Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Στάση πληρωμών της Δημοτικής Αρχής του κ. Σαράντη προς τα σχολεία της περιοχής

Με επιστολή του προς τις τοπικές αρχές, ο Σύλλογος  Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αγίων Αναργύρων διαμαρτύρεται για τη μη καταβολή των δύο δόσεων του 2015 που αφορούν τα λειτουργικά έξοδα των δημοτικών σχολείων καθώς και για το πρόβλημα στέγασης που έχει δημιουργηθεί στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Αναργύρων από την κατάρρευση τμήματος της οροφής του παλαιού κτηρίου.
Η Επιστολή τους έχει ως εξής:
Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αγίων Αναργύρων
Τηλ. 2102615082
Προς
Δήμαρχο Αγίων Αναργύρων-Καματερού
Αντιδήμαρχο Παιδείας
Δημοτικό Συμβούλιο Αγίων Αναργύρων-Καματερού
Δημοτική Επιτροπή Παιδείας
Σχολική Επιτροπή Π.Ε. &
Δ.Ε. Τεχνική υπηρεσία Αγίων Αναργύρων-Καματερού

Κοινοποίηση:
Περιφερειακή Διεύθυνση Π.Ε. &
Δ.Ε. Αττικής Διεύθυνση
Π.Ε. Γ΄ Αθήνας
Δ.Ο.Ε.
Γ΄ ΕΛΜΕ Δυτικής Αθήνας
Σχολικές Μονάδες Αγίων Αναργύρων-Καματερού
Ένωση Γονέων Αγίων Αναργύρων-Καματερού
Συλλόγους Γονέων Αγίων Αναργύρων-Καματερού Π.Ε &
Δ.Ε. Τοπικό τύπο
Άγιοι Ανάργυροι 29-5-2015
Το Δ.Σ των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αγίων Αναργύρων στην τελευταία συνεδρίαση του συζήτησε μεταξύ άλλων τα παρακάτω θέματα:
Α. την καθυστέρηση της κατανομής από το Δήμο Αγίων Αναργύρων - Καματερού των 2 δόσεων του 2015 για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων και
Β. το πρόβλημα στέγασης που προέκυψε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Αναργύρων μετά την πτώση τμήματος της οροφής στο παλιό κτίριο
Το Δ.Σ των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Αγίων Αναργύρων διαμαρτύρεται έντονα προς τις αρμόδιες τοπικές αρχές γιατί ενώ η Α΄ δόση των λειτουργικών δαπανών των σχολείων για το 2015 έχει ήδη κατατεθεί από τις 16 Ιανουαρίου και η Β΄ δόση από τις 2 Απριλίου, καθυστέρησε αδικαιολόγητα η απόδοση τους στα σχολεία ώστε να λειτουργήσουν απρόσκοπτα.
Η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων του δήμου μας έχει διαταραχθεί καθώς οι προμηθευτές διαμαρτύρονται και καμία νέα αγορά δεν μπορεί να γίνει (χαρτί, μελάνι, αναλώσιμα, απορρυπαντικά, υλικά για σχολικές γιορτές, απαραίτητο εποπτικό υλικό, λογαριασμοί, συντήρηση φωτοτυπικών, κ.ά.)
Το Δ.Σ των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αγίων Αναργύρων ζητά:
  • να αποδοθούν άμεσα και οι δύο δόσεις του 2015 για τα λειτουργικά έξοδα των σχολικών μονάδων
  • να μην υπάρξει άλλη καθυστέρηση στην απόδοση των χρημάτων από τους πόρους του Υπουργείου Εσωτερικών στο μέλλον και να αποδίδονται κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους κι όχι στη λήξη του όπως θα συμβεί φέτος στο Δήμο μας.
Το 1ο Δημοτικό σχολείο Αγίων Αναργύρων κατά τη διάρκεια του έτους είχε επανειλημμένως ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου πως η οροφή του κτιρίου παρουσίαζε προβλήματα κι έσταζε σε διάφορα σημεία. Στις 18-5-2015 και ώρα 1.20 μ.μ. ώρα που σχολούσαν οι μαθητές, κατέρρευσε η ψευδοροφή και σοβάς περίπου 3 τ.μ. σε βοηθητικό χώρο του παλιού κτιρίου του 1ου Δ.Σ Αγίων Αναργύρων κι ενώ εργαζόταν μέσα συνάδελφος.
Κατόπιν ελέγχου από τα τεχνικά κλιμάκια του Δήμου αποκλείστηκε η πρόσβαση στο χώρο του παλιού κτιρίου (κτίσμα του 1950) γιατί κρίθηκε επικίνδυνο και ακατάλληλο λόγω κακοτεχνιών στην ψευδοροφή και στη μόνωση, αν και το κτίριο είχε ανακαινιστεί πρόσφατα, το 2009 από τον Ο.Σ.Κ.
Έκτοτε η λειτουργία του σχολείου διαταράχτηκε. Το ολοήμερο και τα 2 τμήματα της Α΄ τάξης περιφέρονται σε αίθουσες του νέου κτιρίου, συγχωνεύονται τμήματα και γίνεται διδασκαλία στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.
Το χρονοδιάγραμμα των εργασιών, η μελέτη των αρμόδιων τεχνικών κλιμακίων του Δήμου, η χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των ζημιών του παλιού κτιρίου δεν έχουν κοινοποιηθεί ακόμα κι έχουν περιοριστεί σε προφορικές ανέξοδες διαβεβαιώσεις.
Το Δ.Σ των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Αγίων Αναργύρων ζητά:
  • την άμεση αποκατάσταση των ζημιών από τα αρμόδια τεχνικά κλιμάκια
  • τον έλεγχο των υδραυλικών και κυρίως των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων
  • τη γραπτή δέσμευση για την παράδοση του σχολικού κτιρίου πριν από την έναρξη των μαθημάτων το Σεπτέμβριο του 2015
  • να κληθεί η Επιτροπή Καταλληλότητας που παρέλαβε το κτίριο το 2009
  • να τηρηθούν όλες οι προδιαγραφές ασφαλείας κατά τη διάρκεια των εργασιών
  • να εκδοθεί νέο Πρακτικό Καταλληλότητας, να γίνει προσεισμικός έλεγχος και νέα στατική μελέτη της υπάρχουσας υποδομής στο παλιό κτίριο
  • να γίνεται τακτικός έλεγχος σε όλα τα διδακτήρια του δήμου και άμεση συντήρηση και αποκατάσταση των ζημιών χωρίς καθυστέρηση
Περικοπές που βάζουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα και την υγεία των μαθητών μας και των εργαζομένων είναι εγκληματική αμέλεια.
ΑΣΦΑΛΗΣ & ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ
Το Δ.Σ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου