Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για τους παιδικούς & βρεφονηπιακούς σταθμούς


Και φέτος η κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι γονείς, τα παιδιά και οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς των Αγίων Αναργύρων -Καματερού είναι εκρηκτική. Στο δήμο μας όπως και σε όλη την Ελλάδα πολλά παιδιά θα βρεθούν εκτός παιδικών σταθμών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, έχουν γίνει 353 επανεγγραφές. Για τις 400 νέες αιτήσεις, η εκτίμηση είναι ότι θα ικανοποιηθούν στην καλύτερη περίπτωση οι μισές, ένα στα δυο παιδιά δηλαδή θα αποκλειστεί από τη δυνατότητα να φιλοξενηθεί σε παιδικό σταθμό. Πολλοί περισσότεροι γονείς δεν έκαναν καν αίτηση, αφού δεν πληρούσαν τα κριτήρια που θέτει η διοίκηση.
Το προσωπικό είναι μειωμένο με αποτέλεσμα 35 μόνιμοι και αορίστου χρόνου εργαζόμενοι να αποτελούν το προσωπικό για τους 7 συνολικά σταθμούς του δήμου. Επιπλέον, στο Καματερό δε λειτουργεί βρεφικό τμήμα. Απάντηση στις σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό δε μπορούν να δώσουν οι δίμηνες συμβάσεις ούτε η εμπλοκή των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που διαθέτουν εργαζόμενους στους δήμους με μισθούς πείνας και συνθήκες γαλέρας.
Πέρα από τις απαράδεκτες εργασιακές σχέσεις, ούτε κουβέντα να γίνεται για ουσιαστική προσχολική αγωγή και ολοκληρωμένη ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των παιδιών, από τη στιγμή που οι εργαζόμενοι έως ότου προσαρμοστούν έχουν αποχωρήσει και επιπλέον συχνά δεν έχουν παιδαγωγικές γνώσεις (π.χ. νοσηλευτές).
Είναι μεγάλη η ευθύνη της διοίκησης Σαράντη. Σιγοντάριζε τις κυβερνήσεις υλοποιώντας χωρίς αντίρρηση την πολιτική τους ώστε να χτυπηθούν βασικές κοινωνικές δομές. Επέβαλα από το 2008 τροφεία στους παιδικούς σταθμούς τα οποία ειδικά σήμερα, με τις δραματικές περικοπές και την ανεργία, είναι δυσβάστακτα.
Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής, πρόεδρος της οποίας είναι ο δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού, και οι δυνάμεις της συγκυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ πρωταγωνιστούν στην αποκατάσταση των δημόσιων κοινωνικών δομών από τα λεγόμενα δίκτυα της αλληλέγγυας οικονομίας και φιλανθρωπίας και τις συμπράξεις με ΜΚΟ.
Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Είναι επιτακτική ανάγκη σήμερα γονείς και εργαζόμενοι να σηκώσουν το ανάστημα τους, να απαιτήσουν μέσα από το ταξικά οργανωμένο κίνημα:
  • Να μην μείνει κανένα παιδί έξω από τους παιδικούς σταθμούς
  • Να προσληφθεί επαρκές μόνιμο προσωπικό με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Να δημιουργηθούν σύγχρονες υποδομές που να καλύπτουν όλες τις ανάγκες. Αποκλειστικά δημόσιοι, δωρεάν, ασφαλείς βρεφονηπιακοί σταθμοί για όλα τα παιδιά.
  • Να καταργηθούν τα τροφεία.
Το ΚΚΕ καλεί τις λαϊκές οικογένειες να μην υποτάξουν τις ανάγκες των παιδιών της στον τρόμο της χρεωκοπίας του κράτους που σκόπιμα διοχετεύει η συγκυβέρνηση της πλουτοκρατίας και της EE.
Να τραβήξουν μπροστά, να οργανώσουν την αντεπίθεση τους.
ΟΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ-ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου