Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

ΤΟ ΚΑΦΕΔΑΚΙ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

Για το αναψυκτήριο γράψαμε προ ημερών, όπου σχολιάζαμε τα στελέχη της δημοτικής αρχής που «...απολαμβάνουν το καφεδάκι τους στον κυρίως χώρο (ΧΩ10), όπου ο ελληνικός καφές σερβίρεται με 2,40€, χωρίς την ενοχλητική παρουσία των συνταξιούχων ή άλλων πληβείων οι οποίο μπορούν να τον πιουν πληρώνοντας 1€ στο δευτερεύοντα χώρο (ΧΩ11) τον επονομαζόμενο ως «παραδοσιακό καφενείο». Πιστεύαμε ότι εμμέσως θα καταλάβαιναν το σχόλιο και ίσως συγκινιόντουσαν.
Χοντρά πετσιά ετούτοι οι νεοφιλελεύθεροι....
Τους τα «ψάλλει» όμως κι απ’ την καλή κι απ’ την ανάποδη όχι κάποιος που είναι αντίθετος με την παραχώρηση της πλατείας αλλά ένας θιασώτης του νέου και μεγάλου γυάλινου θαύματος των Αγίων Αναργύρων, ο εκδότης της εφημερίδας "Ενεργός Πολίτης" κ. Μπολώτας.
Για διαβάστε ολόκληρο το άρθρο που αφιερώνει για το "καφεδάκι των συνταξιούχων":

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ
Προσβλητική και ρατσιστική συμπεριφορά του Δήμου μας και των Ενοικιαστών του Αναψυκτηρίου στους συνταξιούχους και απόμαχους της ζωής

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο της χρονιάς, πριν την έναρξή του, ρωτήσαμε τον Πρόεδρο εάν ξέρει πόσο πληρώνουν οι δημότες τον ελληνικό καφέ στο καινούργιο «Βούκινο» και του δείξαμε δύο αποδείξεις λιανικής για καφέ που σερβιρίσθηκε και στις δύο αίθουσες. Για τον ίδιο ελληνικό καφέ, η τιμή είναι διαφορετική. Στη μία σερβίρεται με 1 € και στην άλλη αίθουσα με 2,40 € (διαφορά 140% περισσότερο).
Ανέλαβε να μας απαντήσει ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της ΓΑΙΑ Α.Ε. κ. Δρόσος Γεώργιος και υπεύθυνος για όλα όσα συνέβησαν μέχρι σήμερα στο «Βούκινο» και για όσα θα συμβούν και στο μέλλον και βέβαια μη εξαιρουμένου του κ. Δημάρχου, κύριου υπεύθυνου. Η απάντηση, μας κατέπληξε: «Οι συνταξιούχοι μπορούν να πίνουν τον καφέ τους στη μικρή αίθουσα και θα πληρώνουν 1 €. Στη μεγάλη αίθουσα ο καφές έχει ορισθεί 2,40 € για όλους.
Αυτό το «φιρμάνι» μας άφησε άναυδους.
Κύριε Πρόεδρε της Α.Ε.,
Ποιος σας είπε ότι έχετε δικαίωμα να ξεχωρίζετε τους πολίτες σε «κατηγορίες» μ' αυτόν τον «ρατσιστικό» τρόπο; Όταν μάλιστα υπάρχουν επίσημα έγγραφα του Δήμου που γράφουν ότι «η τιμή του ελληνικού καφέ θα παραμείνει 1 ευρώ για διευκόλυνση των χαμηλοσυνταξιούχων της πόλης μας»;
Και ακόμη η πρόσφατη δήλωση του κ. Δημάρχου προς τους Δημοτικούς Συμβούλους που επιβεβαίωσε και προφορικά τα παραπάνω.
Η αξιοπιστία των αιρετών αρχόντων της πόλης μας σε ποιά μακρινή χώρα ταξιδεύει;
Και μια όχι αφελής, αλλά πολύ σοβαρή απορία: Η αναγνώριση των προσβλητικά απαξιωθέντων συνταξιούχων με ποιό τρόπο θα γίνεται; Πολύ... δύσκολο πρόβλημα. Η εφημερίδα μας έχει να σας προτείνει αποτελεσματικούς τρόπους προς αντιμετώπιση του. Να καθιερώσετε, οι προσερχόμενοι συνταξιούχοι για καφέ να φέρουν στο αριστερό χέρι ΠΕΡΙΒΡΑΧΙΟΝΙΟ που να γράφει «Είμαι συνταξιούχος».
Και επειδή υπάρχει κίνδυνος το περιβραχιόνιο να πηγαίνει από χέρι σε χέρι, και σε μη συνταξιούχους, να καθιερώσετε την αποτελεσματική γερμανική μέθοδο της Κατοχής, που έβαζαν ανεξίτηλη στάμπα στο χέρι του κάθε Εβραίου!!!
Ιδού στάδιον λαμπρόν για τους υπευθύνους του Δήμου μας.
Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι όλων των παρατάξεων. Είστε συνυπεύθυνοι με τη διοικούσα παράταξη για την εκκωφαντική σας σιωπή στην προσβλητική και απαξιωτική συμπεριφορά των Διοικούντων. Οι ευθύνες σας είναι μεγάλες για τη συμπαιγνία που παίζεται σε βάρος των συμπολιτών μας.
Δεν νομίζουμε ότι μετά από ελάχιστους μήνες από σήμερα που θα γίνουν Δημοτικές Εκλογές, δεν γνωρίζατε... δεν μάθατε τίποτα... και να έχετε το θάρρος να ζητήσετε την ψήφο των συμπολιτών μας!!!
Η εφημερίδα μας «ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ» είναι αποφασισμένη να αγωνισθεί για την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ της ρατσιστικής και απαράδεκτης απόφασης.
Πρόταση: Καταργήστε ΑΜΕΣΑ τις διαφορετικές τιμές και καθιερώστε ΜΙΑ ενιαία τιμή του 1 € για τον ελληνικό καφέ, όπου και αν σερβίρεται. Ίσως προλάβετε τα χειρότερα! Υπάρχει πιθανότητα σύντομα μερικοί να... τρίβουν τα μάτια τους, από έκπληξη!.. .
Πολύ σύντομα θα επανέλθουμε.
Α.Μ.
Υ.Γ. Σας παραθέτουμε περικοπές από τα κείμενα εγγράφων που έχουμε στα χέρια μας, που μας τα απέστειλε ο Δήμος, και αναφέρονται στο σχετικό θέμα της τιμής του καφέ, για να θαυμάσετε την αξιοπιστία των λόγων και των πράξεων των υπευθύνων.
Στο 1ο έγγραφο που έχει τίτλο «Ενημέρωση για το Αναψυκτήριο της κεντρικής πλατείας» γράφει:
«Με γνώμονα δε, την οικονομική διευκόλυνση των χαμηλοσυνταξιούχων έχει ορισθεί ότι η τιμή του ελληνικού καφέ δε θα υπερβαίνει το ένα (!) ευρώ, τιμή χαμηλότερη από όλα τα συνοικιακά καφενεία».
Στο 2ο έγγραφο, λίγες ημέρες αργότερα, με ημερομηνία 9.6.2009 και με τίτλο «Διακήρυξη Α' Επαναληπτικής Δημοπρασίας για την εκμίσθωση και ανακαίνιση-ανακατασκευή του Αναψυκτηρίου της κεντρικής πλατείας του Δήμου Αγ. Αναργύρων» γράφει στο 18σέλιδο έγγραφο στις σελίδες 2 και 3 τα παρακάτω και που είναι η τελική συμφωνία που υπεγράφη:
«Ειδικά η τιμή του ελληνικού καφέ δεν θα υπερβαίνει το ένα (!) ευρώ για το χρονικό διάστημα έως την 31.1.2011, στο παραδοσιακό καφενείο στο οποίο θα διαμορφωθεί ο χώρος του υπόστεγου. Για το υπόλοιπο χρονικό διάστημα της μίσθωσης, η τιμή του ελληνικού καφέ στο παραδοσιακό καφενείο στο οποίο θα διαμορφωθεί ο χώρο του υπόστεγου θα καθορισθεί τον Ιανουάριο του 2011, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της εκμισθώτριας ΓΑΙΑ Αγ. Αναργύρων Δημοτική Α.Ε.».
Από τα λίγα που μπορούν να «χωρέσουν» στη μικρή μας εφημερίδα πιστεύουμε ότι θα έχετε καταλάβει ότι το «αλαλούμ» που άρχισε στο «Βούκινο» με τις «κουτοπονηριές» γύρω από τις άδειες και τις κατασκευές, συνεχίζεται τώρα στο «διαχειριστικό τομέα» με τα τεχνάσματα σχετικά με την τιμή του ελληνικού καφέ.
Το θέμα δεν είναι μόνο οικονομικό, αλλά άπτεται της αξιοπρέπειας των συνταξιούχων συμπολιτών μας, που με κανέναν τρόπο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό.
Και μη νομίζει ο κ. Δήμαρχος αποποιούμενος κάθε ευθύνη για τα τεκταινόμενα, ότι θα τα φορτώσει ΟΛΑ στον κ. Δρόσο. Η τελική ευθύνη είναι του κ. Δημάρχου και πρέπει να την αναλάβει ΑΜΕΣΑ, δίνοντας τέλος στο ανόητο σίριαλ που παίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου