Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

ΓΙΑ ΤΟ ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ

Από αναγνώστη του blog μας λάβαμε το παρακάτω mail:

Παρατήρησις για το βιβλίο η πόλη των Αγίων
Συγκεκριμένα στη σελίδα 289 όσον αφορά την ποδοσφαιρικήν ομάδα
Αναφέρει ο κύριος Ανδρέας Μηλιώνης ότι η καλύτερη ομάδα της δεκαετίας το 1960, οι παίχτες κορμός της ομάδας Τερζής και Ζουζανέας οι οποίοι ήλθαν το 1967 μετά τη συγχώνευση των τριών ομάδων.
Αναφέρει τον Νίκον Παπαθωμάν αργότερα στη δεκαετία όταν ο παίχτης αυτός από το 1962 μέχρι το 1969 ανέβασε την ομάδα 3 κατηγορίες σκοράροντας κατά βούλησιν. Μάλιστα οι αθλητικές εφημερίδες δεν έγραφαν ΓΣΑΑ - ΠΑΟ ΡΟΥΦ 6-2 αλλά Παπαθωμάς - Ρουφ 5-2, αυτό ένα παράδειγμα. Ο σύλλογος έκανε όνειρα για τα χρήματα που θα έπαιρνε από τη μεταγραφή του σε επαγγελματική ομάδα (το ποσόν που ζητούσαν ήταν υπερβολικό) για την εποχή εκείνη. Όταν έφυγε για την Αμερική ο σύλλογος τον τίμησε με χρυσό μετάλλιο (ποιος άλλος ποδοσφαιριστής ετιμήθει κατά τέτοιο τρόπο).
Εστάλει έγχρωμη φωτογραφία της ομάδας (μωβ-μπλε) που κατά τη γνώμην του ΓΣΑΑ ήταν η καλύτερη ενδεκάς δεν τυπώθηκε, επίσης φωτογραφία όταν ο γενικός αρχηγός Τσουγκράνης έδινε το μετάλλιον στον Νίκο Παπαθωμά.
Τελευταία παρατήρησις όσον αφορά τον καλύτερον παίχτη των Αγίων (Νίκο Μαυρομάτη), πως είναι δυνατόν, όταν αυτός έπαιξε 1 με 1½ χρόνο στην ομάδα μετά την συγχώνευση το 1967.
Σας ευχαριστώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου