Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Με το καλημέρα το «χαράτσι» στους κατοίκους του δήμου μας

Αυξήσεις στα δημοτικά τέλη που φτάνουν έως και 90%
Ανάλογες αυξήσεις και στο νεκροταφείο

Από την κινητοποίηση για τις αυξήσεις του 2007
Οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες του ενιαίου πλέον Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού με το καλημέρα της θητείας της δημοτικής αρχής του Ν. Σαράντη καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στη τσέπη τους εξαιτίας των αυξήσεων στα ανταποδοτικά τέλη έτους 2011.
Η εισήγηση της δημοτικής αρχής είναι για αυξήσεις ύψους μέχρι και 90%, με το πρόσχημα της εξομοίωσης με το Καματερό, δείχνει με τον πιω ωμό και κυνικό τρόπο το ανάλγητο κοινωνικό της προσωπείο.
Ιδιαίτερα θα πληγούν άμεσα, τα εισοδήματα των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων ιδίως του Καματερού, οι οποίοι θα δεχθούν και το υψηλότερο ποσοστό αυξήσεων (22,64% τα σπίτια, 75,96% τα μαγαζιά).
Στις γειτονιές της ανεργίας, της επισφαλούς εργασίας, της υποαπασχόλησης, των χαμηλών συντάξεων, των μαγαζιών που υπολειτουργούν, ή και κλείνουν, η φορομπηχτική πολιτική της δημοτικής αρχής μοιάζει σαν «πόλεμος στην επιβίωσή» τους.

Τα ανταποδοτικά τέλη όχι μόνο επιβάλλεται να μην αυξηθούν, αλλά θα πρέπει να μειωθούν άμεσα και για κάποιες κατηγορίες π.χ. άνεργοι, υποαπασχολούμενοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, σπουδαστές θα πρέπει να καταργηθούν.
Ήδη η είδηση έχει αρχίσει να διαδίδεται ανάμεσα στους συμπολίτες μας και οι πρώτες κριτικές που ακούσαμε «ξεφεύγουν τα όρια της ευπρέπειας» και είναι αδύνατον να τις αναδημοσιεύσουμε.
Από την άλλη, θεωρείται σίγουρη καταψήφιση των αυξήσεων από το σύνολο της μειοψηφίας, αλλά αναμένεται και ο τρόπος που θα αντιδράσουν απέναντι σ’ αυτή τη βάρβαρη αντικοινωνική φορομπηχτική πολιτική.
Καλά θα κάνουν να μην μείνουν στους τέσσερις τοίχους του δημαρχείου και να φροντίσουν να οργανώσουν μορφές αντίστασης και αγώνα. Καλός ο ακτιβισμός και οι συμβολικές διαμαρτυρίες, αλλά απαιτείται οργάνωση και συντονισμός για την απόκρουση των αντιδημοτικών πολιτικών.
Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης του δημοτικού συμβουλίου που θα γίνει την Τρίτη, 22 Μάρτη 2011 και ώρα 6:00 μ.μ. στο δημαρχείο η εισήγηση για την αναπροσαρμογή των τελών καθαριότητας και φωτισμού έτους 2011 έχει ως εξής:
ΤΕΛΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΦΩΤΙΣΜΟΥ
Καματερό
Οικίες
Από 1,06€ το τ.μ. σε 1,30€, ποσοστό αύξησης 22,64%
Καταστήματα
Από 2,08€ το τ.μ. σε 3,66€, ποσοστό αύξησης 75,96%
Μη στεγασμένοι χώροι:
Από 0,56€ το τ.μ. σε 0,60€, ποσοστό αύξησης 7,14%
Άγιοι Ανάργυροι
Οικίες
Από 1,25€ το τ.μ. σε 1,30€, ποσοστό αύξησης 4,00%
Καταστήματα
Παραμένουν στα 3,66€ το τ.μ.
Μη στεγασμένοι χώροι:
Από 1,87-2,00€ το τ.μ. σε 2,00€, ποσοστό αύξησης έως 6,95%
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ
Καματερό
Στεγασμένοι χώροι:
Από 0,11€ το τ.μ. σε 0,21€, ποσοστό αύξησης 90,91%
Μη στεγασμένοι χώροι:
Παραμένουν στα 0,11€ το τ.μ.
Άγιοι Ανάργυροι
Στεγασμένοι χώροι:
Παραμένουν στα 0,21€ το τ.μ.
Μη στεγασμένοι χώροι:
Παραμένουν στα 0,11€ το τ.μ.

Δυστυχώς δικαιωθήκαμε
Όταν στις 4 Δεκέμβρη 2009 ο δήμος δια δελτίου τύπου του διατυμπάνιζε ότι θα σταθεί αρωγός στις οικονομικές δυσκολίες των κατοίκων και των επαγγελματιών και δεν θα αυξήσει τα δημοτικά τέλη, εμείς γράψαμε ότι αυτό γίνεται γιατί «είναι χρονιά εκλογών και προσπαθούν να χρυσώσουν το χάπι», γεγονός που κατήγγειλε και στο δημοτικό συμβούλιο ο τότε δημοτικός σύμβουλος της Δημοτικής Αναγέννησης Σωτήρης Ραυτόπουλος.
Οι εκλογές λοιπόν πέρασαν, ο σκοπός επιτεύχθηκε, εμπρός για την οικονομική αφαίμαξη των εισοδημάτων των συμπολιτών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου