Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Τα σκουπίδια του Ποδηλατοδρόμου και τα «σκουπίδια» - πολιτική της Δημοτικής Αρχής

Γράφει ο Νεοκλής Κακός
Την Κυριακή 23/11 στις 11 το πρωί διάλεξε η Δημοτική Αρχή, δημοτικοί σύμβουλοι και παρατρεχάμενοί της για να μαζέψουν τα σκουπίδια στο ποδηλατοδρόμιο. Φυσικά, όπως συνηθίζουν, έβγαλαν και τις ανάλογες selfies που επιμελώς «ανέβασαν» στο Διαδίκτυο για την επιτυχία της δραστηριότητάς τους αυτής.
Την ίδια ώρα, όμως, γινότανε συγκέντρωση των κατοίκων του Καματερού, που επλήγησαν από τις πλημμύρες, ζητώντας άμεση αποζημίωση και κονδύλια για αντιπλημμυρικά έργα. Φυσικά, κανένας δημοτικός σύμβουλος της Δημοτικής Αρχής δεν εμφανίστηκε. Οι αγώνες των κατοίκων δεν ενδείκνυνται για τις δημόσιες σχέσεις του Δήμου.

Τι κι αν πλημμυρίζει το μισό Καματερό, καταστρέφονται περιουσίες και τα σχολεία μετατρέπονται σε πισίνες... Φταίει η ένταση της βροχόπτωσης, η γραφειοκρατία της Περιφέρειας, των Υπουργείων, αλλά, ποτέ η σημερινή «αγωνιστική» Δημοτική Αρχή που διοικεί την τελευταία 10ετία.
Τι κι αν ξεφυτρώνουν παντού κεραίες που βλάπτουν σοβαρά την υγεία των κατοίκων... Για τον Δήμο, αν είναι «νόμιμες», δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Προφανώς όταν είναι νόμιμες δεν βλάπτουν τους κατοίκους, αλλά ούτε και τα κέρδη των εταιρειών.
Τι κι αν έχουν υποβαθμιστεί οι πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες και προσλαμβάνουν εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας... Ο Δήμος και πάλι έχει τη λύση! Αυξάνει ανταποδοτικά τις συνδρομές σε αυτές τις δραστηριότητες. Ας πληρώσουν οι πολίτες τα σπασμένα. Η πλειοψηφία της δημοτικής αρχής, που ακολουθεί την πολιτική της κυβέρνησης των μνημονίων, που ρίχνει όλα τα βάρη στις πλάτες του λαού, μας λέει ότι ο Οργανισμός πρέπει να λειτουργεί ανταποδοτικά. Ταυτόχρονα, ακόμα κι αυτά που θα μπορούσε να παρέχει δεν τα κάνει, αποκρύπτοντας ότι η επιχορήγηση του Δήμου προς τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Παιδείας (ΟΠΑΠ – όνομα κι αυτό) δεν έγινε όπως έπρεπε. Με απλά λόγια, χρήματα των Δημοτών, από τα Δημοτικά Τέλη και τους υπέρογκους φόρους, ενώ θα έπρεπε να γυρίζουν πίσω στην κοινωνία, προσφέροντας δωρεάν αυτές τις παροχές δεν δίνονται στον Οργανισμό.
Τι κι αν καθυστερούν να πάρουν τα παιδιά στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, λόγω έλλειψης προσωπικού... Ο Δήμος προχώρησε στις διαδικασίες πρόσληψης μόλις στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο (και φυσικά όχι σε μόνιμο προσωπικό). Θα τα πάρουν πιθανόν τέλος του χρόνου. Οι γονείς θα ταλαιπωρηθούν, αλλά θα κάνουμε οικονομία στον Δήμο και θα έχουμε ισοσκελισμένο προϋπολογισμό. Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ σε όλο του το μεγαλείο.
Μπορεί σήμερα οι δημοτικοί σύμβουλοι και οι φίλοι τους να μάζεψαν τα σκουπίδια στο ποδηλατοδρόμιο, αλλά στάθηκαν ανίκανοι, για παράδειγμα, να στείλουν συνεργείο για να καθαρίσει τον εξωτερικό χώρο του 11ου Δημοτικού σχολείου Αγ. Αναργύρων από σπασμένα γυαλιά που βρίσκονταν εκεί από την πρώτη μέρα έναρξης της σχολικής χρονιάς. (Τα καθάρισε μια μητέρα με δική της πρωτοβουλία). Παρόλα αυτά πληρώνουμε αυξημένα δημοτικά τέλη!!!
Μια Δημοτική Αρχή, η οποία εφαρμόζει την πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ, που ο μισός εκλογικός δήμος ήθελε να τη στείλει στη σύνταξη, δεν μπορεί και δεν θέλει να δώσει λύσεις στα καθημερινά προβλήματα των εργαζομένων και ανέργων δημοτών.
Μια Αντιπολίτευση που ονειρεύεται και αναμένει την κυβέρνηση της Αριστεράς (που στην πορεία έγινε Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας) οδηγεί τον κόσμο στους καναπέδες και στην αγωνιστική απραξία. ΑΥΤΟΙ δενμας αξίζουν.
Κι όμως, τον τελευταίο χρόνο αναπτύσσεται στον Δήμο μια σειρά αγωνιστικών κινητοποιήσεων, όπου οι δημότες παίρνουν πρωτοβουλίες για τα προβλήματα στις γειτονιές. Πρωτοστάτησαν στους αγώνες ενάντια στον υποσταθμό της ΔΕΗ στα Μυκονιάτικα, στις κεραίες του θανάτου (Σαλίγκαρο – Αλεξάνδρας), στους απολυμένους σχολικούς φύλακες, στην εμπορευματοποίηση του Πάρκου, στους εργαζόμενους με τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, στην αγωνία των πλημμυροπαθών, στον ηρωικό αγώνα των παιδιών μας ενάντια στο Νέο Λύκειο και στην καταστολή-τρομοκρατία αστυνομίας, εισαγγελέων και δημοτικών συμβούλων.
Όλοι αυτοί οι αγώνες έχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά: Στηρίζονται και αναπτύσσονται μέσα από γενικές συνελεύσεις και αυτενέργεια των κατοίκων, ανεξάρτητα κομματικών τοποθετήσεων. Έχουν διεκδικήσεις μέσα από πολλές μορφές αγώνα. Αναδεικνύουν ως βασικούς υπευθύνους την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και τους τοπικούς εκφραστές της, τη σημερινή Δημοτική Αρχή.
Όλοι αυτοί οι αγώνες είναι και η μοναδική ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ που φοβάται η Δημοτική Αρχή και που θα φέρει ουσιαστικές νίκες και λύσεις στην καθημερινότητά μας.
Στις δημόσιες σχέσεις του Δήμου και των συνοδοιπόρων του, σηκώνουμε τη σημαία ΤΟΥ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΥ ΑΓΩΝΑ για κερδίσουμε τη ζωή που μας αξίζει και όχι αυτήν που μας προσφέρουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου