Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Και εντολοδόχοι και λαομπαίχτες…

Αυτοί που είναι υπεύθυνοι για την ανεργία καταρτίζουν προγράμματα για την «καταπολέμησή» της!
Κράτος, εργοδοσία και περιφέρειες/δήμοι (τοπικό κράτος, δηλαδή) μέσω διαφόρων προγραμμάτων αξιοποιούν την αγωνία χιλιάδων νέων, που οι ίδιοι καταδικάζουν στην ανεργία, ώστε να αποδεχτούν να δουλέψουν κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες και μισθό (5μηνα κοινωφελούς εργασίας) ή τους κοροϊδεύουν με προγράμματα κατάρτισης, επιμόρφωσης έως και ψυχολογικής στήριξης.
Παράδειγμα η δημοτική αρχή των Αγίων Αναργύρων – Καματερού και η συμμετοχή της σε «Αναπτυξιακή Σύμπραξη», η οποία αναλαμβάνει να υλοποιήσει πρόγραμμα με τον βαρύγδουπο τίτλο «ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ» (ΑΤΤΙΚΑΙΝ) για την «απασχόληση και την καινοτομική επιχειρηματικότητα».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση – πρόσκληση συμμετοχής το πρόγραμμα ΑΤΤΙΚΑΙΝ απευθύνεται σε 78 «άνεργους, απόφοιτους ΑΕΙ/ΤΕΙ, εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ, νέους επιστήμονες (Μηχανικοί, Περιβαλλοντολόγοι, Οικονομολόγοι, Γεωπόνοι, Βιολόγοι, Χημικοί, Απόφοιτοι πληροφορικής, κλπ, με προϋποθέσεις) και Ασφαλισμένους στον ΟΓΑ με χαμηλά εισοδήματα».
Όπως αναφέρεται «οι συμμετέχοντες ολοκληρώνοντας την προετοιμασία τους μέσω των δράσεων του έργου, θα αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες και θα υποστηρίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος με συνεχή επαγγελματική και επιχειρηματική καθοδήγηση από εξειδικευμένους συμβούλους επιχειρηματικότητας, προκειμένου να προχωρήσουν στην ίδρυση της δικής τους επιχείρησης (ατομικής ή Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης) ή να προωθηθούν στην απασχόληση σε υφιστάμενες τοπικές επιχειρήσεις, ή ακόμη και να αποκτήσουν τις προϋποθέσεις για να επιδοτηθούν/επιχορηγηθούν από άλλα επενδυτικά προγράμματα (ανάπτυξη επιχειρηματικού Σχεδίου)»
Προσέξτε, ακόμα, ποιοι είναι οι εταίροι του Δήμου μας οι οποίοι συναποτελούν την «Αναπτυξιακή Σύμπραξη»: Attica Bank Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρεία (η οποία είναι και ο Συντονιστής της Α.Σ.), Κέντρο Ενημέρωσης και Επιμόρφωσης ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΕΕ Α.Ε., Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων και Έρευνας Παντείου Πανεπιστημίου μέσω του Ευρωπαϊκού Κέντρου Περιβαλλοντικής Έρευνας και Κατάρτισης, Ευρωσύμβουλοι Ανώνυμη Εταιρία Συμβούλων Ανάπτυξης και Τεχνολογίας “ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ Α.Ε.” και Φ.Θ. Γεωργακέλλος – Ε. Βαρδουλάκης Ο.Ε. “Stratego”.
Το ότι ο κάθε δημοτική αρχή είναι «υποχρεωμένη» να κινηθεί στα αυστηρά πλαίσια του Καλλικράτη και άλλων σχετικών νόμων (δηλαδή καθαροί εντολοδόχοι, εκτελεστικά όργανα της κεντρικής εξουσίας) είναι η μια πλευρά του νομίσματος.
Η άλλη πλευρά, όμως, δείχνει ξεκάθαρα τον ρόλο και το ποιόν όλων αυτών των δημοτικών αρχών: Όχι μόνο στηρίζουν και υπερασπίζονται τις κυβερνητικές πολιτικές, αλλά, υπερθεματίζουν κιόλας, διαφημίζοντας τες ως σωτήριες λύσεις (στην περίπτωσή μας για τους ανέργους) επιχειρώντας να ξεγελάσουν τους δημότες τους, παίζοντας το ρόλο του καλού παιδιού που μέσα σε αυτήν την καταστροφική συγκυρία «θα προσπαθήσουν να περισώσουν» ότι μπορούν για εαυτούς (την καρεκλίτσα τους) και για τους ημετέρους τους.
Σήμερα, θα τους δούμε να φορούν την μάσκα του «ανεξάρτητου», να γίνονται θεματοφύλακες του «αυτοδιοίκητου» των ΟΤΑ κλπ, αλλά, «πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρις» θα υπηρετήσουν (από το ίδιο βράδυ των εκλογών, αν επικρατήσουν) τους Μέντορες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου