Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Εκστρατεία ενημέρωσης ενάντια στη διάλυση της δημόσιας περίθαλψης

Συγκέντρωση την Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2014 ώρα 6 μ.μ. στο Δημαρχείο Ιλίου (χάρτης)
Απεργοί γιατροί ΕΟΠΥΥ/Πρωτοβουλία για δημόσια – δωρεάν υγεία
Απευθυνόμαστε σε όλες και σε όλους. Σε εσένα, στον νέο, στον συνταξιούχο, στον μισθωτό, στον αυτοαπασχολούμενο, στον άνεργο, και στη σπάνια περίπτωση του εργαζόμενου και μάλιστα αυτού που αμείβεται!!!
Με μια αυταρχική και δικτατορική «απόφαση» της συγκυβέρνησης Σαμαρά –Βενιζέλου και μια αιφνιδιαστική τροπολογία από τον φασίστα Γεωργιάδη στο νόμο περί ….πλειστηριασμών, προωθείται η διάλυση – κλείσιμο όλων των δομών του ΕΟΠΥΥ [πρώην ΙΚΑ] που υπάρχουν και λειτουργούν – με όλες τις σοβαρές ελλείψεις και αδυναμίες τους – για δέκα εκατομμύρια ασφαλισμένους, μέσα στους οποίους είσαι και ΕΣΥ. Είμαστε ΟΛΟΙ!!! Ήδη οι ανασφάλιστοι ξεπερνάμε τα 3.500.000 εκ.
ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ; ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΑΦΟΡΟΥΝ;

Κλείνοντας τις δημόσιες μονάδες υγείας ανοίγουν ιδιωτικά κέντρα υγείας που ξεφυτρώνουν σα μανιτάρια και ετοιμάζονται να υποδεχτούν τη λεία τους. Η λεία τους είσαι και ΕΣΥ. Είμαστε ΟΛΟΙ!! Είναι από τους 5.500 γιατρούς και 3.400 νοσηλευτές που ουσιαστικά απολύονται αλλά και από τα εκατομμύρια των συνανθρώπων μας που θα αποκλειστούμε από το κεκτημένο δικαίωμα της δημόσιας δωρεάν υγείας. Ακόμη και αυτής της υγείας που όλοι γνωρίζουμε ότι είχε τις σοβαρές ελλείψεις. Μόνο που αντί να την βελτιώσουν, διαλύουν το δημόσιο χαρακτήρα της.
Με τα δυσβάστακτα μέτρα των αλλεπάλληλων μνημονίων –που δεν αντιμετωπίζουν την κρίση αλλά την επιδεινώνουν –οι προηγούμενες όπως και η παρούσα κυβέρνηση έχουν ρημάξει τον λαό και οδηγούν, εμάς και τα παιδιά μας, σε ένα νέο μεσαίωνα. Απειλούν να μας θάψουν στα ερείπια του καταρρέοντος συστήματος τους.
Σε καλούμε, λοιπόν, να δράσουμε όλοι μαζί ενάντια στην ανθρωπιστική –υγειονομική καταστροφή που οξύνεται καθημερινά. Είναι λίγοι, απελπιστικά λίγοι, ενώ εμείς είμαστε πολλοί, πάρα πολλοί. Μπορούμε και πρέπει να τους στείλουμε στα τσακίδια χωρίς επιστροφή, όλους τους διαπλεκόμενους της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας.
ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΙΛΙΟΥ την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17-1-2014 στις 6 μ.μ.
ΔΗΜΟΣΙΑ – ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ , ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΕΟΠΥΥ [ΙΚΑ] ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΑΠΕΡΓΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΕΟΠΥΥ / ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ– ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου