Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Στο Δημοτικό Συμβούλιο η παραχώρηση Πάρκου Τρίτση στον ΑΣΔΑ

Από παράσταση διαμαρτυρίας για το Λούνα πάρκ
στον πρόεδρο του Φορέα Γ Μιχαλόπουλο
Στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίων Αναργύρων -Καματερού, 26 Σεπτεμβρίου 2014, στις 7 μ.μ. το μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης είναι "Συζήτηση και λήψη απόφασης για το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης “ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ”.
Στο συμβούλιο θα συζητηθούν οι εξελίξεις που είχαμε μετά τη νομοθετική ρύθμιση του Υπ. Περιβάλλοντος, με την οποία μεταβιβάζεται η κυριότητα και η διαχείριση του Πάρκου στον ΑΣΔΑ, χωρίς, όμως, να εξασφαλίζεται και η χρηματοδότησή του. Ενώ προβλεπόταν να χρηματοδοδτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό (που κι αυτό δεν υλοποιείτο), με την ρύθμιση που ψηφίστηκε ως τροπολογία fast track, η υποχρέωση αυτή του υπουργείου παύει να υπάρχει. Αντ' αυτού το ΥΠΕΚΑ θα επιδιώξει να δοθούν κάποια προγράμματα μέσω ΕΣΠΑ κι αυτά για μόνο πέντε χρόνια.
Η Ανοιχτή Συνέλευση για το Πάρκο, καλεί σε μαζική παρουσία στη συνεδρίαση τουΔημοτικού Συμβουλίου για συνέχιση του αγώνα και με απίτηση:
Να διαφυλαχτεί ο δημόσιος χαρακτήρας του Πάρκου, με άμεση κρατική χρηματοδότηση και καμμία εμπορευματική δραστηριότητα.
Να γίνει διαχειριστικός έλεγχος για όλα τα προηγούμενα χρόνια
ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΎΝ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ
ΝΑ ΑΝΑΚΤΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΔΙΩΧΤΟΥN ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ
ΠΑΡΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ
Ταυτόχρονα να επειδιωχθεί, να ξηλωθεί άμεσα το Λούνα Παρκ, το οποίο εγκαταστάθηκε πρόσφατα διότι καμμία σχέση με το περιβάλλον δεν έχει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου