Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

«Συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης»

Ο δήμαρχος Νίκος Σαράντης προτείνει τον αποτυχόντα να εκλεγεί πρώην πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Βελ. Σπανό - Αίτηση κατέθεσε και ο Μπ. Στίγκας για να προταθεί από το Δανάκο
Η επιλογή κρίνεται από τη συμμετοχή ή όχι της μειοψηφίας στην μυστική ψηφοφορία
Δανάκος - Στίγκας στα εγκαίνια του πρώτου
Τη Δευτέρα, 28/2/2010, στην ημερήσια διάταξη του δημοτικού συμβουλίου Αγίων Αναργύρων – Καματερού υπάρχει και ως θέμα η «Επιλογή προσώπου ως Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης». Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας η δημοτική αρχή του κ. Σαράντη θα προτείνει τον αποτυχόντα υποψήφιο πρώην πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Βελισσάριο Σπανό. Ο Χρ. Δανάκος και η παράταξη του, λέγεται ότι θα υποστηρίξει την υποψηφιότητα του Μπάμπη Στίγκα, "εξαργυρώνοντας" χωρίς κόστος την υποστήριξη που του είχε παράσχει στις πρόσφατες εκλογές. Σημειώνεται ότι η θέση αυτή είναι αμειβόμενη με μισθό ίσο με αυτή του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου.
Ο καλλικράτειος όμως έμμισθος συνήγορος δήθεν του δημότη είναι αδύνατον να εκλεγεί μόνο με τις ψήφους της πλειοψηφίας (είκοσι - 20) μιας και απαιτούνται είκοσι δύο (22) δηλαδή απαιτούνται και δύο σύμβουλοι της μειοψηφίας, η οποία αποτελείται από 7 του Κατσαντώνη, 5 του Δανάκου και ένας (1) ο Τερζόγλου.
Η ψηφοφορία είναι μυστική και με δεδομένη τη στάση της πλειοψηφίας, αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι αν η μειοψηφία θα συμμετάσχει σε αυτήν. Η συμμετοχή στη ψηφοφορία ουσιαστικά σημαίνει και αποδοχή της επιλογής του προσώπου που θα υποδείξει η πλειοψηφία. Γιατί, όπως είναι ευκόλως κατανοητό η μυστικότητα ανοίγει το δρόμο για διαρροές προς το στρατόπεδο του δημάρχου. Η μόνη στάση που μπορεί να κρατήσει η μειοψηφία είναι αυτή της αποχής από την ψηφοφορία, (βλέπε ΕΔΩ τη στάση της μειοψηφίας του Δήμου Ηγουμενίτσας). Αυτό σε περίπτωση όχι μόνο που διαφωνεί με το θεσμό αυτόν, αλλά και σε περίπτωση συμφωνίας (βλέπε παράταξη Δανάκου). Η πλειοψηφία δεν προχωρά σε ένα συναινετικό πρόσωπο αλλά σε ένα πρόσωπο που έχει συγκεντρώσει στο παρελθόν τα πυρά σύσσωμης της μειοψηφίας. Η μειοψηφία μπορεί να επιβάλλει πρόσωπο κοινής αποδοχής και κυρίως μιλάμε για την παράταξη Δανάκου. Άλλως... 
Πρέπει να θεωρείται δεδομένη η αποχή από την ψηφοφορία των 8 συμβούλων της αριστεράς (Κατσαντώνη και Τερζόγλου) και φυσικά αναμένουμε με ενδιαφέρον την στάση του Δανάκου και των συμβούλων του.
Υ.Γ. Λέτε αν εκλεγεί ο Σπανός, η πρώτη του επιλογή για συμπαράσταση στο δημότη να είναι αυτή του αιτήματος των κατοίκων για πεζογέφυρα στην οδό Αίνου; (Δείτε και ΕΔΩ από το site του Ν. Νταηλάκη)

8 σχόλια:

  1. Εγώ προτείνω να γίνει πρόταση από τον Δανάτο για Παναγιώτη Τερζόγλου. Κι αυτός να αρνηθεί καταγγέλοντας τη συμπαιγνία των φιλελευθέρων. Έτσι ο Σαράντης θα έχει λυμένα τα χέρια του να αντιπροτείνει Πούλιο και η αριστερά θα γράψει ένα ακόμα λαμπρό κεφάλαιο στην ιστορία της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. DEN PREPEI NA PROTATHEI SIGOURA APO TON SARANTH AN BEBAIA DIXEI EXYPNADA, OPOIOSDHPOTE PROHN DHMARXOS H DHMOTIKOS SYMBOULOS!AS BALEI KAPOION SOBARO ANTHROPO ME ARXES KAI KALH APODOXH APO THN KOINONIA EPITELOUS.TOTE MONO THA TOY BGALOUME TO KAPELO.KI OSO GIA TON SPANO PISTEYO POS THA HTAN KALYTERA NA MEINEI STO FARMAKEIO TOY OSO KI AN FONAZEI H GYNAIKA TOY!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΥΡΙΕ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ! ΟΛΟΙ ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ENA ONOMA XWRAEI SE AYTH TH DIADIKASIA....NIKOLAOS TAMPAKIDHS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ε, ΣΥ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ,ΑΠΟ ΚΙ ΩΣ ΠΟΥ Ο ΤΑΜΠΑΚΙΔΗΣ,ΠΟΥ ΠΡΩΤΟΝ ΔΕΝ ΜΕΝΕΙ ΕΔΩ,ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΑΠΕΔΡΑΣΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ-ΠΕΡΙΦΡΟΝΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ-ΚΑΙ ΤΡΙΤΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΚΡΙΘΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ ΤΟΥ?
    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΥ ΑΠΕΔΕΙΞΑΝ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΟΤΣΙΑ ΤΙ ΑΞΙΖΟΥΝ ΣΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ..ΑΛΛΑ Η ΣΕΜΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΑΕΙ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΩΝ ΦΕΛΩΝ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΣΤΕΙΕΥΟΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΤΟΝ ΤΑΜΠΑΚΙΔΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΑΜΠΑΚΙΔΗ.ΜΙΛΑΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ .ΠΛΕΟΝ Ο ΛΑΟΣ ΞΕΡΕΙ ΤΙΣ ΨΕΥΤΙΕΣ ΠΟΥ ΛΕΓΑΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΞΕΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙΑ.ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΦΥΓΕ ΑΛΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή