Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Νέα κρούσματα φασιστικής βίας στην περιοχή μας

Επίθεση δέχθηκε μετανάστης τα ξημερώματα του Σαββάτου 27/8 από φασιστική συμμορία με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του από μαχαίρι. Η επίθεση σημειώθηκε στην πλατεία Ιλίου, ενώ ο Πακιστανός μετανάστης κατευθυνόταν σπίτι του μετά τη βάρδια περιφρούρησης που έκανε σε μουσουλμανικό χώρο λατρείας στους Αγ. Αναργύρους.
Ο χώρος είχε δεχτεί επιθέσεις τις προηγούμενες μέρες από φασιστοειδή, ενώ η αστυνομία όταν κλήθηκε συμβούλευσε τους μετανάστες να περιφρουρήσουν οι ίδιοι το χώρο τους, όπως και έκαναν. Επίθεση στο ίδιο «τζαμί» έγινε και το βράδυ του Σαββάτου.
Την Παρασκευή 26/8 το βράδυ ομάδα 10 περίπου φασιστών, με άλλους 40 περίπου ακροβολισμένους, επιχείρησε μοίρασμα προκηρύξεων στο Περιστέρι. Απωθήθηκαν από αντιφασίστες μέχρι το Μπουρνάζι όπου και σημειώθηκε σοβαρή συμπλοκή με αποτέλεσμα τον πολύ σοβαρό τραυματισμό ενός από τους αντιφασίστες ο οποίος και νοσηλεύεται.
Από πολλούς τα δύο περιστατικά συνδέονται μεταξύ τους.
Η λαϊκή συνέλευση Περιστερίου, η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, αποφάσισε παρέμβαση στην περιοχή το Σάββατο 3 Σεπτέμβρη στις 12.00 μ.μ.
Συνάντηση για τις επιθέσεις στο «τζαμί» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1 Σεπτέμβρη, στις 7.00 μ.μ. στο Δημαρχείο Ιλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου