Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

οι παρέες «γράφουν» ...ιστορία;

Από την ίντριγκα στη συκοφαντία. - Αντί για φιλοδοξία ματαιοδοξία. - Από την απραξία στην ιδιοτέλεια. - Από την αξιοκρατία στην παρεοκρατία. - Από την μεθόδευση στη μωροφιλοδοξία. - Πάνω από τα κεφάλια κάποιων ιδεολόγων, γνέφουν, αόρατα για τους πολλούς, κάποια "αιματοβαμμένα χέρια". - Σκυθρωποί, κλεισμένοι στον εαυτό τους, χωρίς φραγμούς, ανήθικοι. - Μικροί, χαχόλοι και αδίστακτοι.
Κι οι πολλοί να μην έχουν επιλογή: Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Από την Σκύλα στη Χάρυβδη. Χωρισμένοι σε δυο κόσμους. Σ'αυτόν που γκρινιάζει και σ'αυτόν που παραδίδεται αμαχητί.
Ελπίδα στο αύριο, στις μεγάλες μέρες που θα έρθουν. Η ιστορία δεν γράφεται από παρέες. Την ιστορία τη γράφουν οι μάζες

2 σχόλια:

  1. Οι πολλοί έχουν επιλογή. Στη λογική του "μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα" αντιτάσσουμε μια αυθόρμητη και αληθινή "από τα κάτω" κίνηση πολιτών, που αρνούνται να μπουν κάτω από τις παντιέρες και τις "γραμμές", που δεν θεωρούν εαυτούς "κουκιά" για την αύξηση (ή μη) της επιρροής του τάδε ή του δείνα ηγετίσκου και που πρέπει να έχουν τις ικανότητες να βρεθούν, να ενωθούν και ν'αγωνιστούν.
    Η δευτέρα μετά τις εκλογές για άλλους θα είναι σκακιέρα με πιόνια τις ελεγχόμενες δημοτικές παρατάξεις και για άλλους μία (ίσως) νέα αφετηρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να επιλέξουν την ΑΠΟΧΗ από τις κάλπες του Καλλικράτη.
    • ΑΠΟΧΗ ..Για να μην νονιμοποιήσουμε το τερατούργημα του Καλλικράτη
    • ΑΠΟΧΗ …Για να καταγγείλουμε την κατάργηση των ‘όποιων’ κοινωνικών παροχών έχουν απομείνει στους δήμους.
    • ΑΠΟΧΗ …Για τι δεν είμαστε « αδιάφοροι» για το μέλλον μας απλά πιστεύουμε ότι η συμμετοχή μας είναι απαραίτητη στους αγώνες και όχι στις κάλπες.
    • ΑΠΟΧΗ ..Γιατί με την ψήφο δεν ανατρέπονται οι συσχετισμοί προς όφελος του λαού!
    • ΑΠΟΧΗ ..Για να χτίσουμε την ελπίδα του λαού για καλύτερο μέλλον με την ανατροπή του μνημονίου
    • ΑΠΟΧΗ ..Για να δώσουμε τη μάχη στο πραγματικό πεδίο, στην ταξική πάλη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων τους.
    ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ
    Κυριακή 31 Οκτώβρη, 11:00 π.μ.
    Β’ ΚΑΠΗ Αγ. Αναργύρων, Πλαπούτα 2 & Κων/πολεος, Ανάκασα

    ΑπάντησηΔιαγραφή