Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Αθώοι οι αγωνιστές της Επιτροπής Αγώνα για την πλήρη υπογειοποίηση των γραμμών

Πραγματοποιήθηκε μετά από τρεις αναβολές (22/5/2008, 14/10/2009 και 27/5/2010) η δίκη των κατοίκων για τη συμμετοχή στους αγώνες για την πλήρη υπογειοποίηση των γραμμών, που το τυπικό της κατηγορίας ήταν «παρακώλυση συγκοινωνιών».
Στην ακροαματική διαδικασία κατέρρευσαν οι κατασκευασμένες και αστήριχτες κατηγορίες ΟΣΕ και Αστυνομίας, που έγιναν μήνες μετά την μαζική συγκέντρωση της27/2/2005 που διοργάνωσε η επιτροπή αγώνα στο πλαίσιο των δράσεων της για να γίνουν υπόγειες οι σιδηροδρομικές γραμμές σε ολόκληρο τον άξονά τους.
Επιβεβαιώθηκε επίσης, για μια ακόμη φορά ότι η απόπειρα ποινικοποίησης των αγώνων αποσκοπούσε να κρατήσει σε ομηρία τους πρωτοπόρους αγωνιστές και να τρομοκρατηθούν οι κάτοικοι της περιοχής.
Με τις καταθέσεις των μαρτύρων Κ. Λέπουρα (κατηγορίας – ΟΣΕ) Π. Τσελέκα, Σ. Ραυτόπουλου, Μ. Κετεποζίδη, Π. Τερζόγλου (υπεράσπιση) και τις «απολογίες» των κατηγορουμένων Β. Βασιλάτου, Α. Βογιατζόγλου, Α. Ιωαννίδη, Α. Πρίντεζη, Σ. Προμπονά, Γ. Προμπονά, Δ. Κατσανδρή, το δικαστήριο μετά από πρόταση της Εισαγγελέως, αποφάσισε την αθώωση των κατηγορουμένων.
Δείτε σχετικές αναρτήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου