Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Να σταματήσει η δίωξη του Πέτρου Κωνσταντίνου

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού μετά από συζήτηση ενέκρινε το παρακάτω ψήφισμα:
«Στις 24 Ιούλη ξεκίνησε δίωξη κατά της αντιφασιστικής κίνησης ΚΕΕΡΦΑ και του συντονιστή της Πέτρου Κωνσταντίνου, δημοτικού συμβούλου Αθηναίων, για ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της κίνησης, που χαρακτήριζε ως εκδικητικές τις εκτελέσεις των αλβανών δραπετών από την ΕΛΑΣ και στηλίτευε την εφαρμογή της θανατικής ποινής ως αντιμετώπιση των δραπετών. Το μόνο έγγραφο που συνόδευε την δίωξη ήταν ανακοίνωση από την ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής, που παραπληροφορούσε για το ζήτημα.
H παραπάνω δίωξη με αυτεπάγγελτη διαδικασία της Εισαγγελίας γίνεται τη στιγμή που φασίστες γράφουν συνθήματα και απειλούν «Πέτρο θα πεθάνεις» και πολλά εγκλήματα ρατσιστικού μίσους και μισαλλοδοξίας διαπράττονται κάθε τόσο και παραμένουν στο απυρόβλητο.
Εκφράζουμε την αντίθεση μας με τη φίμωση και τη λογοκρισία του αντιφασιστικού κινήματος, που στήριξε τους μεγάλους αγώνες των εργατών Γης στη Μανωλάδα, τις κινητοποιήσεις για ιθαγένεια των παιδιών των μεταναστών, τις κινητοποιήσεις ενάντια σε ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις στις γειτονιές σε βάρος μεταναστών και αγωνιστών κινημάτων, συνδικάτων, πολιτικών χώρων.
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ Π. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ
Όχι στην ποινικοποίηση της δράσης αλληλεγγύης στους μετανάστες».
Σ.Σ. Το παραπάνω ψήφισμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία - δεν το ψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ και της Δεξιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου