Κυριακή, 25 Μαΐου 2014

Για τον β' γύρο των δημοτικών εκλογών στον Δήμο Αγ Αναργύρων - Καματερού

Οι συνδυασμοί Ανυπότακτη Πόλη, Λαϊκή Συσπείρωση, Ασυμβίβαστη Πορεία και Νέοι Άνθρωποι, που δεν μετέχουν στον β' γύροι εξέδωσαν τις παρακάτω ανακοινώσεις:
ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΠΟΛΗ - Γεωργία Νίκα
Συνδημότη και συνδημότισσα
Θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους συμμετείχαν, εργάστηκαν, στήριξαν και ψήφισαν τον συνδυασμό μας, ξεπερνώντας χίλια δυο εμπόδια και δυσκολίες που επιστράτευσαν «φίλοι» και αντίπαλοι μας. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε, επίσης, όλους εκείνους, που παρότι δεν μας ψήφισαν, εκτιμούν και αποδέχονται τις απόψεις μας, την αγωνιστική μας δράση, τη συνολική μας στάση στα τοπικά όσο και στα ευρύτερα ζητήματα.
Η για πρώτη φορά συμμετοχή μας στις εκλογές, παρά τα εμπόδια που ορθώνει ο Καλλικράτης, κατέγραψε ένα εκλογικό αποτέλεσμα 729 ψήφων (2,78%) και μιας έδρας στο δημοτικό συμβούλιο Αγίων Αναργύρων – Καματερού, που την καταλαμβάνει η επικεφαλής του ψηφοδελτίου μας Γεωργία Νίκα.

Πιστεύουμε ότι, δεν πρόκειται για ψήφους ανάθεσης, αλλά διάθεσης ώστε όλοι μαζί να πάμε τους συλλογικούς αγώνες ένα βήμα πιο μπροστά. Δεσμευόμαστε ότι η έδρα μας στο δημοτικό συμβούλιο θα είναι η φωνή των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, η φωνή κάθε δίκαιου αγώνα και διεκδίκησης. Θα τεθεί στη διάθεση των κινημάτων της περιοχής για την οργάνωση των αγώνων, μόνη δύναμη και ελπίδα για τη συνέχεια.
Ο συνδυασμός του Νίκου Σαράντη ενώ το 2010 είχε εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή, στις εκλογές της 18ης του Μάη έχασε κοντά τις 10 μονάδες, εισπράττοντας έτσι μια σημαντική αποδοκιμασία ως ο δήμαρχος των μνημονίων, πειθήνιο όργανο των εντολών της κυβέρνησης και της Ε.Ε., εκφραστής και υπερασπιστής των πιο αντιλαϊκών επιλογών (π.χ. χαράτσια) της φορομπηξίας, του ρουσφετιού, των εκβιασμών, των απειλών, της εξαγοράς συνειδήσεων κ.ά. Είναι ο δήμαρχος που εκλέχτηκε πρόεδρος των δημάρχων της Αττικής με την υποστήριξη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ).
Η «Ανυπότακτη Πόλη» πιστεύει ότι είναι ανάγκη να μαυριστεί – αποδοκιμαστεί ο δήμαρχος των μνημονίων Νίκος Σαράντης.
Θετικό είναι που η «Ασυμβίβαστη Πορεία» που εκφράζει την ευρύτερη δεξιά στην περιοχή μας δεν έπεισε τους συνδημότες ούτε με την δήθεν ανεξαρτησία της ούτε με το λαϊκισμό της.
Όσο για τους «Νέους Ανθρώπους», είναι ένας συνδυασμός άνευ περιεχομένου που εμφανίστηκε όπως τα ποτάμια και οι ελιές, «ένα άδειο πουκάμισο» δηλαδή.
Απέναντι στον συνδυασμό του Σαράντη οι δυο συνδυασμοί της αριστεράς, φάνηκαν ανίκανες να αντιπαλέψουν τους εκφραστές της αντιλαϊκής πολιτικής.
Η Λαϊκή Συσπείρωση, παρότι το 2010 είχε λάβει το 24% περίπου και είχε εκλέξει 7 δημοτικούς συμβούλους «απουσίασε» όλη την προηγούμενη περίοδο από τις γειτονιές μας και όπου εμφανίστηκε, το έκανε ως ΚΚΕ κι αυτό μόνο για τις όποιες κομματικές «ανάγκες». Γι’ αυτό και υποχώρησε κατά 9 μονάδες, έχασε δηλαδή πάνω από το 1/3 των δυνάμεων της συγκριτικά με το 2010. Στην προεκλογική δε περίοδο, η τακτική που ακολούθησε ήταν φωτοτυπία αυτής του κεντρικού επιπέδου, συνθηματική αντιπαράθεση και περιχαράκωση στις δυνάμεις του.
Ο συνδυασμός του ΣΥΡΙΖΑ στον αντίποδα του ΚΚΕ, κινήθηκε προγραμματικά στα πλαίσια της διαχείρισης και του ευρωμονόδρομου, κάνοντας μια πολυδάπανη προεκλογική εκστρατεία, κομματικο-προσωποκεντρική, ξένη προς την κουλτούρα της αριστεράς, χρησιμοποιώντας παλιές φθαρμένες συνταγές: υποσχεσιολογία, εμπόριο ελπίδας, σκανδαλολογία, καλλιεργώντας παράλληλα αυταπάτες για μια «καλύτερη διαχείριση». Στα αρνητικά του προστίθενται η lifestyle εμφάνιση, το «χάιδεμα» της εκκλησίας (και με επίκληση της υποστήριξης Μητροπολίτη!) σε συνδυασμό με το περιμάζωμα των κάθε λογής γυρολόγων, αναξιόπιστων και ιδιοτελών προσώπων της πολιτικής (φανερά ή κρυφά).
Εμείς δεν ταυτίζουμε τους δύο υποψηφίους του β΄γύρου, ούτε και ταυτιζόμαστε με κανέναν από αυτούς, όπως επιβάλλει το καλπονοθευτικό σύστημα αναγκάζοντάς και εγκλωβίζοντας τους δημότες να επιλέξουν διαχειριστή.
Καταγγέλλουμε αυτόν τον καλπονοθευτικό νόμο που εκτός από τα εκβιαστικά διλλήματα, ταυτόχρονα υφαρπάζει έδρες από τους υπόλοιπους συνδυασμούς δημιουργώντας μια νόθα πλειοψηφία, δημιουργώντας μια κατεστημένη κατάσταση στο δημοτικό συμβούλιο όπου κανένα ζήτημα δεν συζητιέται επί της ουσίας. Διότι έχοντας την ντε-φάκτο πλειοψηφία, δεν μπαίνει στο κόπο ούτε να σκεφτεί ούτε να μιλήσει κάθε σύμβουλος της πλειοψηφίας, καταντώντας την λειτουργία του Δημοτικού συμβουλίου σε μια καρικατούρα δημοκρατικής διαδικασίας. Ο αγώνας μας για δημοκρατικές ελευθερίες είναι και αγώνας για την απλή αναλογική που κοντεύει να ξεχαστεί.
Κάνουμε ανοιχτό κάλεσμα για ανατρεπτική κοινή δράση της αριστεράς σε ένα ανασυγκροτημένο εργατικό και λαϊκό κίνημα που θα διεκδικεί την ενωτική συστράτευση των εργαζομένων για ανατροπή της αντεργατικής επίθεσης και δεν θα περιορίζεται σε πολιτική διαμαρτυρία, αλλά ούτε και προς κοινοβουλευτική εξαργύρωση.
Καλούμε τις δυνάμεις της αριστεράς και τους αγωνιστές να συμβάλουμε στη δημιουργία λαϊκών θεσμών στη γειτονιά, στη συγκρότηση ενός μαζικού κινήματος ανατροπής, απαίτηση των δύσκολων καιρών που ζούμε. Μπροστά στην επίθεση που δεχόμαστε, μόνο ενωτικά και μέσα από ενιαιομετωπικές διαδικασίες όσων αγωνίζονται στο ίδιο ταξικό στρατόπεδο και παρά τις διαφορές, μπορούμε να δώσουμε προοπτική νίκης στην αντίσταση. Ο αγώνας για την ανατροπή αυτού του συστήματος και των μέτρων για την διάσωσή του, κόντρα σε εργατικές κατακτήσεις δεκαετιών περνά μέσα από αγώνες, εκεί όπου ζούμε, δουλεύουμε και αναπνέουμε.Μαζί λοιπόν για μια κοινή ανατρεπτική δράση.
Τέλος, θέλουμε να κάνουμε καθαρό ότι η «Ανυπόταχτη Πόλη», όποια και αν είναι η επόμενη δημοτική αρχή, ανεξάρτητα από προθέσεις, θα σταθεί ενάντια σε κάθε απόπειρα εφαρμογής αντιλαϊκών μέτρων, ή αποφάσεων που θα λαμβάνονται ερήμην των κατοίκων. Θα είμαστε μαζί, με όποιον συμβάλλει στη συγκρότηση κινήματος κόντρα στην καπιταλιστική βαρβαρότητα.
Για μας οι πραγματικοί αγώνες θα δοθούν στον γ’ γύρο. Στον γύρο της ρήξης και της ανατροπής, της κοινής δράσης και των ανατρεπτικών αγώνων.
Στα πρώτα αιτήματα πάλης μας, για μια αξιοπρεπή ζωή σε μια ανθρώπινη πόλη, διεκδικούμε να παρθούν μέτρα για την άμεση ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων, αναφέροντας ενδεικτικά:
  • H κατάργηση των δημοτικών τελών για τους οικονομικά αδύνατους και η μείωση τους για τα λαϊκά στρώματα στην προοπτική κατάργησής τους.
  • H κάλυψη των αναγκών σε υποδομές (παιδείας, υγείας, πρόνοιας, αποχέτευσης ομβρίων, καθαριότητας, κ.α).
  • Κανένα πέρασμα δημόσιων χώρων σε ιδιώτες (βλέπε Πάρκο Τρίτση).
  • O τερματισμός της χρήσης ελαστικών εργασιακών σχέσεων και της διαθεσιμότητας-κινητικότητας στους δήμους.
  • H λειτουργία του δήμου χωρίς ξεχωριστά νομικά πρόσωπα με το πέρασμα όλων και του προσωπικού τους στο δήμο.
  • H αποδοχή όλων των νηπίων στους παιδικούς σταθμούς χωρίς τροφεία Nα γίνει αποδεκτό το αίτημα των κατοίκων του Αττάλου κ.α.. 
Δεν έχουμε αυταπάτη ότι μπορεί στην φυλακή του Καλλικράτη και υπό την επιτροπεία του Παρατηρητηρίου των ΟΤΑ, μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή διαχείριση στον Δήμο.
Δεν έχουμε, καμιά, μα καμιά αυταπάτη, πως μπορούμε να κοντραριστούμε με τα μεγάλα συμφέροντα και να βελτιωθεί η ζωή μας, χωρίς αγώνα και μαζική συλλογική δράση.
Ενάντια στο σφαγείο κυβέρνησης, ΔΝΤ, Ε.Ε. και των τοπικών εκφραστών τους.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ (ΚΚΕ) - Δημ. Κατσαντώνης
Καλούμε το λαό των Αγίων Αναργύρων-Καματερού να αποδοκιμάσει τη λογική του μικρότερου κακού που πάντα οδηγεί στο μεγαλύτερο κακό
Χαιρετίζουμε όλους εσάς που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμα του ΚΚΕ και ψηφίσατε τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης.
Σας καλούμε, όπως καλούμε και κάθε εργαζόμενο, αυταπασχολούμενο, άνεργο, νέο, να εκφράσετε την καταδίκη σας στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της Ε.Ε. και στα κόμματα που τη στηρίζουν, με ενίσχυση του ΚΚΕ και στις ευρωεκλογές.
Τα ψηφοδέλτια που στήριξε το ΚΚΕ σε όλες τις περιφέρειες της χώρας σημείωσαν σημαντική παρουσία και άνοδο σε σχέση με την εκλογική δύναμη του κόμματος στις εκλογές του Ιούνη του 2012.
το δήμο μας, το δημοτικό ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης συγκέντρωσε ποσοστό 15,08% και το περιφερειακό ποσοστό 14, 72%.
Ο εκλογικός νόμος με το β' γύρο στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές νοθεύει την επιλογή του λαού και πρέπει να καταργηθεί.
Καλούμε το λαό των Αγίων Αναργύρων-Καματερού να αποδοκιμάσει τη λογική του μικρότερου κακού που πάντα οδηγεί στο μεγαλύτερο κακό.
Στο Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού να καταδικαστεί η αντιλαϊκή διοίκηση Σαράντη και η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής το Γ.Κομματά.
Στην Περιφέρεια να καταδικαστεί ο εκλεκτός της συγκυβέρνησης Γ.Σγουρός και η υποψήφια της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ Ρ.Δούρου.
Όλοι τους υιοθετούν την αντίληψη του ευρωμονόδρομου και την υπηρετούν στην περιφερειακή και τοπική διοίκηση. Παρά τις επιμέρους διαφορές τους, στηρίζουν τη λυκοσυμμαχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το σάπιο εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα.
Απομονώνουμε τη ναζιστική Χρυσή Αυγή. Η εγκληματική της δράση προκύπτει από τη ναζιστική της ιδεολογία. Είναι πολλές οι αποδείξεις σήμερα ότι είναι τσιράκια των αφεντικών. Το σύστημα τους στηρίζει για να τους αξιοποιεί σε βάρος του λαού.
Mην ξεχνάς την πείρα σου. Κυβερνήσεις άλλαξαν, οι πολιτικές τους όμως έμειναν. Το θέμα είναι να ανατραπούν αυτοί που εκμεταλλεύονται τον ιδρώτα και τον πλούτο του λαού. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τους γνωρίσαμε μέσα από τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα τους, δεν πρόκειται να αλλάξουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε θέλει ούτε μπορεί να γίνει δύναμη ανατροπής.
Κάνε τώρα το βήμα. Ψήφισε-δυνάμωσε το ΚΚΕ.

ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΗ ΠΟΡΕΙΑ - Νίκος Νταηλάκης
Ευχαριστούμε τους συναγωνιστές και φίλους της παράταξής μας για τον μεγάλο, δύσκολο, αλλά καθαρό και άδολο αγώνα που έδωσαν συστρατευόμενοι δίπλα μας.
Ευχαριστούμε όλους εσάς που μας τιμήσατε με την εμπιστοσύνη και την ψήφο σας. Η ανεξάρτητη δημοτική παράταξή μας πολεμήθηκε με λύσσα από όλους όσους κατάντησαν την πόλη μας στα σημερινά της χάλια.
Η σημερινή διοίκηση του δήμου μας φέρει το κύριο βάρος για την μηδενική ανάπτυξη της πόλης μας. Τέλος στην υποβάθμιση είναι για μας αδύνατον να συμβεί με διοίκηση Σαράντη. Καλούμε τους συνδημότες μας να απομακρύνουν με την ψήφο τους την Κυριακή 25η Μαΐου 2014 την πλήρως αποτυχημένη παράταξη Σαράντη από τη διοίκηση του Δήμου.
Ενημερώνουμε τους συνδημότες μας ότι, στις επαφές που είχαμε μετά την 18η Μαΐου 2014 με τους εκπροσώπους της «Αλληλεγγύης», μοναδική μας επιδίωξη υπήρξε η αποδοχή των κρυστάλλινων θέσεων της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής μας παράταξης, με γνώμονα το συμφέρον της πόλης και μόνον. Δεν υπήρξαν σημαντικά αποτελέσματα.
Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας απαρασάλευτα προσηλωμένοι στις θέσεις και το πρόγραμμά μας.

ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ - Χρήστος Παϊσόπουλος
Ως επικεφαλής και εκ μέρους όλων των μελών του Συνδυασμού "Νέοι Άνθρωποι",θα ήθελα να ευχαριστήσω ειλικρινά και από καρδιάς,όλους εκείνους που στήριξαν με την ψήφο τους όχι απλά το Συνδυασμό μας αλλά ουσιαστικά το πρωτόγνωρο εγχείρημα των νέων ανθρώπων του Δήμου μας,να συμμετέχουν αυτόνομα στις Δημοτικές Εκλογές,χωρίς να βρίσκονται υπό τη "σκέπη" σχηματισμών διαφόρων αποχρώσεων ή συνθέσεων.
Όλα αυτά με: - ένα ψηφοδέλτιο 25 ατόμων(συμβολικά όσα τα μέλη της Διοίκησης του Δημοτικού Συμβουλίου και σε αντίθεση με τα λοιπά πολυάριθμα ψηφοδέλτια των υπολοίπων παρατάξεων) -προεκλογική εκστρατεία μόλις 11 ημερών - πολύ μικρό προυπολογισμό Χωρίς αφισορύπανση και με πολιτικό πολιτισμό όπως αυτός σηματοδοτήθηκε με την έλλειψη κατηγοριών και αντεγκλήσεων!
Το τελικό αποτέλεσμα δεν θα είχε επιτευχθεί αν δεν υπήρχατε όλοι εσείς που πιστέψατε στο πραγματικά νέο και πραγματικά ανεξάρτητο,δίνοντας τη δυνατότητα να κάνουμε πράξη το αυτονόητο: "ΝΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ,ΝΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ"
Επειδή όμως οι εκλογές συνεχίζονται για τους δύο πρώτους Συνδυασμούς του πρώτου γύρου,ως "Νέοι Άνθρωποι" και πάντα με γνώμονα το καλό της πόλης μας,που άλλωστε αποτελεί θεμελιώδη αξία μας,ευχόμαστε καλή επιτυχία και προσδοκούμε μια"αναμέτρηση" που θα κινηθεί στα πλαίσια του πολιτικού πολιτισμού που εισαγάγαμε για πρώτη φορά με έλλειψη αντεγκλήσεων και αρνητικών χαρακτηρισμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου