Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Ο Σαράντης δήμαρχος ξανά με τη χορηγία της Νέας Δημοκρατίας

Η συντριπτική υποστήριξη των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας Αγίων Αναργύρων στον συνδυασμό του Νίκου Σαράντη ήταν καθοριστική για την έκβαση του αποτελέσματος. Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού ήταν από τους λίγους στους οποίους η Ρηγίλλης δεν έχρισε υποψήφιο, ενώ ακόμα και η επανεμφάνιση του Ηλία Γιάτσου στο πλευρό του Σαράντη στα εκλογικά κέντρα των Αγίων Αναργύρων δεν ήταν καθόλου τυχαία. Η «κολεγιά» κρατάει χρόνια, όπως θα ενθυμούνται και οι προσεκτικοί αναγνώστες του blog μας, από παλαιότερες δημοσιεύσεις.
Στον καθορισμό του αποτελέσματος όμως ευθύνη σοβαρή είχε και το ΚΚΕ με τις επιλογές του. Παρά την επιτυχία τόσο σε ψήφους και ποσοστό όσο και σε έδρες, με την τακτική του δεν επέτρεψε σε περισσότερο κόσμο να του εκφράσει την υποστήριξή του. Από την καθυστέρηση της ανακοίνωσης του ονόματος του επικεφαλής, την στενότητα του ψηφοδελτίου και κυρίως με το να μην συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιό του δύο σημαίνοντα στελέχη του, τον Σωτήρη Ραυτόπουλο (δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής της Δημοτικής Αναγέννησης Αγίων Αναργύρων) και τον Σάββα Τσουτσάνη (Δημοτικό Σύμβουλο Καματερού). Η υποψηφιότητα τους θα μπορούσε να συμβάλει τα μέγιστα ώστε και το ποσοστό της Λαϊκής Συσπείρωσης να αύξανε και να είχαμε ανατροπή των δεδομένων. Χαρακτηριστική ήταν και η μηδαμινή έως ανύπαρκτη προεκλογική δουλειά του συνδυασμού στους Αγίους Αναργύρους, όπου συζητήθηκε αρκετά από φίλους του συνδυασμού. Κοινή πάντως είναι η διαπίστωση ότι οι συνθήκες (πρώτη φορά μετά το 1986) ευνοούσαν για είσοδο στον β΄ γύρο συνδυασμού της αριστεράς με απρόβλεπτα τότε αποτελέσματα.
Η Αλληλεγγύη, παρότι είχαμε εκλογή δημάρχου από την πρώτη Κυριακή, δεν κατόρθωσε να εκλέξει και δεύτερο σύμβουλο οριακά. Σ’ αυτό συνέβαλλε η μείωση των ψήφων της στην περιοχή του Καματερού, εν αντιθέσει με τους Αγίους που είχε άνοδο.
Συμπέρασμα πάντως είναι ότι αυτές οι δημοτικές εκλογές διεξήχθησαν σε μια «ωραία ατμόσφαιρα». Ησυχία, ησυχία, ησυχία. Αυτές οι εκλογές θα μπορούσαν και δεν έγιναν εκλογές ανατροπής.

2 σχόλια: