά, να υποστηρίξουμε κάθε προσπάθεια τόνωσης της με μείωση των τιμών, ώστε η παρέμβαση του Δήμου να ωφελήσει τους επιχειρηματίες, αλλά κατά κύριο λόγο τους καταναλωτές.
ΤΙ ΕΛΕΓΕ ΤΟ 2006
Δεσμευόμαστε, να σταθούμε δίπλα στον επιχειρηματικό κόσμο της Πόλης -από τα ποιο ζωντανά κομμάτια της κοινωνίας μας - και να διευρύνουμε τον αναπτυξιακό ορίζοντα της με ίδρυση νέων πόλων ανάπτυξης, με θεσμικές παρεμβάσεις και με συνεχή δημόσια διαβούλευση.
ΒΙΩΣΙΜΗ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ
Δεσμευόμαστε να δημιουργήσουμε μια νέα Πόλη, φιλική στον πολίτη! Ένταξη στο σχέδιο πόλης, ανασχεδιασμός των συγκοινωνιών, της ανάπτυξης του πρασίνου, της διαμόρφωσης ελεύθερων χώρων, της συντήρησης του οδικού δικτύου. Πρώτη προτεραιότητα μας η καθαριότητα και το πράσινο της Πόλης.
ΤΙ ΕΛΕΓΕ ΤΟ 2006
Δεσμευόμαστε, να δημιουργήσουμε Πόλη φιλική στον πολίτη! Εκ βάθρων σχεδιασμός (χωρίς να ακυρώσουμε τα όσα θετικά έχουν γίνει μέχρι σήμερα) των συγκοινωνιών, της ανάπτυξης του πρασίνου, της διαμόρφωσης ελεύθερων χώρων, της συντήρησης του οδικού δικτύου. Πρώτη προτεραιότητα μας η καθαριότητα και το πράσινο της Πόλης.
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ
Δεσμευόμαστε να ομορφύνουμε τη γειτονιά, να οργανώσουμε τη νέα πόλη με αυτόν τον προσανατολι¬σμό. Να ξαναζήσει το παιδί, ο νέος, η οικογένεια την αγάπη, την αλληλεγγύη και τη ζεστασιά της γειτονιάς. Η προσπάθεια αυτή έχει ήδη ξεκινήσει στους Αγίους Αναργύρους, υπάρχει όμως δρόμος μπροστά μας.
ΤΙ ΕΛΕΓΕ ΤΟ 2006
Δεσμευόμαστε, να αλλάξουμε τους Αγίους Αναργύρους, να ομορφύνουμε τη γειτονιά, να νοικοκυρέψουμε την Πόλη. Να ξαναζήσει το παιδί, ο νέος, η οικογένεια την αγάπη, την αλληλεγγύη και τη ζεστασιά της γειτονιάς.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Δεσμευόμαστε να ενισχύσουμε το δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης, με νέες υποδομές και νέες υπηρεσίες στην υγεία και την πρόνοια, που θα αφορούν την Τρίτη ηλικία, τη γυναίκα, το παιδί την οικογένεια και τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Πιστεύουμε ότι αυτό το δίκτυο, δίνει πραγματικό περιεχό¬μενο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, γι' αυτό και η προσπάθεια μας θα συνεχιστεί.
ΤΙ ΕΛΕΓΕ ΤΟ 2006
Δεσμευόμαστε, να ενισχύσουμε το δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης, με νέες υποδομές και νέες υπηρεσίες στην υγεία, την πρόνοια, την Τρίτη ηλικία, τη γυναίκα, το παιδί την οικογένεια και τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Πιστεύουμε ότι αυτό το («ελλειμματικό» σήμερα) δίκτυο, δίνει πραγματικά περιεχόμενο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ
Δεσμευόμαστε να καλωσορίσουμε και να δώσουμε χώρο για πρωτοβουλίες στις νέες και τους νέους με τη λειτουργία γραφείων νεολαίας και άθλησης, καθώς και Παρατηρητήριο Απασχόλησης. Να προχωρή¬σουμε σε θεσμοθέτηση δια-σχολικών θεσμών για τις τέχνες και τον αθλητισμό. Η παιδεία θα αποτελέσει κυρίαρχο και ουσιαστικό πεδίο δράσης με στόχο την αναβάθμιση, τις υποδομές, την απασχόληση, τη ζωή.
ΤΙ ΕΛΕΓΕ ΤΟ 2006
Δεσμευόμαστε, να καλωσορίσουμε και να δώσουμε χώρο για πρωτοβουλίες στις νέες και τους νέους με την ίδρυση γραφείου νεολαίας και άθλησης και παρατηρητήριο Απασχόλησης. Να δημιουργήσουμε σχολικό δακτύλιο για την ασφάλεια των μαθητών και να προχωρήσουμε σε θεσμοθέτηση δια-σχολικών θεσμών για τις τέχνες και τον αθλητισμό. Η παιδεία να αποτελέσει κυρίαρχο και ουσιαστικό πεδίο δράσης με στόχο την αναβάθμιση, τις υποδομές, την απασχόληση, την ζωή.
ΔΗΜΟΣ ΑΝΟΙΚΤΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ
Δεσμευόμαστε για την οργάνωση ενός Δήμου που θα ανταποκρίνεται στα συλλογικά και ατομικά αιτήματα των πολιτών. Να μετατραπεί σε καταφύγιο των δημοτών με το Δήμαρχο και το σύνολο των στελεχών του κοντά στους πολίτες και τα προβλήματα τους.
ΤΙ ΕΛΕΓΕ ΤΟ 2006
Δεσμευόμαστε, για την οργάνωση ενός Δήμου που θα ανταποκρίνεται στα συλλογικά και ατομικά αιτήματα των πολιτών. Να μετατραπεί σε καταφύγιο των δημοτών με το Δήμαρχο του κοντά στους πολίτες και τα προβλήματα τους.
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΠΟΛΗΣ
Δεσμευόμαστε ο νέος μας Δήμος να αποκτήσει ταυτότητα σύγχρονης Πόλης. Το Διαδίκτυο θα μπει στην υπηρεσία του Δημότη, ώστε να επικοινωνεί και να εξυπηρετείται από το σπίτι του και το χώρο εργασίας, χωρίς χρονοβόρες μετακινήσεις.
ΤΙ ΕΛΕΓΕ ΤΟ 2006
Δεσμευόμαστε να προσπαθήσουμε ώστε οι Άγιοι Ανάργυροι να αποκτήσουν ταυτότητα σύγχρονης Πόλης, με μεγάλα έργα πνοής, που θα αλλάξουν την προοπτική της Πόλης και τη ζωή των δημοτών.
ΠΟΛΗ ΜΕ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ
Δεσμευόμαστε να εκμεταλλευτούμε κάθε δυνατότητα, να διεκδικήσουμε και να αξιοποιήσουμε κάθε πόρο με στόχο την ανάπτυξη της περιοχής. Να ενισχυθούν οι υποδομές στην Παιδεία, τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό.
ΤΙ ΕΛΕΓΕ ΤΟ 2006
Δεσμευόμαστε, να αναπλάσουμε την Πόλη μας και να αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα, ώστε να γίνουμε πόλος έλξης για επισκέπτες και επιχειρήσεις. Ενίσχυση των υποδομών στην Παιδεία, τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό.

Και οι δύο επί πλέον δεσμεύσεις που θα υλοποιηθούν ...όπως κι οι άλλες εννιά

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ - ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ
Στο πλαίσιο των αναγκών του νέου Δήμου και με πρωταρχικό γνώμονα την εξυπηρέτηση των δημοτών, θα γίνει στο πρώτο διάστημα η αναγκαία αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του νέου Δήμου. Δεσμεύομαι, δεσμευόμαστε ότι με την συμμετοχή και με το σεβασμό στη γνώμη όλων θα γίνει η κατα¬νομή, γεωγραφική και θεματολογική των δραστηριοτήτων του νέου μεγάλου μας Δήμου.
ΖΟΥΜΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΡΚΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Δεσμευόμαστε να συνδέσουμε με την καθημερινότητα μας το πάρκο «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», αξιοποιώντας προς όφελος των πολιτών τη γειτνίαση μας. Σε συνεργασία με το Δήμο Ιλίου θα εξαντλήσουμε τις όποιες δυνατότητες για ανάδειξη του πάρκου σε πόλο έλξης της ευρύτερης περιοχής της Αθήνας με τα όποια οφέλη για την περιοχή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου