Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Δημοσιότητα των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου

Πήραν φωτιά τα επιτελεία των δημοτικών παρατάξεων της ελάσσονος μειοψηφίας με αφορμή τις αναρτήσεις μας για το θέμα της απόλυσης 44 εργαζομένων από τη δημοτική αρχή του κ. Σαράντη και τη δημοσιοποίηση της μαγνητοφωνημένης έκτακτης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της Πέμπτης 13/1/2011.
Η «Αλληλεγγύη» και ο Π. Τερζόγλου σε ανάρτησή στο site τους αναφέρουν ότι «τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορούν μαγνητοφωνημένα επιλεκτικές συνεδριάσεις» και μας ενημερώνουν ότι «στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα προτείνουμε, αμέσως μετά το τέλος της κάθε συνεδρίασης και με ευθύνη του Προέδρου του Δ.Σ. να δίνεται στη δημοσιότητα, μέσω του site του Δήμου μαγνητοφωνημένη όλη η συνεδρίαση».
Κι επειδή η δημοτική αρχή πιστεύουμε ότι δεν θα ανταποκριθεί στην πρότασή τους, επαναλαμβάνουμε τη δέσμευσή τους ότι «αναλαμβάνουμε την ευθύνη να το κάνουμε μέσω του blog της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» ελπίζοντας να είναι σε θέση να την υλοποιήσουν.
Στη συνέχεια ο Χρ. Δανάκος με ανάρτησή του στο blog της Ενωτικής Πορείας μας ενημερώνει ότι έληξε η «περίοδος χάριτος και ανοχής» προς το νέο πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και ζητά «τη δημοσιοποίηση των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου» προχωρώντας πιο πέρα προτείνοντας την διαδικτυακή κάλυψη των συνεδριάσεων του, ζήτημα που είχε τεθεί και από το blog του machiavelli, από τις 17/03/2009.
Χαιρόμαστε λοιπόν που «σκουντήξαμε» τις εν λόγω παρατάξεις για το θέμα.
Θα χαρούμε αν και ο Δ. Κατσαντώνης και η Λαϊκή Συσπείρωση θέσουν και αυτοί ανάλογο θέμα.
Σε ότι μας αφορά και για να μην υπάρξει παρανόηση από κανέναν, ξεκαθαρίζουμε ότι: αφού εξασφαλίσαμε όλη τη μαγνητοφωνημένη συνεδρίαση, τη δώσαμε ολόκληρη, χωρίς καμία – μα καμία – επεξεργασία.
Προς το παρόν, θα αρκεστούμε στα παραπάνω...
Ζητήματα διαφάνειας και δημοσιότητας των δημοσίων ανδρών, προσεχώς...

2 σχόλια:

  1. Περιμένουμε πως και πως τα περι διαφένειας και δημοσιότητας των δημοσίων ανδρών.Συντακτική και οχι μονον υπερβολή.Αν προσδοκάτε επιπλέον επισκέψεις στο blog σας δια της οδού, της υπέρβολης θαρρώ, πως δεν πρατετε ορθως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή