Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Για τις καταστροφές στο Καματερό

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξ. Ελλήνων στην περιοχή
Ερώτηση του ΚΚΕ στην Βουλή

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε την περιοχή που έχει εγκαταλειφθεί απο την πολιτεία
Την συμπαράστασή τους στους πληγέντες κατοίκους του Καματερού εξέφρασε σήμερα κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενο από τους βουλευτές Χαρά Καφαντάρη, Ρένα Δούρου, Αποστόλη Αλεξόπουλου αλλά και μέλη της δημοτικής παράταξης Αλληλεγγύης Αγίων Αναργύρων Καματερού. Το κλιμάκιο συναντήθηκε με κατοίκους της περιοχής που για άλλη μια φορά βρέθηκαν αντιμέτωποι με την αδράνεια και την αδιαφορία της πολιτείας να δημιουργήσει έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, εξασφαλίζοντας την ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας των πολιτών, με αποτέλεσμα η δυνατή νεροποντή που είχαμε την Δευτέρα το βράδυ, να καταστρέψει τον κεντρικό συγκοινωνιακό άξονα της περιοχής αλλά και να πλημμυρίσουν δεκάδες σπίτια και καταστήματα.

"Η κρίση χρέους δεν είναι ούτε τα spreads και τα επιτόκια . Η κρίση χρέους είναι να ξυπνάς το πρωί και να βλέπεις το σαλόνι σου να το παίρνει το ρέμα λόγω της εγκατάλειψης" σχολίασε δεικτικά η Ρένα Δούρου ενώ η Χαρά Καφαντάρη στηλίτευσε το γεγονός ότι κανένα από τα 11 έργα που θα χρηματοδοτηθούν από χρήματα του ΕΣΠΑ και με υπερηφάνεια παρουσίασαν εχθές οι υπουργοί Χατζηδάκης Μανιάτης και ο περιφερειάρχης Σγουρός δεν αφορούν στην διαχρονικά εγκαταλειμμένη περιοχή της Δυτικής Αθήνας με τα αποτελέσματα εμφανή για τους κατοίκους. Το πάρκο Τρίτση που αφήνεται να ρημάξει είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα των πολιτικών της εγκατάλειψης για την δυτική Αθήνα
Ο Αποστόλης Αλεξόπουλος δήλωσε ότι αυτή η κατάσταση είναι αποτέλεσμα παθογενειών πολλών χρόνων με την άναρχη δόμηση, τις ανύπαρκτες υποδομές αλλά και παραλείψεων ετών που έγιναν με την ανοχή και πολλές φορές με τις ευλογίες του κράτους. Το Ποικίλο όρος δεν έχει προστατευθεί με έργα ορεινής υδρονομίας με αποτέλεσμα τα νερά να βρίσκουν διεξόδους στους τσιμεντένιους δρόμους και στα μπαζωμένα ρέματα. Η δημοτική αρχή θα έπρεπε να φροντίσει για την αποκομιδή των σκουπιδιών και για τον καθαρισμό των ρεμάτων ανταποκρινόμενη στα προβλήματα των ελλείψεων αλλά και της κλιματικής αλλαγής. Ο Γιώργος Κομματάς μέλος της δημοτικής παράταξης Αλληλεγγύη Αγίων Αναργύρων δήλωσε ότι οι ζημιές είναι τεράστιες μετά την νεροποντή. Εκτός ότι έχει καταρρεύσει η λεωφόρος φυλής , πάρα πολλές ιδιοκτησίες έχουν υποστεί ζημιές. Θέλοντας ανθρώπινες πόλεις που να σέβονται τον άνθρωπο απαιτούμε την άμεση αποκατάσταση των πληγέντων και την πολιτεία όχι απλά να παρακολουθεί την εξέλιξη των έργων αλλά με τις παρεμβάσεις της να προλαμβάνει . Παναγιώτης Αντωνογιαννάκης (Στο Κόκκινο
Επίσκεψη της Ρ. Μακρή στο Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού
Το Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού θα επισκεφθεί η Βουλευτής Ν. Κοζάνης και Τομεάρχης Υποδομών κ. Μακρή Ραχήλ την Παρασκευή 15/11/2013, με αφορμή... την υποχώρηση του οδοστρώματος στη λεωφόρο Φυλής στην περιοχή Καματερού που προκλήθηκε μετά από πρόσφατη νεροποντή. Η κ. Ραχήλ Μακρή συνοδευομένη από τον Δήμαρχο κ. Νίκο Σαράντη και κλιμάκιο της συντονιστικής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, θα επισκεφθούν την περιοχή προκειμένου να ενημερωθούν για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί, ώστε η βουλευτής να παρέμβει κοινοβουλευτικά (iNews.gr)

Ερώτηση του ΚΚΕ για τις καταστροφές στο Καματερό λόγω έλλειψης αντιπλημμυρικών έργων
Ερώτηση προς τους Υπ. Εσωτερικών, Υποδομών, Περιβάλλοντος και Οικονομικών κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας, Χρήστος Κατσώτης και Σπύρος Χαλβατζής σχετικά με τις καταστροφές στο Καματερό λόγω έλλειψης αντιπλημμυρικής προστασίας.
Ζητούν από την κυβέρνηση να λάβει μέτρα ώστε να γίνει άμεση καταγραφή και αποζημίωση των καταστροφών στα νοικοκυριά, στα καταστήματα και στις βιοτεχνίες, να αντιμετωπιστεί συνολικά το ζήτημα της συλλογής των όμβριων υδάτων στην περιοχή του Καματερού, να πραγματοποιηθεί η διευθέτηση των ρεμάτων παραπλεύρως της Εσχατιάς και να επιταχυνθεί και ολοκληρωθεί το έργο διευθέτησης του ρέματος της Εσχατιάς, με λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ασφάλεια των εργαζομένων στο έργο, των διερχομένων και των υποδομών, υπαρχόντων και υπό κατασκευή». Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης:
«ΕΡΩΤΗΣΗ Προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Οικονομικών
Θέμα: Για τις καταστροφές στο Καματερό λόγω έλλειψης αντιπλημμυρικής προστασίας.
Η έντονη νεροποντή, που εκδηλώθηκε στην Αττική στις 11/11/2013, προκάλεσε σοβαρές καταστροφές στην περιοχή του Καματερού του Δήμου Αγίων Αναργύρων - Καματερού. Συγκεκριμένα, πλημμύρισαν σπίτια, καταστήματα και μικρές βιοτεχνίες. Επίσης προκλήθηκε υποχώρηση του οδοστρώματος της λεωφόρου Φυλής, στο ύψος του έργου διευθέτησης του ρέματος της Εσχατιάς, με κίνδυνο να συμβεί σοβαρό ατύχημα και με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να διεξάγεται με μεγάλη δυσκολία. Οι κάτοικοι της περιοχής του Καματερού βιώνουν διαχρονικά σοβαρά προβλή­μα­τα από πλημμύρες, λόγω απουσίας στοιχειωδών υποδομών αντιπλημμυρικής προστασίας. Οι πρόσφατες καταστροφές στο Καματερό και σε άλλες γειτονιές της Αττικής αναδεικνύουν τις βαρύτατες ευθύνες της κυβέρνησης και των τοπικών αρχών για το πόσο απροστάτευτη είναι η ζωή, η ασφάλεια και η περιουσία των λαϊκών νοικοκυριών.
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί, τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση ώστε:
Να γίνει άμεση καταγραφή και αποζημίωση των καταστροφών στα νοικοκυριά, στα καταστήματα και στις βιοτεχνίες.
Να αντιμετωπιστεί συνολικά το ζήτημα της συλλογής των όμβριων υδάτων στην περιοχή του Καματερού.
Να πραγματοποιηθεί η διευθέτηση των ρεμάτων παραπλεύρως της Εσχατιάς.
Να επιταχυνθεί και ολοκληρωθεί το έργο διευθέτησης του ρέματος της Εσχατιάς, με λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ασφάλεια των εργαζομένων στο έργο, των διερχομένων και των υποδομών, υπαρχόντων και υπό κατασκευή». (902.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου