Σε ανακοίνωση για το πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» η Κομματική Οργάνωση Αττικήςτου ΚΚΕ τονίζει:
«Εικόνα εγκατάλειψης παρουσιάζει ακόμη μια χρονιά το πάρκο Τρίτση, αποτέλεσμα της πλήρους απουσίας έστω και της στοιχειώδους κρατικής χρηματοδότησης. Είναι χαρακτηριστικό πως δεν διασφαλίζεται ούτε καν αυτή η μισθοδοσία των μόλις 4 (!!!) υπαλλήλων που διαθέτει ο φορέας διαχείρισης του Πάρκου, οι οποίοι πράγματι υπερβάλλουν εαυτόν, αλλά όπως είναι λογικό δεν μπορούν να εκπληρώσουν ούτε τις βασικές απαραίτητες εργασίες.
Επίσης, πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το καλοκαίρι φανέρωσαν τον μεγάλο κίνδυνο που υπάρχει λόγω του ότι η κατάσταση έχει αφεθεί στην ουσία στην τύχη της, υπάρχει απουσία σχεδιασμού πυροπροστασίας.
Στην οριακή κατάσταση που έχει φτάσει η ίδια η ύπαρξη του Πάρκου Τρίτση, ο Φορέας διαχείρισης απάντησε με «προσκλήσεις ενδιαφέροντος για νέες εμπορικές χρήσεις». Δηλαδή με απλά λόγια, ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση όλου ή κομματιών του Πάρκου.

Η σημερινή απαράδεκτη κατάσταση δεν είναι φυσικά τυχαία, ούτε οφείλεται σε κάποια ανικανότητα των σημερινών ή των χθεσινών υπευθύνων. Είναι αποτέλεσμα των πολιτικών επιλογών των εκάστοτε κυβερνήσεων, του υπουργείου Περιβάλλοντος, όπως και διαχρονικά των διοικήσεων του πάρκου. Επιλογές που σημαία τους έχουν την εμπορευματοποίηση παράλληλα με την σταθερή υποβάθμιση ως εγκατάλειψη του πάρκου, για να παραδοθεί ως ώριμο φρούτο σε ιδιώτες, στα τρωκτικά των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, σε άλλους καλοθελητές που θέλουν να βγάλουν κέρδος.
Οι διοικήσεις των δήμων Ιλίου και Αγίων Αναργύρων - Καματερού εμφανίζονται ως «σωτήρες» του πάρκου. Μάλιστα οι τελευταίες εξελίξεις μιλούν για πέρασμα της αρμοδιότητας λειτουργίας του πάρκου Τρίτση στον ΑΣΔΑ (Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αθήνας) που αποτελείται από τις διοικήσεις των δήμων της Δυτικής Αθήνας. Το «ζουμί» της υπόθεσης βεβαίως βρίσκεται στο ότι η χρηματοδότηση παραπέμπεται για κάποια χρόνια στο αμφίβολο ΕΣΠΑ, ενώ οφείλουμε να επισημάνουμε πως δεν μπορούμε να έχουμε καμία εμπιστοσύνη σε διοικήσεις που είναι «πρωταθλήτριες» στη λογική της ανταποδοτικότητας - εμπορευματοποίησης σε όλους τους κρίσιμους τομείς της λειτουργίας των δήμων.
Το ΚΚΕ βρίσκεται στην αντίπερα όχθη όσων αντιμετωπίζουν και το περιβάλλον ως εμπόρευμα, όσων βλέπουν τους ελεύθερους χώρους ως μελλοντική λεία για τα επιχειρηματικά τους σχέδια. Όσων πίνουν νερό στον ευρωμονόδρομο όπως το κυβερνητικό μπλοκ (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ) που μιλάει απροκάλυπτα για νέα πηγή κερδοφορίας για το κεφάλαιο μέσα και από το περιβάλλον, αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ που πίσω από τις δήθεν οικολογικές του ευαισθησίες αποδέχεται όλη την αντιδραστική και αντιλαϊκή λογική της ΕΕ.
Το ΚΚΕ θα συνεχίσει, θα συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις στην οργάνωση της πάλης του λαού των Δυτικών συνοικιών της Αθήνας για την υπεράσπιση του πάρκου Τρίτση. Το Πάρκο Τρίτση αποτελεί το μεγαλύτερο πνεύμονα πρασίνου μέσα στην Αθήνα. Αποτελεί πραγματική ανάσα ζωής για τους εργάτες, τη νεολαία της Δυτικής Αθήνας.
Απαιτούμε να αποδοθεί για ελεύθερη και δωρεάν χρήση ως χώρος πρασίνου, αναψυχής, πολιτισμού και αθλητισμού.
Να σταματήσει κάθε άμεση ή έμμεση συζήτηση για ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση.
Το πάρκο δημιουργήθηκε και κυρίως προστατεύτηκε με τους αγώνες του λαού της περιοχής. Η περιφρούρηση του χαρακτήρα του αποτελεί και σήμερα υπόθεση του λαϊκού κινήματος που διεκδικεί
  • Επαρκή, πλήρη και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Έκτακτη χρηματοδότηση για την κάλυψη των πολύ άμεσων αναγκών.
  • Πρόσληψη επαρκούς μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, ώστε να εξασφαλίζεται η λειτουργία, η συντήρηση και η φύλαξη του χώρου.
  • Ολοκληρωμένο σχέδιο πυροπροστασίας. 
  • Πάρκο κλειστό στα επιχειρηματικά συμφέροντα, ανοιχτό στο λαό»
Πηγή:902.gr