Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Συνέλευση κατοίκων Αττάλου Αγ. Νικολάου για εισφορά γης

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013 11 π.μ. στο 8ο Δημ. Σχολείο Αττάλου
Από παλαιότερη συνέλευση
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ  ΚΑΛΕΣΜΑ
Είμαστε
κάτοικοι του Καματερού περιοχής Αττάλου Aγ.Νικολαου,που τα τελευταία χρόνια ζούμε την καταστροφή από τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων με τη μείωση των μισθών, συντάξεων, με τις απολύσεις, την καταστροφή κάθε κοινωνικής παροχής, την ανελέητη φοροληστεία, τα χαράτσια.
Και μέσα σ’ αυτή την φτωχοποίηση ήρθε ο Δήμος να μας αποτελειώσει με την επιβολή της εισφοράς γης και σε χρήμα με ποσά που αγγίζουν εισοδήματα, που αντιστοιχούν σε ένα χρόνο έως και 2 χρόνια εργασίας(μέχρι και 35000 ευρώ!!!!). Για κάποιους, μάλιστα, συνταξιούχους δεν ξεχρεώνονται έστω και αν δίνουν όλη τη σύνταξη τους χωρίς να τρώνε για το υπόλοιπο της ζωής τους. Σε λίγο καιρό η εισφορά θα έρθει και στην περιοχή του Αγ.Τρύφωνα και του Γεροβουνού.
Το κίνητρο άραγε της δημοτικής αρχής είναι άραγε το ενδιαφέρον για την αναβάθμιση της περιοχής ή η έλλειψη πόρων λόγω των περικοπών των μνημονίων;

Άραγε θα γίνουν έργα για τους κοινόχρηστους χώρους; Σίγουρα όχι διότι πρόσφατα η κυβέρνηση αποφάσισε τα χρήματα του πράσινου ταμείου ,όπου πηγαίνει η εισφορά γης σε χρήμα να μειωθεί στο 2,5 % αυτό που θα δίνεται στους δήμους και τα υπόλοιπα θα πάνε για τους δανειστές ……
Αφού οι δημοτικές αρχές ΕΚΑΝΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΟΥΝ, ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ δεν μπορεί να έρχονται τώρα στις πιο δύσκολες οικονομικές συνθήκες λόγω των μειώσεων των μισθών και της επιβολής χαρατσιών και φόρων, να μας ζητούν την εισφορά γης σε χρήμα και μάλιστα αφού η ρυμοτομία και οι κοινόχρηστοι και κοινωφελείς χώροι έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί.
ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΟΜΕΙΝΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΜΑΣ
Ήδη εμείς οι κάτοικοι του Αττάλου έχουμε πάρει την υπόθεση στα χέρια μας. Έχουμε ιδρύσει συνέλευση με μεγάλη συμμετοχή και ενωμένοι και αποφασισμένοι, προχωρήσαμε σε διαμόρφωση των αιτημάτων μας.
Κοινή θέση όλων μας είναι πως στις οικονομικές συνθήκες κάτω από τις οποίες μας ζητούν να πληρώσουμε, κανείς μας δεν αντέχει να πληρώσει μετά από τόσες περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις, τόσους φόρους και χαράτσια.
* Αφού ο δήμος έκανε πάνω από 30 χρόνια να ολοκληρώσει την πράξη εφαρμογής δε νομιμοποιείται τώρα να ζητά την εισφορά γης σε χρήμα και μάλιστα με τις σημερινές τιμές.
* Η ρυμοτομία των συγκεκριμένων γειτονιών έχει ολοκληρωθεί, η πλειοψηφία των έργων έχει σχεδιαστεί και έχει εκτελεστεί, επομένως τι ζητά ο δήμος; Να πληρώσουμε αναδρομικά αυτά τα έργα;
* Ήδη προκαλέσαμε Δημοτικά συμβούλια με μαζική παρουσία των κατοίκων ,όπου θέσαμε τα αιτήματα μας και ζητήσαμε:
1. Την επ΄ αόριστον αναβολή της είσπραξης της εισφοράς λόγω οικονομικής αδυναμίας και
2. Μείωση της στο ελάχιστο.
Η στάση του Δήμου ήταν μακριά από τις ανάγκες μας,προφασιζόμενος τον νόμο.Όμως κάτω από την πίεση των κατοίκων έκανε την πρώτη υποχώρηση και συμφωνήθηκε:
Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟ ΤΕΛΙΚΗΣ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΣΕ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ ΤΙΜΗ.
Όμως η συνέπεια στις αποφάσεις του δεν είναι και το βασικό χαρακτηριστικό του και όπως ξεκίνησε από την αρχή με εκβιασμούς, πάλι στην ίδια ρότα συνεχίζει βάζοντας το δίλημμα πως αν συμφωνηθεί χαμηλότερη τιμή, και τελεσιδικήσει, είναι υποχρεωμένος ο δήμος να τα εισπράξει άμεσα.
Ο νομικός σύμβουλος των κατοίκων επιβεβαιώνει ότι κανένας περιορισμός δεν υπάρχει σε αυτό παρά μόνον αν ο δήμος το βεβαιώσει στην εφορία, που επίσης είναι θέμα απόφασης του δημοτικού συμβουλίου. Άλλωστε σε μόλις προηγούμενη ανακοίνωση του δημάρχου βεβαιωνόταν πως αν η απόφαση τελεσιδικούσε δικαστικώς , θα έδινε ο δήμος περιθώριο άλλα 6 έτη για την πληρωμή της εισφοράς.
ΑΥΤΟΑΝΑΙΡΕΙΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ Ο Κ.ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Έχει σκοπό να βάλει σε κίνδυνο τα σπίτια των κατοίκων; Θα ακολουθήσει τις τακτικές των εκβιασμών των κατοίκων με ψευτοδιλήμματα;
ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΛΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ-Ή ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ Ή ΕΝΑΝΤΙΑ ΤΟΥ.
Ας σταματήσει να ειρωνεύεται αυτές τις ανάγκες και να τις απαξιώνει με κουβέντες σαν αυτή που ξεστόμισε στην τελευταία συνάντηση με τους κατοίκους: "είσαστε άξιοι της τύχης σας".
ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ
-ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΣΤΗΝ ΕΥΘΥΝΟΦΟΒΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΤΩΝ ΣΥΝΕΧΩΝ ΕΚΒΙΑΣΜΩΝ-
ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ (4 χρόνια Δήμαρχος το μόνο σημαντικό που έκανε για τους κατοίκους του Καματερού είναι αύξηση των δημοτικων τελών,χορούς και πανηγύρια και το δυσβάσταχτο,χαράτσι της εισφοράς).
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ
-ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕ ΒΑΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ, ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ-ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΕ ΧΡΗΜΑ.
Όλοι μαζί μπορούμε να τους σταματήσουμε.
Καλούμε στον αγώνα και όλους τους κατοίκους του Καματερού που ακόμα δεν εχουν λάβει την εισφορά, (αυτό είναι αποτέλεσμα του αγώνα μας) ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΟΡΙΣΤΕΊ Η ΝΕΑ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ ΤΙΜΗ διότι είναι και δικό τους πρόβλημα.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΝΟΕΜΒΡΗ 11 Π.Μ. ΣΤΟ 8ο ΔΗΜ.ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΤΤΑΛΟΥ
ΤΗΛ.ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
6977787770-6932382349-6947814180-6944349942
ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΤΤΑΛΟΥ–ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου