Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Το πάρκο Τρίτση κινδυνεύει από παράσιτα...

Εκδηλώσεις από τον Αγρό στο πάρκο την Κυριακή 19 Δεκέμβρη 11:30 π.μ.
ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΡΙΤΣΗ (στο συντριβάνι)

Ο ΣΠΟΡΟΣ ΕΝΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΠΟΥ ΑΡΝΙΕΙΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΤΑΓΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΒΑΘΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΕΙ
1 Δεκέμβρη 2010, για τρίτη φορά μέσα σε ένα χρόνο, ο Αγρός, το Αυτοδιαχειριζόμενο κατειλημμένο έδαφος στο πάρκο τρίτση δέχτηκε φασιστική εμπρηστική επίθεση. Τα φασιστοειδή διέρρηξαν την μπροστινή είσοδο τις πρωινές ώρες, κι αφού συγκέντρωσαν έπιπλα του χώρου τα περιέλουσαν με εύφλεκτο υγρό και έβαλαν φωτιά. Στην κίνηση τους δεν παρέλειψαν να αφήσουν και τα σημάδια του πολιτισμού τους στο εξωτερικό της κατάληψης, όπως σβάστικες, στόχους και συνθήματα για «άπλιτους». Η φωτιά σβήστηκε λίγο αργότερα, ενώ οι ζημιές ήταν περιορισμένες και επισκευάσιμες.

7 Δεκέμβρη 2010, ακολούθησε και νέα φασιστική εμπρηστική επίθεση στον Αγρό, με τον ίδιο τρόπο όπως και η προηγούμενη, η οποία αντιμετωπίστηκε άμεσα, χωρίς να προκαλέσει σημαντικές ζημιές στο χώρο.
Σε μία περίοδο που τα αφεντικά έχουν μετακυλήσει την κρίση τους στην κοινωνία, σε μία ολομέτωπη επίθεση σε εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους, μετανάστες, μαθητές και φοιτητές, εν τέλει σε όλο το κοινωνικό φάσμα που αποτελεί τους "από κάτω", τι πιο βολικό για την κυριαρχία από πράξεις κοινωνικού κανιβαλισμου και εκφασισμού; Τι πιο βολικό γι’ αυτούς από τα να ανακαλύπτεις εχθρούς εκεί που δεν υπάρχουν, αφήνοντας ανέγγιχτο τον πραγματικό εχθρό.
Με κύριο πομπό τα δημοσιογραφικά φερέφωνα, προσπαθούν να ανακινήσουν συντηρητικά αντανακλαστικά απέναντι στη ριζοσπαστικότητα και την αμφισβήτηση στους θεσμούς που εκδηλώνουν όλο και περισσότερα κοινωνικά κομμάτια, ανακαλύπτουν αποδιοπομπαίους τράγους (π.χ. μετανάστες), στρέφουν κοινωνικές ομάδες τη μία απέναντι στην άλλη (π.χ. βενζινοπώλες, μεταφορείς) και ενοχοποιούν τους «από κάτω» για τα μεγάλα φαγοπότια τους (π.χ. «μαζί τα φάγαμε»!!!).
Στρέφοντας όλους εναντίον όλων θέλουν να διαιωνίσουν την εξατομίκευση και τη μοιρολατρία. Επιδιώκουν την κοινωνική συναίνεση και χτυπάνε κάθε προσπάθεια συλλογικής αντίστασης. Μέσα σε αυτήν τη συνθήκη και με τους πολιτικούς εκφραστές της δημοκρατίας χωρίς προσωπεία πια, να στέκονται δεξιότερα της ακροδεξιάς, τα φασιστικά κατακάθια επιχειρούν να επιβάλλουν τις μισάνθρωπες ιδέες τους και με όλο το συστημικό αβαντάρισμα, βρίσκουν μια ζεστή θέση θεσμικού συνομιλητή ανάμεσα στους άλλους.
Όπου δε φτάνει όμως η συναίνεση, φτάνει η καταστολή, κρατική και παρακρατική, αντάμα, σε τρυφερά χαριεντίσματα. Έτσι, στις αντιστάσεις και τις απαντήσεις που ορθώνονται απέναντι στην επίθεση και τα σχέδια των "από πάνω", στήνεται ο αστυνομικός στρατός της δημοκρατίας και ο παρακρατικός κωλοπαιδισμός.
Αυτές οι επιθέσεις στο χώρο του Αγρού έρχονται λίγες μέρες μετά την παρέμβαση της συλλογικότητας στα εγκαίνια του νέου "οικο"- βιβλιοπωλείου μέσα στο πάρκο. Το συρφετό των μεγαλοεπιχειρηματιών, δημοσιογράφων και πολιτικών που παραβρέθηκαν στην συγκεκριμένη εκδήλωση, για να προωθήσουν την περαιτέρω λεηλασία του πάρκου, ήρθε να ενισχύσει το μακρύ τους χέρι, το παρακράτος.
Και αν η ιδεολογία του φασισμού ιστορικά θέλει να ταυτιστούν τα συμφέροντα της κοινωνίας με αυτά του κράτους, τι πιο πρόσφορο έδαφος για τους νοσταλγούς του φασισμού να συμπληρώσουν το κράτος και να επιτεθούν σε χώρους και κοινωνικά κομμάτια που αντιστέκονται στα οικονομικά και κρατικά συμφέροντα, που στρέφονται ενάντια σε κάθε είδους κυρίαρχο διαχωρισμό... Να επιτεθούν σε χώρους που απέναντι στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα αντιτάσσουν την αντίσταση, την αλληλεγγύη, την αυτοοργάνωση, την ελευθερία.
Όσοι δε από αυτούς, μετά και από αυτές τις επιθέσεις, κάνουν πονηρές σκέψεις, ένα έχουμε να διαμηνύσουμε: ο Αγρός, αποτελεί και θα συνεχίσει σταθερά να αποτελεί χώρο αντίστασης ενάντια στη λεηλασία γης και ανθρώπου, διάχυσης σχεδίων αυτοδιαχείρισης και επανοικειοποίησης του κλεμμένου εδάφους. Προχωράμε, με πυξίδα την αυτοοργάνωση, ανττιιεραρχικά, αδιαμεσολάβητα, αντιεμπορευματικά, ανυποχώρητα ενάντια στο υπάρχον.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου