Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας γονέων

Τετάρτη, 14 Μαΐου 2014 στις 11 π.μ.
Έξω από τα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην οδό Θηβών 401
Με κοινή απόφαση τους οι σύλλογοι γονέων του 3ου Γυμνασίου και του 2ου Λυκείου Καματερού καλούν τους γονείς να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνουν στο Γραφείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην οδό Θηβών 401.
Οι γονείς ζητούν την ίδρυση νέου Λυκείου στο Καματερό γιατί το 2ο Λύκειο έχει υπερπληθυσμό μαθητών κι έτσι ο προϊστάμενος του Γραφείου της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εγγράφει κάθε χρόνο μαθητές στο 1ο Λύκειο Καματερού, το οποίο βρίσκεται στο Γεροβουνό.
Η προσέλευση των μαθητών από τον Άτταλο στο Γεροβουνό δεν είναι ασφαλής λόγω της απόστασης και της γεωγραφικής ιδιομορφίας του Καματερού. Επίσης δεν υπάρχει επαρκής συγκοινωνιακή σύνδεση και ούτε προβλέπεται.
Η Δευτεροβάθμια αρνείται με τη δικαιολογία ότι το 1ο Λύκειο χρειάζεται ενίσχυση σε μαθητές. αυτό όμως είναι πρόβλημα του υπουργείου που αυξάνει τον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα. Δεν είναι των γονιών
Οι γονείς θέλουμε νέο σχολείο γιατί έχουμε την άποψη ότι τα παιδιά μας δικαιούνται σχολεία κοντά στο σπίτι τους και όχι χιλιόμετρα μακριά, όπως τη δεκαετία του 50. Επίσης διεκδικούμε ολιγομελή τμήματα για να γίνεται ουσιαστικό μάθημα, επομένως παραπάνω σχολεία για να μπορεί να εκπληρωθεί αυτός ο όρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου