Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Τα φασιστοειδή αποθρασύνονται

Τρεις ημέρες μετά από την εμπρηστική επίθεση σε μετανάστες της οδού Ι. Μέρλα στην Τσούμπα, το βράδυ της Τρίτης 28/8, ομάδα περίπου 20 ατόμων, ως άλλο "τάγμα εφόδου", με λοστούς και αλυσίδες εισήλθαν σε σπίτι της Τσούμπας όπου διαμένουν εκτός από τους Έλληνες και μετανάστες από το Πακιστάν. Με φωνές και βιαιοπραγίες έψαχναν τους μετανάστες, έσπασαν την αυλόπορτα και προξένησαν φθορές σε παρκαρισμένο μηχανάκι τους. Τα χειρότερα απετράπησαν μετά από την παρέμβαση των γειτόνων, οι οποίοι εν τω μεταξύ, είχαν ειδοποιήσει την αστυνομία, η οποία αντί να αντί να αναζητήσει και να συλλάβει τους φασίστες - δράστες της επίθεσης, προσήγαγε στο τμήμα τρεις μετανάστες.
Το Δημοτικό Συμβούλιο, στην χθεσινή του συνεδρίαση, δυστυχώς όχι με ομόφωνη απόφαση του, αλλά, κατά πλειοψηφία,. καταδίκασε τις επιθέσεις ρατσιστικής βίας στο Δήμο μας, εκδίδοντας κοινό ψήφισμα μετά την αποδοχή από τη δημοτική αρχή των παρατηρήσεων της "Λαϊκής Συσπείρωσης" για την ευθύνη του καπιταλισμού και της "αλληλεγγύης" για την ηθική και υλική στήριξη των θυμάτων. Αποφασίστηκε να γίνει άμεση ενημέρωση των δημοτών και παρέμβαση του Δήμου ώστε να αποφευχθούν επόμενα περιστατικά.
Ανακοινώσεις εξέδωσαν ο ΣΥΡΙΖΑ  και το ΚΚΕ, του οποίου δημοτικοί σύμβουλοί του έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΣΟΥΜΠΑ
Την Τρίτη 28/8 στις 11 το βράδυ ομάδα περίπου 20 ατόμων με λοστούς και αλυσίδες έκαναν επίθεση σε σπίτι όπου μένουν Πακιστανοί και Έλληνες. Μπήκαν στην αυλή του σπιτιού και έψαχναν τους μετανάστες και επειδή δεν τους βρήκαν, έσπασαν την πόρτα της αυλής τους. Οι γείτονες ειδοποίησαν την αστυνομία.
Το ίδιο βράδυ στις 2 το ξημέρωμα, ομάδα τριών ατόμών επιχείρησε να κάψει ζωντανούς,
Πακιστανούς μετανάστες μέσα στο σπίτι τους, στην οδό Ι. Μέρλα, την ώρα που κοιμόντουσαν χρησιμοποιώντας εμπρηστικό μηχανισμο. Το μπουκάλι με την βενζίνη είχε στην άκρη εκρηκτική ύλη και έσκασε πάνω στο στρώμα όπου κοιμόταν ο ένας μετανάστης. Οι γείτονες ειδοποίησαν την αστυνομία και ο μετανάστης μεταφέρθηκε στο Θριάσιο νοσοκομείο με σοβαρά εγκαύματα στην πλάτη και στο χέρι και νοσηλεύεται στην μονάδα αυξημένης φροντίδας. Οι δύο μετανάστες μένουν εκεί τα τελευταία 10 χρόνια, χωρίς να έχει δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα. Στο πλευρό τους βρέθηκαν πολλοί γείτονες.
Αυτά τα περιστατικά έρχονται να προστεθούν σε μία σειρά ρατσιστικών επιθέσεων που
έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα σε όλη την Ελλάδα. Περιστατικά που αποτελούν την
συνέχεια της ρατσιστικής κυβερνητικής πολιτικής. Οι ρατσιστικές “σκούπες” της αστυνομίας  και η στοχοποίηση των μεταναστών ως πηγή όλων των κακών από τον Δένδρια και τον  Σαμαρά δίνουν ιδεολογική κάλυψη στις δολοφονικές επιθέσεις της Χρυσής Αυγής.
Ενώ μας οδηγούν στην φτώχεια και την εξαθλίωση με τα μνημόνια τους, ενώ ετοιμάζονται για  νέα μέτρα που θα αποτελειώσουν την παιδεία, την υγεία, τους μισθούς και τις συντάξεις, την ίδια στιγμή θέλουν να μας πείσουν ότι για όλα φταίει ο διπλανός μας, ο γείτονας μας επειδή είναι από άλλη χώρα.
Είναι ξεκάθαρο ότι προσπαθούν να μας αποπροσανατολίσουν, να βάλουν τους από κάτω να  σφάζονται μεταξύ τους για να την βγάλουν αυτοί καθαρή.
Η Χρυσή Αυγή προσφέρει μεγάλη εξυπηρέτηση στο σύστημα, στρέφοντας την οργή του
κόσμου στους μετανάστες και την αριστερά, αντί για τους υπεύθυνους της κρίσης: κυβέρνηση, τρόϊκα, Δ.Ν.Τ., Ε.Ε., τραπεζίτες.

ΔΕΝ ΤΣΙΜΠΑΜΕ, ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΧΑΡΗ!
Εχθρός μας οι πραγματικοί υπεύθυνοι της εξαθλίωσης  των ζωών μας. Έλληνες και μετανάστες να  παλέψουμε μαζί ενάντια στα μνημόνια και αυτούς που τα επιβάλουν. Να μην επιτρέψουμε σε ΚΑΝΕΝΑ να σπείρει το μίσος στις γειτονιές μας. Το επόμενο διάστημα είναι αναγκαίο οι αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις, σωματεία και φορείς της περιοχής να συντονιστούμε και να δράσουμε ενάντια στο ναζισμό αλλά και ενάντια στη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.
Τοπική Οργάνωση Αγίων Αναργύρων -Καματερού



ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ - ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταγγέλλουν δολοφονικές ρατσιστικές επιθέσεις
Καθημερινό φαινόμενο έχουν γίνει οι επιθέσεις φασιστοειδών σε μετανάστες. Η πολιτική της συγκυβέρνησης έχει αποθρασύνει εντελώς τα φασιστοειδή και έχουν επιδοθεί σε ένα ανελέητο κυνηγητό μεταναστών και σε δολοφονικές επιθέσεις.
Στα δεκάδες κρούσματα των προηγούμενων ημερών, έρχονται να προστεθούν και νέα στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων - Καματερού όπως καταγγέλλουν και οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ εκεί.
Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν επισημαίνουν:
«Υπήρξε εμπρηστική επίθεση σε κατοικία τριών Πακιστανών μεταναστών, με αποτέλεσμα την πρόκληση σοβαρών εγκαυμάτων σε έναν από αυτούς.
Επίσης, σημειώθηκε επίθεση πολυμελούς ομάδας εφοδιασμένης με ρόπαλα και αλυσίδες εναντίον κατοικίας που κατοικούν και Πακιστανοί μετανάστες. Ο τραυματισμός των μεταναστών αποτράπηκε, χάρη στην παρέμβαση των γειτόνων.
Στη δεύτερη περίπτωση, σοβαρά ερωτηματικά προκαλεί η στάση της Ελληνικής Αστυνομίας, δυνάμεις της οποίας έφτασαν στο σημείο της επίθεσης και αντί να συλλάβουν τους φασίστες δράστες της επίθεσης, προσήγαγαν τρεις μετανάστες.
Καλούμε το λαό των Αγ. Αναργύρων - Καματερού να μη δείξει καμία ανοχή στις δολοφονικές επιθέσεις και το ρατσισμό. Αυτοί που σήμερα επιτίθενται σε μετανάστες, προετοιμάζονται για να χτυπήσουν το εργατικό - λαϊκό κίνημα. Πρέπει να υπάρξει αποφασιστική λαϊκή απάντηση. Η πάλη ενάντια στο ρατσισμό είναι άρρηκτα συνδεμένη με την πάλη για την ανατροπή του καπιταλισμού που είναι η μήτρα τέτοιων φαινομένων».


ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ
Αστυνομικοί αντί να συλλάβουν τα φασιστοειδή συνέλαβαν τους μετανάστες
Εκτός από την απάνθρωπη επιχείρηση «Ξένιος Ζευς» οι μετανάστες αντιμετωπίζουν και τα αυξανόμενα κρούσματα ρατσιστικής βίας από φασιστοειδή

G4PHOTOS
Παρέμβαση στο διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Αγίων Αναργύρων για τα πρόσφατα κρούσματα ρατσιστικής βίας από φασιστοειδή στην περιοχή, έκαναν χτες το πρωί οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ στο δήμο Αγίων Αναργύρων - Καματερού.
Ειδικότερα, οι σύμβουλοι αναφέρθηκαν σε συγκεκριμένα περιστατικά με την εμπρηστική επίθεση σε κατοικία τριών Πακιστανών μεταναστών, με αποτέλεσμα την πρόκληση σοβαρών εγκαυμάτων σε έναν από αυτούς. Ακόμα, στην επίθεση πολυμελούς ομάδας εφοδιασμένης με ρόπαλα και αλυσίδες εναντίον κατοικίας που κατοικούν και Πακιστανοί μετανάστες όπου ο τραυματισμός τους αποτράπηκε χάρη στην παρέμβαση των γειτόνων. Ειδικότερα, για τη δεύτερη περίπτωση, κατήγγειλαν τη στάση της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς δυνάμεις της (ομάδα Δ) έφτασαν στο σημείο της επίθεσης και αντί να συλλάβουν τους φασίστες δράστες της επίθεσης, προσήγαγαν τρεις μετανάστες.
Οι σύμβουλοι του ΚΚΕ ζήτησαν από τον διοικητή να πάρει άμεσα μέτρα και να παρέμβει ώστε να αποτραπούν τυχόν παρόμοια περιστατικά. Κατήγγειλαν ταυτόχρονα, ότι τα περιστατικά στην περιοχή τους είναι ενταγμένα σε ένα γενικευμένο σχέδιο που βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα, όπου η αστυνομία από τη μία και τα φασιστοειδή από την άλλη έχουν εξαπολύσει βίαιες επιθέσεις σε μετανάστες. Δήλωσαν ξεκάθαρα, ότι το ΚΚΕ θα πάρει πρωτοβουλίες και θα δράσει αποφασιστικά το επόμενο διάστημα σε συνεργασία με φορείς και κατοίκους της περιοχής ώστε να μην υπάρξει καμία ανοχή στις δολοφονικές επιθέσεις και το ρατσισμό.
Ο διοικητής του ΑΤ από τη πλευρά υποστήριξε ότι αντιμετωπίζει μεγάλες ελλείψεις προσωπικού και αδυνατεί να παρέμβει αποτελεσματικά σε γενικότερα κρούσματα εγκληματικότητας. Δεσμεύτηκε στη συνέχεια να μεταβιβάσει τις καταγγελίες των συμβούλων στις ανώτερες αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου